IBPS Question Papers With Answers, PO/MT/Clerk/SO/RRB Free Download PDF


IBPS Question Papers With Answers

Want to get Good Scores in the Exam? Let’s Get the IBPS Question Papers with Answers from Here: Institute of Banking Personnel Selection conducts recruitment exam every year for selection to various Posts such as Probationary Officer, Management Trainee, Clerk and Specialist Officer Etc. Candidates who are planning to prepare for the IBPS Exam they may get the IBPS Solved Sample Papers from this page. You may also download the IBPS Model Paper and PDF from official site through online mode. Here on below section of this page we are providing the IBPS RRB Question Papers With Answers which will help you a lot to get success in exam.  
IBPS Question Papers With Answers
Solving IBPS Previous Year Papers is a best way to improve your preparation, because you get an entire idea of paper pattern and question format. On the basis of IBPS Solved Question Papers, the candidates can have a clear idea of important topics which usually cover in Question Paper and in which format candidates answer to that specific question. If you want to get more details check the below section of this page of privatejobshub.in

IBPS Preparation Material

IBPS Questions with Answers

Q1- Successive discounts of 10%, 20% and 20% are equal to a single discount of __
A.    57.6%
B.    42.4%
C.    50%
D.   none
Ans- B

Q2- A person allows discount of 20% on the already discounted MP. What is the initial discount given if he totally gains 20% and MP is double the CP?
A.    25%
B.    20%
C.    Data inadequate
D.   none
Ans- A

Q3- If a group of 24 men working 8 hrs a day can complete building a wall in 12 days then in how many days 16 men working 6 hrs a day can complete 3 such walls?
A.    24
B.    48
C.    72
D.   none
Ans- B

Take a Test Now

Q4- The average of 13 papers is 40. The average of the first 7 papers is 42 and of the last seven papers are 35. Find the marks obtained in the 7th paper?
A.    23
B.    38
C.    c.19
D.   None of these
Ans- C

Q5- In a mixture of 40 liters, the ratio of milk and water is 4:1. How much water much be added to this mixture so that the ratio of milk and water becomes 2:3
A.    20 liters
B.    32 liters
C.    40 liters
D.   30 liters
Ans- C

Q6- In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:
A.    Eight bytes
B.    Eight characters
C.     eight bits
D.   Eight kilobytes
Ans- C

Start Your Test 

Q7- ____________ is data that has been organized or presented in a meaningful way.
A.    A process
B.    Information
C.    Software
D.   Storage

Q8- All of the following is examples of real security and privacy risks EXCEPT:
A.    Viruses
B.    Identity theft.
C.    Hackers
D.   Spam
Ans- D

Q9- Technology used to provide internet by transmitting data over wires of telephone network is?
A.    Transmitter
B.    Diodes
C.    HHL
D.   DSL
Ans- D

D.   None of these

Q11- If PRIVATE is coded as 1234567 and RISK is coded as 2398, how is RIVETS coded?
A.    232679    
B.    243769
C.    234769    
D.   234976
Ans- C

Q12- Here is some words translated from an artificial language.
  • agnoscrenia means poisonous spider
  • delanocrenia means poisonous snake
  • agnosdeery means brown spider
Which word could mean "black widow spider"?
A.) deeryclostagnos 
B.) agnosdelano
C.) trymuttiagnos
D.) agnosvitriblunin  

Get all Banks Updates on these two pages only

Q13- Tanya is older than Eric.
Cliff is older than Tanya.
Eric is older than Cliff.
If the first two statements are true, the third statement is
A.    True                                                              
B.    false
C.    uncertain                                                       
D.   certain

Q14- Statements: All pens are books
                         Some pencils are pens

 Conclusions: 1. some books are pencil
                      2. Some pencils are books
                      3. All pens are pencil
                    4. None

A.    1  
B.    2
C.    3  
D.   4

Q15- How many pairs of letters are there in the word 'CASTRAPHONE' which have as many letters between them in the word as in the alphabet?
A.    One        
B.    Two
C.    Three
D.   Four

Q16- Read the sentence to find out whether there is any grammatical error in it.
A.    We discussed about the problem so thoroughly
B.    on the eve of the examination
C.    That I found it very easy to work it out
D.   No error

Q17- Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank
Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.
A.    with        
B.    over
C.    on 
D.   round

Since the beginning of history
P: have managed to catch
Q: the Eskimos and Red Indians
R: by a very difficulty method
S: a few specimens of this aquatic animal

The Proper sequence should be:
A.    QRPS
B.    SQPR
C.    SQRP

Q19- What is the Synonym of ‘Salacity’
A.    Bliss        
B.    Depression
C.    Indecency
D.   Recession

Q20- What is the Antonym of ‘Commissioned’.
A.    Started
B.    Closed
C.    Finished   
D.   Terminated
 Ans- D
Candidates who are really want to score high marks in IBPS Exam; they must go through the above section of this page, which is prepared by the team members of privatejobshub.in. For getting more details about IBPS Question Papers With Answers, candidates are advised to subscribe our free email service and get updates directly in your mailbox.


Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose