Header Ads

Computer Quiz For Bank, Railway | Ques & Ans For IBPS/RRB/SSC/Other Exams

Edit

Computer Quiz For Bank, Railway

Get Computer Quiz For Bank, Railway and other competitive exam from here!!! Aspirants who are preparing for competitive examination such as such as IBPS, RRB, SSC and Other exams, they must have proper knowledge of computers to crack the Computer Awareness section. We have structured set of Ques & Ans related to computer awareness which will help you in boosting self-confidence.

In this present scenario computer has becomes an essential need of individual life and almost every organization works on computer technology and for this purpose they hire aspirants with good computer knowledge. So, those aspirants who are preparing for any competitive exam are advised to check out this Computer Quiz For Bank, Railway.

A good knowledge of computers will absolutely help candidates to crack the examination. Team www.privatejobshub.in of has well furnished Computer Quiz For Bank, Railway on the below section of this page. Must have a glance!!!

Computer Quiz For Bank, Railway

Question 1: Which of the following languages is more suited to a structured program?
  1. PL/1
  2. FORTRAN
  3. BASIC
  4. PASCAL
  5. None of the above
Answer: 4

Question 2: A computer assisted method for the recording and analyzing of existing or hypothetical systems is
  1. Data transmission
  2. Data flow
  3. Data capture
  4. Data processing
  5. None of the above
Answer: 2

Question 3: The brain of any computer system is
  1. ALU
  2. Memory
  3. CPU
  4. Control unit
  5. None of the above
Answer: 3
Question 4: What difference does the 5th generation computer have from other generation computers?
  1. Technological advancement
  2. Scientific code
  3. Object Oriented Programming
  4. All of the above
  5. None of the above
Answer: 1

Question 5: Which of the following computer language is used for artificial intelligence?
  1. FORTRAN
  2. PROLOG
  3. C
  4. COBOL
  5. None of the above
Answer: 2

Question 6: From what location are the 1st computer instructions available on boot up?
  1. ROM BIOS
  2. CPU
  3. boot.ini
  4. CONFIG.SYS
  5. None of the above
Answer: 1

Question 7: What could cause a fixed disk error.
  1. No-CD installed
  2. bad ram
  3. slow processor
  4. Incorrect CMOS settings
  5. None of the above
Answer: 4

Question 8: Missing slot covers on a computer can cause?
  1. over heat
  2. power surges
  3. EMI.
  4. incomplete path for ESD
  5. None of the above
Answer: 1
Question 9: When installing PCI NICS you can check the IRQ availability by looking at
  1. dip switches
  2. CONFIG.SYS
  3. jumper settings
  4. motherboard BIOS
  5. None of the above
Answer: 4

Question 10:  With respect to a network interface card, the term 10/100 refers to
  1. protocol speed
  2. a fiber speed
  3. megabits per seconds
  4. minimum and maximum server speed
  5. None of the above
Answer: 3

Question 11: The tracks on a disk which can be accessed without repositioning the R/W heads is
  1. Surface
  2. Cylinder
  3. Cluster
  4. All of the above
  5. None of the above
Answer: 22

Question 12:  Which of the following is the 1's complement of 10?
  1. 01
  2. 110
  3. 11
  4. 10
  5. None of the above
Answer: 1

Question 13:  A section of code to which control is transferred when a processor is interrupted is known as
  1. M
  2. SVC
  3. IP
  4. MDR
  5. None of the above
Answer: 1
Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 14:  Which part interprets program instructions and initiate control operations.
  1. Input
  2. Storage unit
  3. Logic unit
  4. Control unit
  5. None of the above
Answer: 4

Question 15: The binary system uses powers of
  1. 2
  2. 10
  3. 8
  4. None of the above
Answer: 1

Question 16:  Which Motherboard form factor uses one 20 pin connector
  1. ATX
  2. AT
  3. BABY AT
  4. All of the above
  5. None of the above
Answer: 1

Question 17:  A hard disk is divided into tracks which are further subdivided into:
  1. clusters
  2. sectors
  3. vectors
  4. heads
  5. None of the above
Answer: 2
Question 18:  A wrist grounding strap contains which of the following:
  1. Surge protector
  2. Capacitor
  3. Voltmeter
  4. Resistor
  5. None of the above
Answer: 4

Question 19: Which standard govern parallel communications?
  1. RS232
  2. RS-232a
  3. CAT 5
  4. IEEE 1284
  5. None of the above
Answer: 4

Question 20: In laser printer technology, what happens during the conditioning stage?
  1. The corona wire places a uniform positive charge on the paper
  2. A uniform negative charge is placed on the photosensitive drum
  3. A uniform negative charge is placed on the toner
  4. All of the above
  5. None of the above
Answer: 2

Question 21: Which type of system puts the user into direct conversation with the computer through a keyboard?
  1. Real time processing
  2. Interactive computer      
  3. Batch processing
  4. Time sharing
  5. None of the above
Answer: 2

Question 22:  The term referring to evacuating the content of some part of the machine is known as
  1. Dump
  2. Enhancement
  3. Down
  4. Compiler
  5. None of the above
Answer: 1

Question 23: A single packet on a data link is known as
  1. Path
  2. Frame
  3. Block
  4. Group
  5. None of the above
Answer: 2

Question 24: The process of communicating with a file from a terminal is
  1. Interactive
  2. Interrogation
  3. Heuristic
  4. All of the above
  5. None of the above
Answer: 2

Question 25:  A common boundary between two systems is called
  1. Interdiction
  2. Interface
  3. Surface
  4. None of the above
Answer: 4

Note:

Dear candidates, hope that the above given quiz will help you to boost up your confidence on questions asked on computer awareness. By attending new computer quiz time to time, candidates can enhance their knowledge as well as the speed to choose the answers with accuracy. This Quiz is specially intended for the candidates who want to practice for their online exams.

Candidates stay connected with this page to get new question for practice. Our team will update this page in short period of time to provide you new Computer Questions and Answers. Candidates can also get latest updates on their Facebook wall by joining us on Facebook and Google plus. You can also write your valuable suggestion or any query in the below supplied comment box.

Have a Look On Below Links

2 comments:

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.