Header Ads

Math Question And Answer | Online Practice Test, Maths Quiz for Competitive Exams

Edit

Math Question And Answer

Math Question And Answer: Math Online Quiz will help applicants to enhance math skills in a fun interactive manner. Applicants who are going to participate in competitive exam can get Math Question And Answer from this page.

Candidates who want to get success in exam, they need to solve Math Quiz Question And Answer in a regular basis. Try to solve the below provided Maths Question and Answer for better preparation of competitive exam.

Math Practice Test!!!

Mathematics or Quantitative Aptitude is a necessary section in aptitude test and all applicants need to master necessarily. It evaluates numerical ability and problem solving skills of applicants.

Math Online Practice Test will take five minutes to finish a set of questions. Just scroll down this page of www.privatejobshub.in to get complete details regarding Math Questions And Answers.  Have a Glance!!!

Important Mathematical/ Maths Formulas


Math Question And Answer

Math Question And Answer for Competitive Exams:

Question 1: The length of the bridge, which a train 130 metres long and travelling at 45 km/hr can cross in 30 seconds, is:

1.    200 m
2.    225 m
3.    245 m
4.    250 m

Answer: 3

Question 2: Two trains running in opposite directions cross a man standing on the platform in 27 seconds and 17 seconds respectively and they cross each other in 23 seconds. The ratio of their speeds is:

1.    1 : 3
2.    3 : 2
3.    3 : 4

4.    None of these

Answer: 2

Question 3: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

1.    3.6
2.    7.2
3.    8.4
4.    10

Answer: 2


Question 4: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

1.    300 kmph
2.    360 kmph
3.    600 kmph
4.    720 kmph

Answer: 4

Question 5: Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30° and 45° respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

1.    173 m
2.    200 m
3.    273 m
4.    300 m

Answer: 3

Math Question And Answer:

Question 6: The angle of elevation of a ladder leaning against a wall is 60ΒΊ and the foot of the ladder is 4.6 m away from the wall. The length of the ladder is:

1.    2.3 m
2.    4.6 m
3.    7.8 m
4.    9.2 m

Answer: 4

Take a Test  Now

Question 7: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

1.    Rs. 650
2.    Rs. 690
3.    Rs. 698
4.    Rs. 700

Answer: 3

Question 8: Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

1.    Rs. 6400
2.    Rs. 6500
3.    Rs. 7200
4.    Rs. 7500
5.    None of these

Answer: 1

Question 9: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

1.    Rs. 120
2.    Rs. 121
3.    Rs. 122
4.    Rs. 123

Answer: 2


Question 10: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

1.    15
2.    16
3.    18
4.    25

Answer: 2

Math Question And Answer with Solution:

Question 11: In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?

1.    30%
2.    70%
3.    100%
4.    250%

Answer: 2

Question 12: Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

1.    39, 30
2.    41, 32
3.    42, 33
4.    43, 34

Answer: 3

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 13: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?

1.    4 years
2.    8 years
3.    10 years
4.    None of these

Answer: 1

Question 14: A is two years older than B who is twice as old as C. If the total of the ages of A, B and C be 27, the how old is B?

1.    7
2.    8
3.    9
4.    10
5.    11

Answer: 4

Question 15: What was the day of the week on 28th May, 2006?

1.    Thursday
2.    Friday
3.    Saturday
4.    Sunday

Answer: 4


Math Question And Answer:

Question 16: What was the day of the week on 17th June, 1998?

1.    Monday
2.    Tuesday
3.    Wednesday
4.    Thursday

Answer: 3

Question 17: (112 x 54) = ?

1.    67000
2.    70000
3.    76500
4.    77200

Answer: 2

Question 18: The H.C.F. of two numbers is 23 and the other two factors of their L.C.M. are 13 and 14. The larger of the two numbers is:

1.    276
2.    299
3.    322
4.    345

Answer: 3


Question 19: Six bells commence tolling together and toll at intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes, how many times do they toll together ?

1.    4
2.    10
3.    15
4.    16

Answer: 4

Question 20: What decimal of an hour is a second ?

1.    .0025
2.    .0256
3.    .00027
4.    .000126

Answer: 3

Note:

For better preparation of any competitive exam, applicants can practice with the help of Math Online Quiz. Candidates can also subscribe to our free email services to get information about Math Online Test directly in your inbox. If you have any query regarding Math Question And Answer then you may ask in the below comment box.

Preparation Material

4 comments:

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.