Wednesday, 15 February 2017

TNPSC Group 2 Model Question Paper 2017 PDF (In English/Tamil) Download

1, 00,000+ Top Jobs For Freshers – Submit Your Resume Now!!!

By

TNPSC Group 2 Model Question Paper

TNPSC Group 2 Model Question Paper 2017: Those candidates, who have applied for Group 2 Exam and planning to prepare for exam, may get TNPSC Group 2 Model Question Paper through this page.
Tamilnadu Public Service Commission conducts the TNPSC Group 2 Exam every year for selection to Personal Clerk, Assistant and others Posts. For better preparation of exam, you actually need TNPSC Group 2 Previous Year Question Papers. So, applicants can download the TNPSC Group 2 Sample Papers PDF (English/Tamil) from below section of this page.

This Page Includes:
  • TNPSC Group 2 Model Question Paper PDF
  • TNPSC Group 2 Model Question Paper with Answers
  • TNPSC Group 2 Model Question Paper Download Steps
Candidates can also download the TNPSC Group 2 Model Question Paper PDF through online mode in both English and Tamil languages from official website. On the below section of this page of privatejobshub.in we are providing TNPSC Group 2 Exam Model Question Paper which will help the candidates to prepare themselves for the examination. Candidates must have a look below!!!

TNPSC Group 2 Model Question Paper

Posts Name
Year
Papers
PDF
Assistant Public Prosecutor Gr.II (16.06.2012)
2012
Law Paper - I  
Law Paper - II
Assistant Public Prosecutor Gr.II (17.06.2012)
2012
Law Paper - III
Law Paper - IV
Assistant Public Prosecutor Gr.II
2011
Law Paper - I  
Law Paper - IV
Law Paper - II  
Law Paper - III  
Scientific Assistant Gr.II
2010
Botany
Zoology
Chemistry
Forensic Science  
Microbiology
Bio-Chemistry

TNPSC Group 2 Previous Year Paper

Ques:1 Which is the most irrigated State in India?
A. Bihar
B. Punjab
C. Andhra Pradesh
D. Uttar Pradesh
Ans: (A)

Ques:2 The Govt of India has decided to declare which of the following rivers a National River?
A. Brahmaputra
B. Yamuna
C. Ganga
D. Kaveri
Ans: (C)

Ques:3 Seasonal unemployment refers to
A. Banks
B. Agriculture
C. Public Sector
D. Private Sector
Ans: (B)

Ques:4 Who amongst the following economists gave the concept of "economies of scale", which says "many goods and services can be produced more cheaply in long series"?
A. Edward C Prescott
B. Amartya Sen
C. Gary S Becker
D. Paul Krugman
Ans: (D)

Ques:5 Which is at the apex of the three tier system of Panchayati Raj system ?
A. Gram Sabha
B. Gram Panchayat
C. Zila Parishad
D. Panchayat Samiti
Ans: (C)

Ques:6 Very often we read in newspapers/magazines about "Sovereign Wealth Funds". Which of the following is/ are the correct description of the same?
(A) These are the funds or the reserves of a government or central bank of a country which are invested further to earn profitable returns.
(B) These are the funds which were accumulated by some people over the years but were not put in active circulation as they retain them as Black Money for several years.
(C) The funds which are created to be used as relief funds or bailout packages are known as sovereign funds.

A. Both B & Conly
B. Only B
C. Only C
D. Only A
Ans: (D)
Check Out Preparation Links:

Ques:7 Decrease in white blood cells results in
A. Decrease in Antibodies
B. Increase in Antigens
C. Increase in Antibodies
D. None of the above
Ans: (A)

Ques:8 Very often we read about Special economic Zones (SEZs) in newspapers. What is the purpose of promoting SEZs in India?
(A) They are established to promote exports.
(B) They are established to attract investments from foreign countries.
(C) They are established to help the poorest of the poor in India as the activities of these zones are reserved only forthe poors and those living below poverty line.

A. Only A
B. Only B
C. Only C
D. Both A & B only
Ans: (D)

Ques:9 Which of the following animals was not native to India ?
A. Elephant
B. Horse
C. Rhinoceros
D. Tiger
Ans: (B)

Ques:10 The ratio of the Cash Reserves that the banks are required to keep with the RBI is known as
A. Liquidity Ratio
B. SLR
C. CRR
D. Net Demand & Time Liability
Ans: (C)

Ques:11 Which of the following states is highly flood prone as well as drought prone ?
A. West Bengal
B. Uttar Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Bihar
Ans: (D)

Ques:12 The White Tiger is a book written by
A. Amitav Ghosh
B. Aravind Adiga
C. VS Naipaul
D. Kiran Desai
Ans: (B)
Get Updated GK Questions: Tamil Nadu Current Affairs

Ques:13 The first Asian Games were held at
A. New Delhi in 1950
B. Bangkok in 1952
C. Singapore in 1952
D. Kuala Lumpur in 1952
Ans: (A)

Ques:14 The-Govt. of India in order to provide some relief to the exporters announced a relief-package of Rs
A. 1000 cr
B. 2500 cr
C. 4000 cr
D. 5000 cr
Ans: (D)

Ques:15 Who is authorized to decide over a dispute regarding disqualification of a member of Parliament ?
A. Election Commissioner
B. Speaker of the Lok Sabha
C. President of India
D. A committee set up by the Parliament
Ans: (B)

Ques:16 The availability of cash and other cash-like marketable instruments that are useful in purchases and investments are commonly known as
A. Cash crunch
B. Liquidity
C. Credit
D. Marketability
Ans: (B)
Check out List of: TNPSC Coaching Center

Ques:17 Which of the following is not included in the list of Fundamental Duties in the Constitution ?
A. To safeguard public property and to abjure violence
B. To uphold and protect the sovereignty, unity and integrity of India
C. Secularism
D. To abide by the Constitution and respect its ideals
Ans: (C)

Ques:18 Jnanpith Award is given for excellence in the field of
A. Music
B. Literature
C. Sports
D. Films
Ans: (B)

Ques:19 Which one of the following rivers does not originate in India?
 A. Beas
 B. Chonab
 C. Ravi
 D. Sutlej
Ans: (D)

Ques:20 Water flows through a horizontal pipe at a constant volumetric rate. At a location where the cross sectional area decreases, the velocity of the fluid
 A. increases
 B. decreases
 C. stays the same
 D. none of the above
Ans: (A)


Get Complete Update of TNPSC from HereTNPSC Notification

Way to Download TNPSC Group 2 Model Question Paper:
  • Candidates are required to visit the official site of Tamilnadu Public Service Commission that is www.tnpsc.gov.in
  • On home page of official site go to “Examination” section and hit “Previous Year Questions Papers” link
  • On next page select the appropriate link related to post and year.
  • Now model year of required post or subjects will be displayed on your computer screen.
  • Download it on your desktop or take print out of it and prepare accordingly.
Must Know About It:

TNPSC stands for Tamil Nadu Public Service Commission and it conducts an examination to recruit various government positions. Various features of the administrative and other government wings are filled up by Tamil Nadu Public Service Commission examination. This is a very highly reputed entrance exam as it tends to recruit people who have great responsibility of the state. TNPSC Question Paper in Tamil with answers is very easy to understand.

Also Check Out Here: TNPSC Annual Planner

The previous year question paper is very simple, but is capable enough of evaluating the General knowledge of applicants in almost every sector. The entrance exam contains written paper of 300 marks. The time duration to complete the test is given 3 hours. The examination paper is basically divided in to two main parts. Selection will be done on basis of written test and Interview.

Candidates may get the TNPSC Group 2 Model Question Paper 2017 from this page or you can also download it from official site of organization. Candidates if you have any suggestion, then you can suggest us by dropping your comment in the comment box which is provided below. Candidates can also follow privatejobshub.in on Facebook or Google+ and you may also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option.

Check Out Latest Updates

Top Companies are Hiring On Monster.com, Register Now to Apply!!!


38 comments:

  1. Dear sir/mam,
    Thankyou i got some idea about general knowledge. But i need such model for General English.
    Kindly provide me pls. my mail id is shilpakumarissk@gmail.com

    ReplyDelete
  2. THANK YOU SO MUCH FOR YOUR VALUABLE MODEL PAPER.EXPECTING MORE QUESTION OR ATLEAST A LINK TO GET THAT MODEL QUESTION PAPERS.KINDLY DO THE SAME.TRY TO SEND THROUGH MAIL PLEASE.(siva_majesstic@yahoo.com)

    REGARDS,
    ILAKKIYASIVASUBRAMANIAN.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sir i need group-2 model question paper

      Delete
  3. plz help me sir/madam,
    I need grp 4 medel questin paper in tamil. & GK. plz send me edvinajay@gmail.com

    ReplyDelete
  4. thank you..do more for people like us.

    ReplyDelete
  5. Thankyou for guideing through websites as this gives more ideas for our further preparation. I need more models like this so plz send to my mail thamseen9@gmail.com

    ReplyDelete
  6. PANNEERSELVAM.K RESPECTED SIR /MADAM I NEED GROUP 14 EXAM MODEL QUESTION PAPERIN TAMIN PLEASE KINDLY SEND ME MY MAIL ID panneerselvam315@gmail.com in 2012 thank you

    ReplyDelete
  7. panneerselvam.k i need group 4 exam model question paper kindly send me my id panneerselvam31587@gmail.com

    ReplyDelete
  8. after taken DD .if we not recessive
    sms means any problem for hall ticket pls any body reply me

    ReplyDelete
    Replies
    1. dont worry wait and see the application status for our payment details

      Delete
  9. thanks for the model ques.

    ReplyDelete
  10. helo i need to grp 2 model question paper send me pls...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello sir/madam,
      please help me to write group2 exams or any tnpsc exams and send me if you hava any group2 model question paper to my mail id(thulasi.amudha@gmail.com)

      Delete
  11. plz help me sir/madam,
    I need grp 4 medel questin paper in tamil. & GK. plz send me meeraa2012@gmail.com

    ReplyDelete
  12. Hi i need to Group2 model question paper send me pls..

    Regards
    Mani
    my e-mail : ethirajmani@gmail.com

    ReplyDelete
  13. sir/madam

    Pls send the group 2 model qus paper,

    my email id ramesh.rameshr60@gmail.com

    ReplyDelete
  14. DEAR SIR\ MAM,
    KINDLY SEND THE GROUP 2 EXAM MODEL QUESTION PAPER. MY EMAIL ID IS stelladhas@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. i heed full question details for upcoming group2 exam.which part is more important..?,what is to study..

    kindly mail to: senthilmurugangsm@gmail.com

    ReplyDelete
  16. Dear Sir/Madam,
    You kindly send me some model question paper and syllabus for the preparation for tnspc Group 2 exam pls...... to my
    email id: gpiriya@hotmail.com

    ReplyDelete
  17. Dear Sir/Madam,
    You kindly send me some model question paper and syllabus for the preparation for tnspc Group 2 exam pls...... to my
    email id: muthuballa@gmail.com

    ReplyDelete
  18. Dear sir,

    kindly mail me Csse1 previous year question paper with answers in English to adithyaaashok@gmail.com

    Regards,
    Adithya

    ReplyDelete
  19. DEAR SIR\ MAM,
    KINDLY SEND THE GROUP 2 EXAM MODEL QUESTION PAPER. MY EMAIL ID

    SUNDARIYYAM@GMAIL.COM

    ReplyDelete
  20. Dear sir,
    give me tips for group 2 exam.arunkumarkce07@gmail.com

    ReplyDelete
  21. please mail me model question paper of group 2 and VAO to suganthyn85@ymail.com

    ReplyDelete
  22. dear sir,
    you kindly send me tnpsc group2 model questions for 20 years previous questions.
    email id:jegan.gk@rediffmail.com

    ReplyDelete
  23. you kindly send me TNPSC group2 and VAO model questions for 20 years previous questions. general knowledge question paper with answers.to my mail id: akila23_foam@ymail.com

    ReplyDelete
  24. dear sir,
    you kindly send me tnpsc group2 model question for 20 years
    previous question.
    email id: agithasheriff@gmail.com

    ReplyDelete
  25. Dear sir,
    give me tips for group 2 exam.
    Email: leoaluminium@gmail.com

    ReplyDelete
  26. DEAR SIR\ MAM,
    KINDLY SEND THE GROUP 2 EXAM MODEL QUESTION PAPER. MY EMAIL ID IS leoaluminium@gmail.com

    ReplyDelete
  27. Plz send me group 2 question paper last 20 yrs question paper plz send me mail id
    puvi.kalaitech@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Kindly send me TNPSC group2 and VAO model questions. general knowledge question paper with answers.

    To my mail id: rprabhu08@gmail.com

    Thank you so much....

    ReplyDelete
  29. dear sir,
    you kindly send me TNPSC groups2 and VAO previous years model question papers.
    email id: deepavelperumal@gmail.com

    ReplyDelete
  30. DEAR SIR,
    KINDLY SEND ME CSSE 1(GROUP 2) PREVIOUS 5 YEAR QUESTION PAPERS. MY ID IS shansho1023@gmail.com

    ReplyDelete
  31. kindly send me some model papers for group2 exam and current events.. my id: anu.ma@rocketmail.com

    ReplyDelete
  32. Dear Sir,
    i want group 2 csse-1 previous year model question papers general knowledge with general english sir please mail tome sir.
    my email id :gvnvenkat3@gmail.com

    ReplyDelete
  33. sir,
    I need TNPSC group 2 model question papers in general English please send it to my mail id mohanapriyaa.priya@gmail.com.

    ReplyDelete
  34. sir,I need TNPSC group 2 model question papers in general tamil & knowdage please send it to my mail id sk2582@gmail.com

    ReplyDelete
  35. PLEASE SIR I NEED GROUP 2 NON INTERVIEW MODEL QUESTATIONS maharajansrinivasan@gmail.com please send my

    ReplyDelete

Don't Add Comment with Spam Purpose