Header Ads

TNTET Model Question Paper 2018 Questions With Answers PDF Free Download

Edit

TNTET Model Question Paper

TNTET Model Question Paper 2018: To crack Tamil Nadu Teacher Eligibility Test, candidates need to practice on the Questions With their Answers given in the TNTET Model Question Paper. Through TNTET Questions With Answers PDF, you will get to know the structure of the exam and the weightage of the questions asked at the time of TN TET Exam. Candidates can free download the TNTET Model Question Paper With Answer through the below provided direct links. So comprehend this page to get TNTET Model Question Paper 2018 conveniently.

Highlights of This Page:
  • TNTET Previous Year Question
  • Tamil Nadu TET questions with answers
  • TNTET Exam Question Paper
  • TNTET Sample Papers
  • Important Note
Tamil Nadu Teacher Eligibility Test is conducted every year for the students who want make their career as a govt. teacher. To get qualified in the Tamil Nadu TETc2018 Exam, candidates must start their preparation according to the TNTET Previous Year Question Papers. Some last year’s Tamil Nadu Teacher Eligibility Test  questions with solution are framed below on this page of www.privatejobshub.in for the intention to help the appearing candidates.  You may go through below provided TNTET Model Question Paper 2018 to get to know the latest exam format and their level of difficulty.
Download TNTET Model Question Papers PDF

Tamil
English
Maths
Social Science
Child Development
 Others

TNTET Model Question Paper

TNTET Questions with Answers

Ques1. With the frequent use of brain storming method the teacher develops
1.    Creativity
2.    Intelligence
3.    Perception
4.    Memory
Answer: 1.

Ques2. Period of fluctuation of attention is
1.    5 – 20 Seconds
2.    10 – 15 Seconds
3.    3 – 25 Seconds
4.    7 – 10 Seconds
Ans: 1.

Ques3. The concept of developmental task was first used by
1.    Herbart
2.    Bruner
3.    Hull
4.    Havighurst
Ans:4

Ques4. Peer group is formed by
1.    Teacher + Controlled Environment
2.    Parents + Independent Environment
3.    Society + Controlled Environment
4.    Unexpected + Independent Environment
Ans: 3

Ques5. Hormone which regulates the carbohydrate and protein metabolism is
1.    Insulin
2.    Thyroxine
3.    Adrenaline
4.    Oxytocine
Ans: 3

Ques6. Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.
1.    with   
2.    over
3.    on     
4.    round
Answer: 3

Ques7. The grapes are now ...... enough to be picked.
1.    ready 
2.    mature
3.    ripe    
4.    advanced
Answer: 3

Ques8. The small child does whatever his father was done.
1.    has done
2.    did
3.    does
4.    had done
5.    No correction required
Answer: 3

Ques9. The man to who I sold my house was a cheat.
1.    to whom I sell
2.    to who I sell
3.    who was sold to
4.    to whom I sold
5.    No correction required
Answer: 4

Ques10. Critical thinking is induced by
1.    Fore Brain
2.    Right Brain
3.    Left Brain
4.    Hind Brain
Answer: 3

Ques11. If you smuggle goods into the country, they may be ...... by the customs authority.
1.    possessed
2.    punished
3.    confiscated
4.    fined
Answer: 3

Ques12. Rohan and Rohit are twin brothers, but they do not look ......
1.    unique
2.    different
3.    likely
4.    alike
Answer: 4

Ques13. According to Piaget, Egocentrism occurs in
1.    Sensory Motor Stage
2.    Pre-Operational Stage
3.    Concrete Operational Stage
4.    Formal operational stage.
Ans: 2

Ques14. A is thrice as good as workman as B and therefore is able to finish a job in 60 days less than B. Working together, they can do it in:
1.    20 days
2.    22 ½ days
3.    25 days
4.    30 days
Answer: 2

Ques15.  The cube root of .000216 is:
1.    06
2.    06
3.    77
4.    87
Answer: 2

Ques16. A man's speed with the current is 15 km/hr and the speed of the current is 2.5 km/hr. The man's speed against the current is:
1.    8.5 km/hr
2.    9 km/hr
3.    10 km/hr
4.    12.5 km/hr
Answer: 3

Ques17. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:
1.    39, 30
2.    41, 32
3.    42, 33
4.    43, 34
Answer: 3

Ques18. Which of the following is the correct sequence in learning environment?
1.    Interest Attention Memory
2.    Memory Attention Interest
3.    Attention Interest Memory
4.    Memory Interest Attention
Ans: 1

Ques19. The reflex angle between the hands of a clock at 10.25 is:
1.    180º
2.    192 ½ º
3.    195º
4.    197 ½ º
Answer: 4

Ques20. The difference between simple and compound interests compounded annually on a certain sum of money for 2 years at 4% per annum is Re. 1. The sum (in Rs.) is:
1.    625
2.    630
3.    640
4.    650
Answer: 1

Ques21. The compound interest on Rs. 30,000 at 7% per annum is Rs. 4347. The period (in years) is:
1.    2
2.    2 ½
3.    3
4.    4
Answer: 1

Ques22. Suspended solid present in the waste water generated in blast furnace gas cooling and cleaning plant is removed by
1.    biological oxygen pond.
2.    radial settling tank (thickener) using coagulant (lime & ferrous sulphate).
3.    lagoons.
4.    filtration.
Answer: 2

Ques23. Persons working in cement plants and limestone quarries are more prone to disease like
1.    cancer
2.    asthma
3.    silicosis
4.    flourosis (bone disease)
Answer: 3

Ques24. Operating principle of cyclone separator is based on the action of __________ dust particles.
1.    diffusion of
2.    centrifugal force on
3.    gravitational force on
4.    electrostatic force on
Answer: 2


Ques25. During which of the following operating conditions of an automobile, carbon monoxide content in the exhaust gas is maximum ?
1.    Idle running
2.    Acceleration
3.    Cruising
4.    Deaccelaration
Answer: 1

Ques26. Inhalation of lead compounds present in automobile exhaust (using leaded petrol) causes
1.    blood poisoning
2.    anaemia
3.    nervous system disorder
4.    all (a), (b) & (c)
Answer: 4

Ques27. Aerodynamic noise resulting from turbulent gas flow is the most prevalent source of valve noise in fluid ilow control. It is caused due to
1.    Reynold stresses
2.    shear forces
3.    both (a) & (b)
4.    neither (a) nor (b)
Answer: 3

Ques28. The main pollutant in waste water discharged from a petroleum refinery is oil (both in free and emulsified form). Free oil is removed by
1.    biological oxygen pond.
2.    aerated lagoons.
3.    trickling filters.
4.    gravity separator having oil skimming devices.
Answer: 4

TNTET Exam Pattern
  • Tamil Nadu Teacher Eligibility Test (TN TET) question paper will be objective type multiple choices question paper.
  • There are four suggested answers will be given in the question paper. Candidates are only tick out one write answer on your OMR answer sheet.
  • No negative marking for Tamil Nadu teacher eligibility test so candidates are benefit they can gives the answer without any hesitation.
  • There are will be two papers I & II each paper will be consist 150 questions and 150 marks. One mark fixed for one question.
TNTET Exam Pattern and Syllabus – Paper I

TNTET 2018 Exam Information
Details
Mode of Exam
Offline
Duration
3 hours (10 am to 1 pm)
Total number of questions
150
Type of Questions
Multiple Choice Questions (MCQs) with 4 options to each questions.
Exam Sections
5
  • Child Development and Pedagogy: 30 MCQs
  • Language I (Tamil/Malayalam/Telugu/Urdu/Kannada): 30 MCQs
  • Language II (English): 30 MCQs
  • Mathematics: 30 MCQs
  • Environmental Science: 30 MCQs
  • All the sections are compulsory.
Marking Scheme
1 Mark for each correct answer No negative marking

TNTET Exam Pattern and Syllabus – Paper II

TNTET 2018 Exam Information
Details
Mode of Exam
Offline
Exam Day and Duration
3 hours (10 am to 1 pm)
Total number of questions
150
Type of Questions
Multiple Choice Questions (MCQs) with 4 options to each question.
Exam Sections
4
  • Child Development and Pedagogy: 30 MCQs
  • Language I (Tamil/Malayalam/Telugu/Urdu/Kannada/): 30 MCQs
  • Language II (English): 30 MCQs
  • Math: 30 MCQs
  • Optional Sections
  • Mathematics and Science: 60 MCQs
  • Social Science: 60 MCQs
  • Three compulsory sections and ONE optional section in the paper 2
Marking Scheme
1 Mark for each correct answer No. negative marking

For more details related to TNTET Model Question Paper 2018 stay tuned with our web portal of www.privatejobshub.in
Check Related Links

1 comment:

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.