Header Ads

Clerk Online Practice Test 2018 | Free Mock Test For Preparation

Edit

  • Clerk Online Practice Test

Clerk Online Practice Test: Candidates who are preparing for Clerk examination are informed that we are providing you the latest Clerk Online Practice Test 2018 with the help of which you can definitely score good mars in the clerk examination. Along with the Clerk Online Practice Test 2018 we are also providng Free Mock Test for Preparation on this page which will accelerate your performance in the examination. Come on lets move to the below listed questions section of this page.

Develop your habit to take one test everyday to evaluate your performance for quantitative and qualitative analysis for your exam. Enhance your skill and try to understand the pattern of the exam to secure better job opportunities. So, must attempt more and more mock test and increase your final scores with the help of this page of www.privatejobshub.in as prepared by our talented team members.

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Clerk Online Practice Test

Question 1 12, 10,13,11,14 …

a.    11
b.    12
c.    14
d.    15

Answer: b.

Question 2 Pointing a lady, vinay said, "She is the mother of the only daughter of my son." How that lady is related to vinay?

a.    Daughter
b.    Daughter-in-law
c.    Sister-in-law
d.    Wife

Answer: b

Question 3 12 > 11 ≥ 24 < 10 = 14 ≤ 25 < 4
  • X ≥ Y
  • L > N
  • K > J
  • D > X
a.    Only 2 and 4 are True
b.    None is true
c.    Only 2 are true
d.    Only 1 and 2 are true
e.    Only IV is true

Answer: d.

Avail All Preparation Links From Here

Question 4 13 < 14 < 21 ≤ 18 = 20 ≥ 22 ≥ 5
  • 20 > 14
  • 18 ≥ 5
  • 13 < 20
  • 20 ≥ 21
a.    All 1, 2, 3 and 4 are true
b.    Only 1, 2 and 3 are true
c.    Only 2 is true
d.    Only 1 and either 2 or 4 are true
e.    Only 1 and 2 are true

Answer: a.


Question 5 Pointing to a person, akansha said, "He is the only son of the mother of my mother." How is the akansha related to the person?

a.    Maternal aunt
b.    Sister
c.    Mother
d.    Niece

Answer: d

Question 6 One-third of Rahul's savings in National Savings Certificate is equal to one-half of his savings in Public Provident Fund. If he has Rs. 1,50,000 as total savings, how much has he saved in Public Provident Fund ?

a.    Rs. 30,000
b.    Rs. 50,000
c.    Rs. 60,000
d.    Rs. 90,000

Answer: c


Question 7 Conversion of decimal number 6110 to it's binary number equivalent is ?

a.    1111012 
b.    1100112 
c.    110011102 
d.    111112

Answer: c.

Question 8 Address 200H contains the byte 3FH. What is the decimal equivalent of 3FH

a.    32 
b.    16 
c.    38 
d.    63

Answer: d.


Question 9 Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets ...... with him.

a.    Through 
b.    About 
c.    Along 
d.    Up

Answer: c.

Question 10 Select the odd one out

a.    Judge
b.    Chamber
c.    Tennis
d.    Lawyer

Answer: c.



Direction (Q. 11 - 15): Which of the phrases 1), 2), 3) and 4) given below should replace the phrase highlighted below to make the sentence meaningful and correct? If the sentence is already correct, mark 4), ie, "No correction required" as your answer.

Question 11 We are now well to a position of sell our products in the international market.

a.    at a position at
b.    on a position for
c.    along a position to    
d.    in a position to

Answer: d.

Question 12 Congress President Sonia Gandhi and BJP leader Sushma Swaraj display an exceptional instance of responsibility during the three-day visit of US President Barack Obama.

a.    displays an exceptional       
b.    displayed an exceptional
c.    displayed an exception       
d.    display an exception

Answer: b.


Question 13 A hobby teaches us skill and adds to our knowledge besides give satisfaction.

a.    beside give   
b.    besides gave
c.    beside given  
d.    besides giving

Answer: d.

Take a Test Now
Take a Test  Now
Start Your Test
Take a Test

Question 14 How are you proceeding with your studies?

a.    you are proceeding  
b.    you will proceeding
c.    you proceed  
d.    No correction required

Answer: d.

Question 15 Man doesn't break up with overwork, but from his attitude towards work.

a.    break up by  
b.    break in to
c.    break down from     
d.    break with by

Answer: c.

Direction for Questions (16-20)

The following table gives the percentage of marks obtained by seven students in six different subjects in an examination.

The Numbers in the Brackets give the Maximum Marks in Each Subject.

Student
Subject (Max. Marks)
Maths
Chemistry
Physics
Geography
History
Computer Science
(150)
(130)
(120)
(100)
(60)
(40)
Ayush
90
50
90
60
70
80
Aman
100
80
80
40
80
70
Sajal
90
60
70
70
90
70
Rohit
80
65
80
80
60
60
Muskan
80
65
85
95
50
90
Tanvi
70
75
65
85
40
60
Tarun
65
35
50
77
80
80

Question 16 What are the average marks obtained by all the seven students in Physics? (Rounded off to two digit after decimal)

a)    77.26
b)    89.14
c)    91.37
d)    96.11

Answer: b.


Question 17 The number of students who obtained 60% and above marks in all subjects is?

a)    1
b)    2
c)    3
d)    None

Answer: b.

Question 18 What was the aggregate of marks obtained by Sajal in all the six subjects?

a)    409
b)    419
c)    429
d)    449

Answer: d.

Question 19 In which subject is the overall percentage the best?

a)    Maths
b)    Chemistry
c)    Physics
d)    History

Answer: a.

Question 20 What is the overall percentage of Tarun?

a)    52.5%
b)    55%
c)    60%
d)    63%

Answer: c.


We hope that now you have got cleared all doubt and query regarding Clerk Online Practice Test. www.privatejobshub.in wishes you good luck for your exam. You are free to ask any anytime any of your doubts or you can comment us on below box. 

4 comments:

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.