Header Ads

Data Entry Operator Online Test | Preparation Quiz, DEO Mock Test for Free

Edit

Data Entry Operator Online Test

Data Entry Operator Online Test: Data Entry Operator Online Test has been particularly designed & authorized by skilled Subject Matter Experts to check the data entry skills of applicants according to organization standard.

Data Entry may be executed by an individual typing at a keyboard or by a Machine Entering Data Electronically. The necessary skills for Data Entry operator can vary depending upon the nature of data to be entered.

How DEO Online Test is Helpful?

Data Entry Operator Online Mock Test helps recruiters to screen the applicant who is expert in data entry. A Data Entry Operator is a person who converts an unorganized set of data into an organized format of data.

Data Entry Operator Preparation Quiz is available here for free. Applicants can go through the below section of this page of www.privatejobshub.in for Online Practice Test for Data Entry Operator.

Data Entry Operator Online Test

Skills Needed for Data Entry Operator Jobs:

The key skills for Data Entry Job include basic math proficiency, knowledge of Microsoft excel, Microsoft word, good typing speed, typing accuracy, English proficiency, etc. This Data Entry Operator Mock Test contains MCQ's (Multiple Choice Questions), MAQ's (Multiple Answer Questions), Fill in the Blank, Descriptive, True or False.

Data Entry Operator Skill Test Terminologies:

Following terms are used to define a Data Entry Operation Skill:

WPM (Words per minute)
How many words you can type in one minute?
CPM (Characters per minute)
How many characters you can type in one minute?
KPH or KSPH (Key Strokes per Hour) or KDPH (Key Depressions per Hour)
How many keys you have used in typing a given text (alpha/numeric or alpha-numeric) in one hour? This is the most accurate data entry skill test.

What Should be Data Entry Speed?
  • Well, an average person types 20 to 25 wpm. For the professional data entry operators, the average speed is around 36 wpm (10800 KPH).
  • But the minimum typing speed defined in most of the data entry operator skill test is 8000 KPH (i.e. 27 WPM).

DEO Mock Test for Free

Question 1: Which of the following is single user computer with many features and good processing power?

1.    Minicomputer
2.    Workstation
3.    Macintosh
4.    None of these

Answer: 2

Question 2: Jon Von Neumann developed:

1.    First electronic chip flip flop
2.    Stored-program concept
3.    The first electronic computer
4.    None of these

Answer: 1

Question 3: Maximum storage space is available on

1.    CDs
2.    ROM
3.    Hard disks
4.    Floppies

Answer: 2


Question 4: Which cannot assure data accuracy in an application?

1.    Limit and reasonableness test
2.    Echo checking
3.    Control total
4.    None of these

Answer: 1

Question 5: To stop unauthorized access to the computer system we should

1.    Have a trustworthy system administrator
2.    Have a good passwords policy
3.    Have a sound encryption policy
4.    All of the above

Answer: 2

Question 6: A clerk in a bank has to access data n customer account. Logical access control for these users would be.

1.    Use of individual passwords
2.    Use of an Accounts Receivable Section password
3.    Use of individual passwords plus separate access passwords for customer data and product data
4.    Can't say

Answer: 1


Question 7: Using anti-virus software is

1.    Preventive measure
2.    Detective measure
3.    Corrective measure
4.    All the above

Answer: 1

Question 8: The banks use ................ device to minimize conversion process.

1.    Keyboard
2.    MICR
3.    OCR
4.    Scanner

Answer: 2

Question 9: .................. can't be used for source of data automation.

1.    POS terminal
2.    OCR
3.    Keyboard
4.    UPC

Answer: 4

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 10: Under which case will intranet be an effective networking tool?

1.    In a distributed decision-making environment
2.    Where heterogeneous applications are involved
3.    In a centralised organization
4.    In a decentralised organization

Answer: 4

Question 11: When an organization gives contract for development of software, it has to give data to the service provider. In Such cases, the ownership of data should be_________

1.    Transferred to the service provider
2.    With the client/organization that outsource services
3.    Shared by both parties
4.    Not transferred

Answer: 2

Question 12: "Platform" in computer world means___________.

1.    Computer hardware used
2.    Operating Systems used
3.    Both of these
4.    None of these

Answer: 3


Question 13: Which of these biometric tools use thermal sensors along with infrared rays for identification?

1.    Key stroke dynamics
2.    Iris Retinal scans
3.    Speech recognition
4.    (d)Fingerprint scanning

Answer: 3

Question 14: What is incorrect about software?

1.    It can manipulate computer
2.    It has programs, instructions
3.    It can be touched
4.    It can be touched

Answer: 4

Question 15: Disadvantage of distributed database is.

1.    Unreliability
2.    Easy implementation
3.    Insecurity
4.    High communication cost

Answer: 3


Question 16: Which of the following transmission techniques let computer to alternatively send and receive data?

1.    Simplex
2.    Half duplex
3.    Full duplex
4.    Multiplexing

Answer: 2

Question 17: What is NOT a feature of networking?

1.    Reliability
2.    Greater storage space
3.    Connectivity
4.    All are features of networking

Answer: 4

Question 18: Taking back-up of a file against crash is a

1.    Preventive measure
2.    Curative measure
3.    Decisive measure
4.    None of these

Answer: 2


Question 19: A memory that is referred by its contents instead of physical address is called ________

1.    Associative memory
2.    Content addressable storage
3.    Both (a) and (b)
4.    None of these

Answer: 2

Question 20: Most dangerous risk in leaking of information is :

1.    Ready access to online terminals
2.    Online processing of data
3.    Ignorance about the existence of risk
4.    All of these

Answer: 3

Final Words:

If applicants have any query regarding Data Entry Operator Online Test, then drop the comment in below provided comment box. You can also follow us on Facebook & Google+ to get latest updates regarding Online Test for Data Entry Operator. Bookmark the web portal for getting latest details on Data Entry Operator Online Test.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.