Header Ads

Delhi Police Model Paper, SI Solved Previous Papers Download Online PDF

Edit
 Delhi Police Model Paper

Delhi Police Model Paper

To prepare for Delhi Police Exam, go through Delhi Police Model Paper and give final revision for upcoming Sub Inspector exam. After going through Delhi Police syllabus it is necessary to prepare through solved papers, previous papers as this will lead to good score in examination. Delhi Police SI Previous Paper will help the individual to know the important topics in Delhi Police Sub Inspector exams. Also, by solving Delhi Police Sub Inspector solved previous paper you will know your status of preparation. Individuals can also download the PDF of Delhi Police SI Model Paper through below section of page.

This Page Contains:
  • Download Delhi Police Sub Inspector Previous Year Papers
  • Syllabus and Pattern for Delhi Police SI Exam Paper
  • Delhi Police Sub Inspector Solved Previous Papers
  • About Delhi Police
Delhi Police Recruitment Examination needs more and more practice to qualify it, so contenders have to solve as many as Delhi Police Previous papers. Applicants can also go through online mode and give Delhi Police Online exams to examine their eligibility. Entrance test need more practice so it is better way to prepare rather than buying different books and prepare for exam. In the below section we have given complete details of Delhi Police Model Paper and also we have provided some important question of Delhi police exam. Contenders can go through below tuned page that is well created by the team of www.privatejobshub.in.

Download Delhi Police SI Previous Year Papers:

Delhi Police SI Model Paper I
Delhi Police Sub Inspector Model Paper II

Syllabus and Pattern for Delhi Police Sub Inspector Exam Paper:

In Delhi Police Recruitment exam, questions are asked from three subjects that are listed below. Candidates can go through it and prepare for those sections that are included in Delhi Police SI exam.
Delhi Police Sub Inspector exam paper will contain 100 questions and on every one correct answer one mark will be given. General Knowledge will have 50 questions whereas Numeric Ability will have 15 and Reasoning will have 35 questions. Total Duration of this paper will be 90 minutes.   

Subject
Questions
Marks
Duration
Reasoning
35
35

90 minutes
General Knowledge
50
50
Numerical ability
15
15
Total
100
100

Delhi Police Model Paper

In the below section we have provided Delhi Police SI model Papers, candidates who had applied for Delhi Police SI Recruitment can go through these questions and prepare for upcoming exam accordingly. 

1. ‘India Today’ is—
A. A staggering mass of problems
B. Former British India minus Pakistan and Bangladesh
C. A News magazine mainly devoted to current affairs
D. The Union of India, a member of United Nations
Ans : C


2. The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:
A. 15  
B. 16
C. 18  
D. 25
Ans : B

3. In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?
A. 30%        
B. 70%
C. 100%       
D. 250%
Ans : B

Take Help from: Math Online Quiz

4. The book ‘It was Five Past Midnight’ is on—
A. Bhuj Earthquake
B. Orissa Floods
C. Andhra Cyclone
D. Bhopal Gas Tragedy
Ans : D

5. By selling a product with 20% profit, how much profit was earned?
I. The difference between cost and selling price is Rs. 40.
II. The selling price is 120 percent of the cost price.
A. I alone sufficient while II alone not sufficient to answer
B. II alone sufficient while I alone not sufficient to answer
C. Either I or II alone sufficient to answer
D. Both I and II are not sufficient to answer
E. Both I and II are necessary to answer
Ans : A


6. In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?
A. 6.25         
B. 6.5
C. 6.75         
D. 7
Ans : A

7. Which one of the following personalities is known as ‘Grand Old Man of India’ ?
A. Bal Gangadhar Tilak
B. Dadabhai Naoroji
C. Motilal Nehru
D. Lala Lajpat Rai
Ans : B


8. A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?
A. Rs. 4991   
B. Rs. 5991
C. Rs. 6001
D. Rs. 6991
Ans : A

9. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:
A. 39, 30      
B. 41, 32
C. 42, 33      
D. 43, 34
Ans : C

10. A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:
A. 588 apples
B. 600 apples
C. 672 apples
D. 700 apples
Ans : D


11. Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?
A. (1/3)        
B. (1/8)
C. (2/8)        
D. (1/16)
Ans: B

12. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next?
A. 7   
B. 10
C. 12  
D. 13
Ans: B

13. Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, ... What number should come next?
A. 20
B. 22
C. 23  
D. 26
Answer: B

14. 42 40 38 35 33 31 28
A. 25 22       
B. 26 23
C. 26 24       
D. 25 23
E. 26 22
Ans : C

15. Teen Bigha Corridor links—
A. India and Pakistan
B. India and China
C. Bangladesh and Pakistan
D. Bangladesh and India
Ans : D

16. Who was the first English President of the Indian National Congress ?
A. George Yule
B. William Wedderburn
C. A. O. Hume
D. Henry Cotton
Ans : A

17. CORPULENT
A. Lean        
B. Gaunt
C. Emaciated 
D. Obese
Ans : D


18. Fate smiles ...... those who untiringly grapple with stark realities of life.
A. with
B. over
C. on  
D. round
Ans : C

19. The grapes are now ...... enough to be picked.
A. ready       
B. mature
C. ripe
D. advanced
Answer: C

Go Through It: English Language Test

20. Rearrange the following five sentences in proper sequence so as to for a meaningful paragraph, then answer the questions given below them.
a)    After Examining him, the doctor smiled at him mischievously and took out a syringe.
b)    Thinking that he was really sick, his father summoned the family doctor.
c)    That day, Mintu wanted to take a day off from school
d)    Immediately, Mintu jumped up from his bed and swore the he was fine
e)    Therefor; he pretended to be sick and remained in bed.
1. Which sentence should come third in the paragraph?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
E. 5
Ans : B

Check Here: Delhi Police Syllabus


About Delhi Police:

The Delhi Police is the central law and order agency for the National Capital Territory of Delhi. It came in to existence in 1861. About 84,536 people are serving this nation by being a part of this organization. Headquarter of Delhi Police is established at Indraprasta Estate, New Delhi. In this organization there are 70,000 Police Officers, Excluding constable staff and head department.


Note:

You may join us on Facebook and Google Plus to get latest updates about any exam, syllabus, recruitment etc. If you have any query related to above given details you may ask in comment box and we will try to solve your problem soon. 

Have a look on below links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.