Header Ads

English Language Practice Quiz Online | Exercise Important Grammar Mock Test

Edit

English Language Practice Quiz

English Language Practice Quiz: In India there are lots of competitive examinations which include English Language as a vital section. If you practice English Language Practice Quiz Online you can perform better in examinations. This is the most quick and easy way to prepare for English language. Through online Mock Test, we can find out the best way to Exercise Important Grammar Techniques. So, let’s begin the English grammar practice test online.

So, test yourself with the question provides of English Language by our team of www.privatejobshub.in. Simply answer all of the questions in the below sheet and after completion of test analyze your score by yourself. So, let’s begin the English grammar practice test online.

Read Out:

English Language Practice Quiz

Tips:
  • Use your reading time
  • Break the questions down
  • Review your answers
Question: 1 I bought a pair of _____ shoes. 
  1. leather black 
  2. black leather 
Answer: b)

Question: 2 It's ____ phone.

a)    a mobile expensive 
b)    an expensive mobile 

Answer: b)

Take some help from here

Question: 3 Insolent

a)    Polite
b)    Agreeable
c)    Considerate
d)     Coward

Answer: a)


Question: 4 A people who eats too much is called as _______

a)    Omnivore
b)    Nibbler
c)    Cannibal
d)    Glutton

Answer: d)

Question: 5 He was sent to _____ for two years for burglary.

a)    For prison
b)    Prison 
c)    The prison 
d)    Of prison

Answer: c)


Question: 6 I leave ____ around six o'clock most days.

a)    office 
b)    to office
c)    of office
d)    The office 

Answer: d)

Question: 7 If you'd arrived on time, none of this would have happened

a)    This sentence is about something that happened in the past
b)    This sentence is about something that is very unlikely to happen 

Answer: a)

Question: 8 Sam … the marathon for the first time in 2009. 

a)    is running
b)    has run
c)    runs
d)    ran

Answer: d)

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation


Question: 9 'A large enclosure for keeping birds' is also called as __________ 

a)    Aviary
b)    Homicide
c)    Zoo
d)    Aquarium

Answer: a)

Question: 10 Two children and one adult … in a fire last night.

a)    have died
b)    will die
c)    are dying
d)    died

Answer: d)

Question: 11 Glib    

a)    Modest
b)    Dumb
c)    Hesitant
d)    Unwilling

Answer: d)


Question: 12 Astute Synonyms?

a)    Thick
b)    Thin
c)    Weak
d)    Sharp

Answer: d)

Question: 13 Ricochet synonyms?

a)    Bounce off
b)    corrode
c)    Bending
d)    Measure

Answer: a)

Question: 14...... to him for the past month

a)    haven't spoken 
b)    didn't speak 

Answer: a)



Question: 15 The..... film I've ever seen

a)    worse 
b)    worst

Answer: b)

Question: 16 Five statements are given, out of which only one is grammatically correct. Identify the correct statement.

a)    The teacher said to the students that the earth revolves round the sun.
b)    The teacher told the students that the earth revolves round the sun.
c)    The teacher said to the students that the earth revolved round the sun.
d)    The teacher says to the students that the earth revolved round the sun.
e)    The teacher told the students that the earth revolved round the sun.

Answer: b)


Find grammatical error :

Question: 17 Wheat production in the region/ will fall drastically / unless we do anything/ to stop climate change.

a)    Wheat production in the region
b)    will fall drastically
c)    unless we do anything
d)    to stop climate change.
e)    No error

Answer: e)

Question: 18 Select that option as your answer which can fill both the blanks of both the sentence I and II.

Reading is a very important source of ______ and it should be adopted by each one of us to become _____ in any field we want.
II. Anna got married without her parents’ _______ to a _______ business man.

a)    Consent, Ambient
b)    Knowledge, successful
c)    Literate, Abstruse
d)    Difference, Unwilling
e)    None of these

Answer: b)


Question: 19 Five statements are given, out of which only one is grammatically correct. Identify the correct statement.

a)    The occurrence of a period of high tides following the massive rains also prevented the easy drainage of canal water through the seawall kokers.
b)    This is a relatively large decreased from the year 2000, when these countries collectively held over 25% of the world’s GDP.
c)    Varanasi's Ghats have undergone a swift transformation over the past two and half years, with Modi taking a personal interest in on-the-ground implementation of the Swachh Bharat Abhiyan in the city.
d)    The IMF estimate that the negative effect on GDP following a leave-vote would be anywhere between 1-9.5%.
e)    In the case of the rice industry, the flooding of the rice fields is expected to impact negatively on the future harvesting or on the planting of rice.

Answer: c)

Question: 20 I saw a ____ films at the weekend.

a)    few 
b)    little

Answer: a)

Prepare From Here For Selection In Competitive Exams

So start your preparation by today only without wasting time and solve some questions and answers every day to score better in upcoming exam. For more updates regarding English Language Practice Quiz Online stay tuned with us on our web portal www.privatejobshub.in You can also bookmark this web page using ctrl + de key for up-to-date info.

4 comments:

  1. It would be a excellent experience for me

    ReplyDelete
  2. What could be considered as a good score

    ReplyDelete

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.