Header Ads

Management Trainee Online Quiz, MT Test Series, Mock Test Practice Papers

Edit

Management Trainee Online Quiz

Management Trainee Online Quiz: It is theoretically impossible to remember the logics and the professional knowledge related to Management. Management Trainee Online Quiz will help a lot to evaluate the applicant’s Management knowledge and skill. The below provided Management Trainee Online Test Series will prepare the applicants for upcoming examination. Here on this page we are providing the Management Trainee Mock Practice Papers which will definitely help you to get success in exam.

Generally company / organization recruits to fix probation period length from four to five years. So grab the opportunity to work as Management Trainee in reputed companies. For getting more details regarding Management Trainee Online Quiz, you need to go through the below section of this page which is prepared by team of www.privatejobshub.in. Must have a Glance for Management Trainee Online Test!!!

Management Trainee Online Quiz

Management Trainee Test Details:

Quantitative Aptitude: The Management Trainee Aptitude test contains 20 questions on quantitative aptitude tests applicant’s ability to successfully examine and crack a wide variety of quant questions.
Written Communications: The Aptitude test for Management Trainee comprises 20 questions on quantitative aptitude checks applicant’s ability to successfully examine and test contains 20 questions on written communication evaluates applicant’s knowledge of day to day life of English. 
Analytical Thinking: The Management Trainee Aptitude test comprises 20 questions on quantitative aptitude evaluates candidate's ability to successfully analyze and s test contains 20 questions on analytical thinking to assess the candidate's ability to successfully analyze and solve a wide variety of problems. 
Management Trainee Online Quiz Questions with Answers

Question 1: In how many different ways can the letters of the word 'CORPORATION' be arranged so that the vowels always come together?
  1. 810
  2. 1440
  3. 2880
  4. 50400
  5. 5760
Answer: 4

Question 2: Out of 7 consonants and 4 vowels, how many words of 3 consonants and 2 vowels can be formed?
  1. 210
  2. 1050
  3. 25200
  4. 21400
  5. None of these
Answer: 3

Question 3: In how many ways can the letters of the word 'LEADER' be arranged?
  1. 72
  2. 144
  3. 360
  4. 720
  5. None of these
Answer: 3


Question 4: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the positions of its digits is 36. What is the difference between the two digits of that number?
  1. 3
  2. 4
  3. 9
  4. Cannot be determined
  5. None of these
Answer: 2

Question 5: The following is (are) non-verbal communication
  1. Facial expression
  2. Appearance
  3. Posture
  4. All of the above
Answer: 4

Question 6: Communication is the task of imparting ________
  1. Training
  2. Information
  3. Knowledge
  4. Message
Answer: 2

Question 7: The trump card during _______ should be brought out at the crucial moment.
  1. Interview
  2. Negotiation
  3. Training
  4. Purchasing
Answer: 2

Question 8: Pointing to a man in a photograph, a woman said, "His brother's father is the only son of my grandfather." How is the woman related to the man in the photograph?
  1. Sister
  2. Aunt
  3. Grandmother
  4. Daughter
Answer: 1

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 9: A and B are young ones of C. If C is the father of A but B is not the son of C. How are B and C RELATED?
  1. Niece and Uncle
  2. Daughter and Father
  3. Niece and Uncle
  4. Daughter and Mother
Answer: 2

Question 10: In the following number series a wrong number is given. Find out the wrong number.
150, 450, 750, 1060,1350,1650,1950
  1. 1060
  2. 1950
  3. 450
  4. 1350
  5. 750
Answer: 1

Question 11: A bus starts from a bus stop. Then it moves 4 KM towards South. Then it turns right and moves 3 KM. How far is it from bus stop now?
  1. 7 KM
  2. 0 KM
  3. 5 KM
  4. 4 KM
Answer: 3

Question 12: Which party was formed by Subhas Chandra Bose after leaving Indian National Congress?
  1. Forward Bloc
  2. Swaraj Party
  3. Congress Socialist Party
  4. Indian National Conference
Answer: 1

Question 13: Garampani sanctuary is located at
  1. Diphu, Assam
  2. Junagarh, Gujarat
  3. Gangtok, Sikkim
  4. Kohima, Nagaland
Answer:  1

Question 14: One morning after sunrise Pavan and Prateek were talking to each other face to face at Monarch Luxuria. If Prateek's shadow was exactly to the right of Pavan, which direction Prateek was facing?
  1. South
  2. West
  3. East
  4. North
  5. Data is inadequate
Answer: 3


Question 15: Sayyam save 25% if his income, but due to dearness the expenses increased by 25%, still he saves Rs. 30. Find his income -
  1. 500
  2. 410
  3. 380
  4. 480
Answer: 4

Question 16: A is as much younger than B as he is older than C. If the sum of the ages of B and C is 50 years, what is definitely the difference between B and A's age?
  1. 1 year
  2. 2 years
  3. 25 years
  4. Data inadequate 
Answer: 4

Question 17: If day before yesterday was Sunday then next Monday will be after ____ days.
  1. 8
  2. 9
  3. 3
  4. 6
Answer: 4

Question 18: Statements: 9 > L; T = 4; 3 ≤ 9; 4 < E
Conclusions:
  • 4 ≥ T
  • 3 > L
  • L > T
  1. None is true
  2. Only I and II are true
  3. Only II and III are true
  4. Only III and I are true
  5. All are true
Answer: 1


Question 19: The ozone layer restricts
  1. X-rays and gamma rays
  2. Visible light
  3. Infrared radiation
  4. Ultraviolet radiation
Answer: 4

Question 20: A bus starts from a bus stop. Then it moves 4 KM towards South. Then it turns right and moves 3 KM. How far is it from bus stop now?
  1. 7 KM
  2. 0 KM
  3. 5 KM
  4. 4 KM
Answer: 3

Note:

So prepare well for your Management Trainee Exam to get placed in reputed company/organization. Our portal www.privatejobshub.in provides detailed information regarding the upcoming free online Management Trainee Online Practice Paper etc so stay with us subscribe our free mail alert for latest updates for MT Online Quiz!

If you have any query regarding Management Trainee Online Quiz, then drop your comment in comment box which is provided below. Bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option for getting the latest updates concerning Management Trainee Online Practice, Management Trainee Mock Test etc.

Have a Look On Below Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.