Header Ads

Current Affairs September 2017 Latest News Question & Answers, Quiz pdf

Edit
Current Affairs September

Current Affairs September

Current Affairs September 2017: Candidates are most welcome on this page to clutch Current Affairs September. As here on this page we are providing the September Latest News, Quiz and Question & Answers etc. So those candidates who are preparing for any competitive, entrance exam etc they can check it from here to update their knowledge. Candidate may acquire the full details about Current Affairs of September through online mode in PDF form by going through this whole acknowledgement.

In the highlights all the current news related to sports, politics, economics, banking, government as well as for private sectors it. All those who are preparation for any recruitment examination including Railway, Bank, SSC and various others these, latest news updates, General Awareness, Questions & Answers will help you a lot. Candidates can download Latest News of April in PDF form through online mode. All the information related to September Current Affairs is provided in below section by our team of www.privatejobshub.in

Current Affairs September 

News Highlights:
  • Karur Vysya Bank appoints P R Seshadri as MD and CEO 
  • Union Cabinet approved raising of over 9000 crores through NABARD for Completing Irrigation Project 
  • RBI Makes Aadhaar Linkage Mandatory for Farmers
  • State Bank of India gives Leg-up to CSR Initiatives 
  • Italy to Host G7 Interior Ministers' Summit on Security
  • Telecom Regulators of 23 Asia-Pacific countries to meet at Delhi
  • Sri Lanka appoints First Tamil Navy Chief After Four Decades
  • Union Bank Signs Insurance Deals
  • Putin appoints Nikolay Kudashev as Russia’s New Ambassador to India
  • China launches First Cyber Court in e-commerce Hub
  • Five Indian-Origin Persons in Fortune’s Annual ‘40 Under 40’ List
  • Union Government Bans Export of Gold Items Above 22-Carat Purity
  • BSNL launches Digital Wallet Powered by MobiKwik
  • Union Government to Conduct ‘World’s Largest Sample Survey’ for Students
  • Real Madrid won Spanish Super Cup
  • India Opens First Partition Museum in Amritsar 
  •  Melbourne named as World's Most Liveable City 
  •  Reliance Communications merger with Aircel got National Company Law Tribunal 
  • Union Government asks Google, FB, Microsoft, others to remove Blue Whale links 
  • Ravi Shankar Prasad lauds SC efforts for transparency in court appointments 
  • Maharashtra Government Launches 'Namo Yuva Rojgar Kendra'
  •  IONS maiden maritime search and rescue exercise will be held in November
  • India's First Online Course on Infusion Therapy Launched
  • India and ASEAN Youth Summit begins in Bhopal
  • Environment Minister Launches ‘Gaj Yatra’ to Mark World Elephant Day 2017
  • Canara Bank introduced two new digital services for online payments
  • RBI to pay Rs 30,659 crore dividend to Govt for 2017
  • Indian American Neil Chatterjee appointed to chair US energy commission
  • Rajya Sabha passed the Banking Regulation Amendment Bill 2017
  • Prasoon Joshi appointed as new Chairman of Central Board of Film Certification
  • National Mission for Clean Ganga approves 10 projects 
  • 15th BIMSTEC Ministerial meeting begins in Kathmandu 
  • India and US to Co-host the Global Entrepreneurship Summit at Hyderabad 
  • Soft Bank Vision makes Big investment in Flipkart 
  •  Venkaiah Naidu sworn in as Vice President of India 

Latest Current Affairs Questions and Answers

1. Which of the following is the official mascot for FIFA U-17 World Cup India 2017?

[A] Kheleo
[B] Zabivaka
[C] Fuleco
[D] Pille

Correct Answer: A

2. Which committee will be constituted by the Reserve Bank of India (RBI) on cyber security?

[A] N K Singh committee
[B] Meena Hemachandra committee
[C] Ravi Iyer committee
[D] Tushar Krishna committee

Correct Answer: B

3. Which state is hosting the first-ever National Women’s Parliament (NWP)?

[A] Madhya Pradesh
[B] Odisha
[C] Kerala
[D] Andhra Pradesh

Correct Answer: D

4. Who of the following has been appointed as the non-official directors on the Central Board of the Reserve Bank of India (RBI)?

[A] Rajiv Kumar
[B] Ashok Gulati
[C] Manish Sabharwal
[D] All of the above

Correct Answer: D

5. Which country to host the 2017 IAAF World Athletics Championship?

[A] Russia
[B] United Kingdom
[C] United States
[D] France

Correct Answer: B

6. Which of the following is the official mascot for FIFA U-17 World Cup India 2017?

[A] Kheleo
[B] Zabivaka
[C] Fuleco
[D] Pille

Correct Answer: A

Check This Also: Latest Online Quiz

7. Which sports outreach programme has been launched by the Union Government to promote football among school children?

[A] Mission-XI-Million
[B] Mission-XIV-Million
[C] Mission-XII-Million
[D] Mission-XV-Million

Correct Answer: A


8. India has recently signed MoU with which country to ease restrictions on number of scheduled flights?

[A] United States
[B] United Kingdom
[C] South Africa
[D] Brazil

Correct Answer: B

9. Which state is hosting the first-ever National Women’s Parliament (NWP)?

[A] Madhya Pradesh
[B] Odisha
[C] Kerala
[D] Andhra Pradesh

Correct Answer: D

Get Related Links:
10. Which state government has recently implemented e-Cabinet solution for the state cabinet members?

[A] Arunachal Pradesh
[B] Tripura
[C] Nagaland
[D] Manipur

Correct Answer: A

11. Which country to host the 2017 Mobile World Congress?

[A] Spain
[B] India
[C] Germany
[D] France

Correct Answer: A


12. Which committee will be constituted by the Reserve Bank of India (RBI) on cyber security?

[A] N K Singh committee
[B] Meena Hemachandra committee
[C] Ravi Iyer committee
[D] Tushar Krishna committee

Correct Answer: B

Also Read Out:

13. What is the India’s rank in the USCC Intellectual Property Index (IPI)-2017?

[A] 39th
[B] 22nd
[C] 43rd
[D] 11th

Correct Answer: C

14. Who of the following has been appointed as the non-official directors on the Central Board of the Reserve Bank of India (RBI)?

[A] Rajiv Kumar
[B] Ashok Gulati
[C] Manish Sabharwal
[D] All of the above

Correct Answer: D

15. Which country to host the 2017 IAAF World Athletics Championship?

[A] Russia
[B] United Kingdom
[C] United States
[D] France

Correct Answer: B

Also Read Here: Samanya Gyan Darpan


We hope above provided information about Current Affairs September 2017 is beneficial for you. To get complete details about the latest happenings going in the state and country stay in touch with us on our web portal from this page.

State Wise Current Affairs

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.