Monday, 13 February 2017

Global Edge Placement Papers 2017 Software Solutions Download With Answers

By

Global Edge Placement Papers 

Global Edge Placement Papers 2017: Global Edge is reputed company and if you want to make career in this organization, you need to qualify exam first. Global Edge Placement Papers is essential for those candidates who are going to participate in recruitment exam.
So here you may get all Global Edge Placement Papers With Answers from the below section. Candidates may also download the Global Edge Software Placement Papers with Solution form from official site through online mode.

This Page Includes:
  • Global Edge Question Papers with Answers
  • Global Edge Interview Questions
Global Edge Placement Papers
Global Edge Software’s Limited, a company for providing embedded solutions along with software development, wireless related software’s. Global Edge has its placement program in various segments of the year where it recruits large number of individuals. Job seekers, who want to get placed in this well reputed company, need to practice through the Global Edge Placement Papers with Solution provided on this page of privatejobshub.in

Global Edge Placement Paper Questions With Answers

1. alloca() allocates memory from
A)   Heap
B)   Reserved memory
C)   Data segment
D)   Stack
Ans.: D

2. Where is CMOS setup stored
A)   Hard Disk
B)   BIOS
C)   CMOS Ram
D)   MBR
Ans. C

3. Interrupt is serviced
A)   Immediately when it occurs
B)   After the completion of current instruction.
C)   Ignored
D)   None of the above.
Ans.: B

4. Condition for deadlock occurrence
A)   Mutual Exclusion
B)   No preemption
C)   Hold and wait
D)   Circular wait
Ans.: D

5. Real Time OS uses
A)   RISC processor
B)   CISC processor
C)   SISC processor
D)   Any of the above
Ans.: A


6. What is the scheduling algorithm used in general operating systems.
A)   FCFS algorithm
B)   Highest Priority First algorithm
C)   Round-Robin algorithm
D)   None of the above
Ans.: C

7. What is the octal equivalent of decimal (5468).
A)   12360.
B)   12560.
C)   None of these.
D)   12650.
Ans.: C

8. Recursive Descent parser is a type of
A)   Bottom up parser
B)   Top Down parser
C)   None of these.
D)   Bottom down parser
Ans.: B

9. A c source code file can be
A)   Compiled only
B)   Interpreted only
C)   Both compiled and interpreted
D)   Nothing
Ans. C

10. Resolving of external variables in a program is done at
A)   compile time
B)   Run time
C)   Link time
D)   Load time
Ans. C

11. Spooling is the acronym for
A)   simultaneous processors operation online
B)   simultaneous peripheral operation online
C)   simultaneous peripheral operation over line
D)   simultaneous processor online operation
Ans. B

A)   Application layer protocol
B)   Network Layer protocol
C)   Used by Link Layer for sending frames
D)   None of the above
Ans. A

13. DMA stands for
A)   Direct Memory Access
B)   Directional Momentary Acess
C)   Directional Major device Access
D)   Direct Minor device Access
Ans. A

14. Linux
A)   has hierarchical file system
B)   has FAT
C)   treats peripheral devices as files
D)   both (a) & (c)
Ans. D

15. Special I/O instruction r required for
A)   Memory Mapped I/O
B)   I/O Mapped I/O
C)   Both Of These
D)   None Of These
Ans. A

16. EBCDIC code stands for?
a) Extended Binary coded decimal interchange code
b) Extended Biased coding Decimal interchange code
c) External Biased coding Decimal interchange code
d) None of the above
Ans. A

17. A binary tree of height h, h > 0 has
A)   At least h and atmost 2*h-1 elements in it.
B)   At least 2^h and atmost (2^h) +1 elementz in it.
C)   At least 2^h -1 and atmost h^2 elements in it.
D)   At least h and atmost (2^h) - 1 elements in it.
Ans. D


18. Toggle state in J-K flip-flop is
A)   0 1
B)   1 0
C)   1 1
D)   0 0
Ans. C

19. What is the difference between primary & extended partion?
A)   Both are same
B)   Primary and extended are in logical partion
C)   Primary cannot be subdivided but extended can be.
D)   Extended cannot be subdivided but primary can be.
Ans. C

20. The no. of address lines required to address 4k of memory
A)   11
B)   12
C)   14
D)   16
Ans. B

GlobalEdge offers for a work place where technological modernism is celebrated, Professionalism is the method of livelihood and excellence and interest are cherished.  At this organization, one provides an opportunity to work, alongside some of brightest minds, in an environment that encourages talent. This is a world-class company and a dream purpose for all professionals who seek to excel and broaden the skills in new horizons.

This organization provides challenging and priceless exposure to cutting edge technologies connected with the opportunity to work with worldwide customers. A career at GlobalEdge is an option for constant growth and education. Globalites are raised to get new credentials that assist them gain competencies and prepare for further challenges. The recruitment test consists of 5 rounds.
HR Interview Questions:
  • Tell me about yourself
  • Why do you consider yourself a suitable candidate for this position?
  • Can you perform under pressure?
  • If you were hiring for this position, what qualities would you look for in a potential candidate?
  • What motivates you at work?
  • Will you be happy to work in night shifts or over the weekends?
  • What position would you prefer while working on a project?
  • Will you be happy to re-locate, if required?
  • What kind of a salary are you looking for?
  • Tell us something about your achievements at your previous job.
Candidates, who are going to participate in exam, can download the Global Edge Placement Papers 2017 from the above section. So, candidates stay tuned with us. For more updated information you can bookmark this page by pressing ctrl+d option. If you have any query then you can drop your comment in the comment box which is provided below.

Get High Salary Sector Jobs in Top MNC’s

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 10 Lakhs – Apply Now


0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose