Friday, 10 February 2017

HCL Placement Papers For Freshers 2017 Pattern Download With Answers

By

HCL Placement Papers For Freshers

HCL Placement Papers For Freshers 2017: Applicants, who have desire to get employed in HCL Technologies Limited, can easily obtain HCL Placement Papers For Freshers through this page.
Fresher as well as experienced candidates, who are interested to get engaged in this multinational Information Technology Services Organization can, download HCL Placement Papers with Answers from this page. Candidates can check HCL Placement Papers Pattern for free in the form of PDF through online mode.


This Page Includes:
  • Latest HCL Placement Papers   
  • HCL Placement Papers PDF
  • HCL Placement Papers with Answers
You can easily download HCL Placement Paper with Solution in the form of PDF through this page. Team members of privatejobshub.in provides Latest Update regarding HCL Placement Papers For Freshers in the below section of this page. Candidates can download it easily through online process.

HCL Placement Papers For Freshers

Here are some of the questions to give you a brief idea regarding the paper pattern of HCL.

Q1. All of the following are examples of real security and privacy risks EXCEPT:
A.    Spam
B.    Hackers
C.    Identity theft
D.   Viruses
Answer: Option 'A'

Q2. In the binary language each letter of the alphabet, each number and each special character is made up of a unique combination of:
A.    Eight kilobytes.   
B.    Eight bits
C.    Eight bytes        
D.   Eight characters
Answer: Option 'B'

Q3. All of the following are examples of input devices EXCEPT a:
A.    keyboard 
B.    mouse
C.    scanner   
D.   printer
Answer: Option 'D'

Q4. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of:
A.    Platform software.       
B.    operating system software
C.    system software
D.   application software
Answer: Option 'D'

Q5. The difference between people with access to computers and the Internet and those without this access is known as the:
A.    digital divide       
B.    cyberway divide
C.    Web divide         
D.   Internet divide
Answer: Option 'A'


Q6. ________ controls the way in which the computer system functions and provides a means by which users can interact with the computer.
A.    Application software      
B.    The platform
C.    The operating system    
D.   The motherboard
Answer: Option 'C'

Q7. Servers are computers that provide resources to other computers connected to a:
A.    client       
B.    network
C.    supercomputer   
D.   mainframe
Answer: Option 'B'

Q8. A ____________ is approximately one billion bytes.
A.    megabyte
B.    gigabyte
C.    kilobyte   
D.   bit
Answer: Option 'B'

Q9. __________ is data that has been organized or presented in a meaningful way.
A.    Storage   
B.    A process
C.    Information       
D.   Software
Answer: Option 'C'

Q10. Computers use the ____________ language to process data.
A.    processing
B.    binary
C.    relational
D.   megabyte
Answer: Option 'B'
Check HCL Current Updates Here:

Q11. Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?
A.    (1/3)
B.    (1/8)
C.    (2/8)
D.   (1/16)
Answer: Option B

Q12. Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next?
A.    7
B.    10
C.    12
D.   13
Answer: Option B

Q13. Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, ... What number should come next?
A.    20
B.    22
C.    23
D.   26
Answer: Option B

Q14. Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?
A.    22
B.    24
C.    25
D.   26
Answer: Option C

Q15. Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, ... What number should come next?
A.    12
B.    14
C.    27
D.   53
Answer: Option B


Q16. In which decade was the American Institute of Electrical Engineers (AIEE) founded?
A.    1850s
B.    1880s
C.    1930s
D.   1950s
Answer: Option B

Q17. What is part of a database that holds only one type of information?
A.    Report
B.    Field
C.    Record
D.   File
Answer: Option B

Q18. 'OS' computer abbreviation usually means ?
A.    Order of Significance
B.    Open Software
C.    Operating System
D.   Optical Sensor
Answer: Option C

Q19.In which decade with the first transatlantic radio broadcast occur?
A.    1850s
B.    1860s
C.    1870s
D.   1900s
Answer: Option D

Q20.MOV' extension refers usually to what kind of file?
A.    Image file
B.    Animation/movie file
C.    Audio file
D.   MS Office document
Answer: Option B

HCL Placement Paper Pattern:

Testing Areas
No. of Questions
Quantitative Ability
15
Reasoning
15
Verbal
15
Technical Ability
15
Total
60

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Note:

Above listed question and answers are helpful for you to prepare well for HCL Placement Test and stay tuned with us on our web portal to get latest updates regarding HCL Placement Papers For Freshers 2017. You can also follow us on Facebook or Google Plus to acquire latest information on your timeline wall directly and sub scribe our free e-mail section to fetch most recent details into your mailbox. All the best For Your Exam…

Get High Salary Sector Jobs in Top MNC’s

0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose