SSC Junior Engineer Previous Year Question Papers | JE Model Paper PDF

By

SSC Junior Engineer Previous Year Question Papers

Staff Selection Commission conducts recruitment exam every year for selection to Junior Engineer Post. Candidates who are searching for SSC Junior Engineer Previous Year Question Papers they may get all the JE Model Paper through this page. Candidates may also download SSC Junior Engineer Previous Year Question Papers in PDF form from official site through online process.
SSC Junior Engineer Previous Year Question Papers
Here on this page we are also providing SSC Junior Engineer Question Paper with solutions that will help you to get success in Exam. You may get the complete SSC Junior Engineer Sample Paper from the below section of this page which is provided by the team members of privatejobshub.in. So please have a look below!!!

Complete Information: SSC Junior Engineer Recruitment 

SSC Junior Engineer Previous Year Question Papers

Technical Questions

Question 1: In a mortar, the binding material is
1.    Cement
2.    Sand
3.    Surkhi
4.    Cinder
Answer: 1

Question 2: Lacquer paints
1.    are generally applied on structural steel
2.    are less durable as compared to enamel paints
3.    consist of resin and nitro-cellulose
4.    contain alcohol as thinner
5.    All the above.
Answer: 5

Question 3: Which capacitor-store higher amount of energy?
1.    Air capacitor
2.    Paper capacitor
3.    Mica capacitor
4.    Plastic film capacitor
Answer: 3

Question 4: In the decimal numbering system, what is the MSD?
1.    The middle digit of a stream of numbers
2.    The digit to the right of the decimal point
3.    The last digit on the right
4.    The digit with the most weight
Answer: 4

Question 5: When these numbers are multiplied, (6 × 103) (5 × 105), the result is
1.    3 × 108
2.    30 × 108
3.    300 × 109
4.    3,000 × 107
Answer: 2

SSC Online Mock Test

Question 6: Resistance is measured in
1.    henries
2.    ohms
3.    hertz
4.    watts
Answer: 2

Question 7: The friction experienced by a body, when in motion, is known as
1.    rolling friction
2.    dynamic friction
3.    limiting friction
4.    static friction
Answer: 2

Question 8: A smooth cylinder lying on its convex surface remains in __________ equilibrium.
1.    stable
2.    unstable
3.    neutral
Answer: 2

Question 9: This type of section is limited by a break line:
1.    Removed section
2.    Revolved section
3.    Broken-out section
4.    Half section
Answer: 3

Question 10: What is the color code for a 220 omega.gif 5% resistor?
1.    Red, Red, Brown, Gold
2.    Orange, Orange, Black, Gold
3.    Red, Red, Black, Gold
4.    Red, Red, Brown, Silver
Answer: 1

Complete Details: SSC Junior Engineer Syllabus

General Awareness:

Question 11: In 1992 in which amendment the historic Panchayati Raj bill was adopted by the Parliament?
1.    70th
2.    72th
3.    74th
4.    68th
Answer: 2

Question 12: Which of the following is not a source of revenue to the village panchayats?
1.    House tax
2.    Land tax
3.    Property tax
4.    Vehicle tax
Answer: 3

Question 13: Members of the Union Public Service Commission function
1.    60 years
2.    58 years
3.    62 years
4.    65 years
Answer: 3


Question 14: The first no confidence motion moved in the Lok Sabha After independence was in the year-
1.    1954
2.    1960
3.    1963
4.    1975
Answer: 4

Question 15: The Directive Principles of state policy included in the constitution of India have been inspired by constitution of-
1.    U. S. A.
2.    Ireland
3.    Canada
4.    Australia
Answer: 3


General Intelligence & Reasoning:

Question 16: Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. 11. 3, 7, 13, 21, 31?
1.    33
2.    36
3.    41
4.    43
Answer: 1

Question 17: Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. FUGT, HSIR, JQKP?
1.    KNLO
2.    LNNM
3.    LOMM
4.    LOMN
Answer: 1


Question 18: Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.13. ACE, GIK, MOQ?
1.    SUW
2.    XYZ
3.    ABC
4.    DFG
Answer: 1

Question 19: Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series.  169, 144, 121, 100 ?
1.    99
2.    74
3.    81
4.    101
Answer: 3

Question 20: Choose the correct alternative from the given ones that will complete the series. FLU, GMV, HNW, IOX ?
1.    JYP
2.    WYP
3.    WPY
4.    JPY
Answer:  4

See Related Links:
Aspirants are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest information regarding SSC Junior Engineer Previous Year Question Papers through this page, so keep in touch with www.privatejobshub.in regularly. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. You can give your queries and suggestions in the comment box. You may also subscribe our Email service which is completely free.

SSC Section

0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose