Header Ads

2nd PUC Question Papers With Answers (Maths / Commerce/ Arts/ Science) 2017

Edit

2nd PUC Question Papers With Answers

2nd PUC Question Papers with Answers 2017: Those candidates who are planning to prepare for 2nd PUC Exam may get the 2nd PUC Question Papers With Answers from this page for the better preparation of exam. The Department of Pre-University Education, Government of Karnataka conducts II PUC Examination every year in the month of March to April under Karnataka State. You can also download the 2nd PUC Model Question Papers for all Maths / Commerce/ Arts/ Science Streams from this page by hitting the appropriate link.

This Page Includes:
  • 2nd PUC Model Question Papers PDF
  • 2nd PUC Previous Year Question With Answers
  • 2nd PUC Question Papers With Answers Download Steps
The pattern and difficulty of questions are enclosed in question papers and aspirants should check it before they appear in exam. Aspirants can start their preparation with 2nd PUC Solved Question Papers which is provided below. For more information you need to go through the below section of this page which is created by the team members of privatejobshub.in

2nd PUC Question Papers With Answers

2nd PUC Question Papers With Answers PDF

For March 2016 Question Papers With Answers
Subjects
Sample Paper PDF
Physics
Chemistry
Mathematics
Biology
For 2014-15 Question Papers With Answers
Physics
Chemistry
Mathematics
Biology
2nd PUC Important Questions With Answers

Question 1: Siphon will fail to work if
  1. the densities of the liquid in the two vessels are equal
  2. the level of the liquid in the two vessels are at the same height
  3. both its limbs are of unequal length
  4. the temperature of the liquids in the two vessels are the same
Answer: 2

Question 2: Nuclear sizes are expressed in a unit named
  1. Fermi
  2. angstrom
  3. newton
  4. tesla
Answer: 1

Question 3: Materials for rain-proof coats and tents owe their water-proof properties to
  1. surface tension
  2. viscosity
  3. specific gravity
  4. elasticity
Answer: 1

Check Exam Dates From Here: 2nd PUC Time Table

Question 4: RADAR is used for
  1. locating submerged submarines
  2. receiving a signals in a radio receiver
  3. locating geostationary satellites
  4. detecting and locating the position of objects such as aeroplanes
Answer: 4

Question 5: The half life period of an isotope is 2 hours. After 6 hours what fraction of the initial quantity of the isotope will be left behind?
  1. 1/6
  2. 1/3
  3. 1/8
  4. 1/4
Answer: 3

Question 6: The number of waves made by an electron moving in an orbit having maximum magnetic quantum number is +3
  1. 4
  2. 5
  3. 2
  4. zero
Answer: 1

Question 7: The number of atoms present in 21.6 gram of silver (atomic weight = 108) are same as the molecules in
  1. 1.8 gram of H2O
  2. 12 moles of KMnO4
  3. 0.6N H2SO4
  4. 4.6 gram of C2H5OH
Answer: 2

Question 8: The mass number of an atom is equal to
  1. the number of protons
  2. the number of protons and electrons
  3. the number of nucleons
  4. the number of neutrons
Answer: 3


Question 9: The most important ore of aluminium is
  1. bauxite
  2. magnetite
  3. haematite
  4. monazite
Answer: 1

Question 10: The number of electrons presents in H+ is
  1. zero
  2. one
  3. two
  4. three
Answer: 1

Question 11: Ozone hole refers to
  1. hole in ozone layer
  2. decrease in the ozone layer in troposphere
  3. decrease in thickness of ozone layer in stratosphere
  4. increase in the thickness of ozone layer in troposphere
Answer: 3

Question 12: One of the following is most suitable for study of mutations
  1. Haploids
  2. Diploids
  3. Tetraploids
  4. Polyploid
Answer: 1

Question 13: Nymph is the name of young one of
  1. butterfly
  2. beetle
  3. housefly
  4. cockroach
Answer: 4


Question 14: Plants that grow under average temperature and moisture are called
  1. halophytes
  2. hydrophytes
  3. mesophytes
  4. xerophytes
Answer: 3

Question 15: Mumps is a disease caused by
  1. fungus
  2. bacterium
  3. virus
  4. None of these
Answer: 3

Question 16: Number of chromosomes in Down's syndrome is
  1. 46
  2. 47
  3. 48
  4. 49
Answer: 2

Question 17: (112 x 54) = ?
  1. 67000
  2. 70000
  3. 76500
  4. 77200
Answer: 2

Question 18: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?
  1. 2
  2. 3
  3. 18
  4. 21
  5. None of these
Answer: 1

Question 19: 1397 x 1397 = ?
  1. 1951609
  2. 1981709
  3. 18362619
  4. 2031719
  5. None of these
Answer: 1

Question 20: The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years. What is the age of the youngest child?
  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these
Answer: 1

Question 21: In how many different ways can the letters of the word 'LEADING' be arranged in such a way that the vowels always come together?
  1. 360
  2. 480
  3. 720
  4. 5040
  5. None of these
Answer: 3

Question 22: In how many different ways can the letters of the word 'CORPORATION' be arranged so that the vowels always come together?
  1. 810
  2. 1440
  3. 2880
  4. 50400
  5. 5760
Answer: 4

Check Out Here: Karnataka PUC Syllabus

Way to Download 2nd PUC Question Papers With Answers:
  1. Candidates are required to visit the official site of Department of Pre-University Education, Government of Karnataka that is www.pue.kar.nic.in
  2. On home page of official site go to “Best Practice in PUE Department” section and hit “National Core Curriculum - Model Question Paper for Ist & IInd PUC” link.
  3. Follow “Circulars on Implementation of National Science Curriculum” and hit the appropriate link related to streams.
  4. Download it on your desktop or take print out of fit and prepare accordingly.
Previous Year Question paper is most useful for those who are preparing for any exams. Visitors are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest details regarding 2nd PUC Question Papers with Answers 2017. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. You can give your queries and suggestions in the comment box.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.