Header Ads

Ericsson Placement Papers 2017 - Download Pdf With Answers Online

Edit

Ericsson Placement Papers

Ericsson Placement Papers 2017: Ericsson is a Multinational Telecommunications company and to recruit willing candidates, organization conducts written exam. To qualify written exam you actually need Ericsson Placement Papers.
Those candidates who are going to appear in exam they may get the Ericsson Placement Papers With Answers through this page. For better preparation of exam, you need to solve the previous year placement paper. You can also download the free Ericsson Placement Papers PDF through online mode.

This Page Includes:
  • Ericsson Placement Papers with Solutions
  • Ericsson Test Pattern
  • Ericsson Interview Questions
This organization conducts recruitment exam every year to select willing and eager candidates. As we know that, Ericsson Question Papers is very helpful for those candidates who are preparing for written exam to get selection in Ericsson. Candidates may get complete details regarding Ericsson Previous Year Placement Papers from the below section of this page which is created by the team of privatejobshub.in

Ericsson Placement Papers

1. The UNIX shell....
  1. does not come with the rest of the system
  2. forms the interface between the user and the kernal
  3. does not give any scope for programming
  4. does not allow calling one program from within another
Answer:  2

2. Rondo: Music:: Lay: ?
  1. Song
  2. Poem
  3. Lyric
  4. Story
Answer:  1

3. Plaintiff : Defendant
  1. Judge : Jury
  2. Court : Law
  3. Attorney : Lawyer
  4. Injured : Accused
Answer:  4

4. 7584: 5362: 4673:?
  1. 2367
  2. 2451
  3. 2531
  4. None of these
Answer:  2

5. The first Indian to win Nobel Prize was
  1. Mother Theresa
  2. C.V. Raman
  3. Hargobind Khorana
  4. Rabindranath Tagore
Answer:  4
6. In India, the voting age was reduced from 21 years to 18 years in the year;
  1. 1989
  2. 1988
  3. 1990
  4. 1991
Answer:  2

7. Y-2K problem is related to:
  1. Robots
  2. Optical fibre
  3. Television
  4. Computers
Answer:  4

8. " No taxation without representation is a well -known slogan associated with the:
  1. British Civil war
  2. American War of Independence
  3. Indian National Movement
  4. French Revolution
Answer:  2

9. The Chinese pilgrim who visited India during the reign of Harsha:
  1. Fahien
  2. Marco Polo
  3. Huien Tsang
  4. Itsing
Answer:  3

10. Gupta ruler who adopted the title of Vikramaditya was:
  1. Samudragupta
  2. Skandagupta
  3. Chandragupta 1
  4. Chandragupta11
Answer: 4

11. The Riyal is the currency of:
  1. Saudi Arabia
  2. Kuwait
  3. Finland
  4. Iraq
Answer:  1

12. Long sightedness is rectified by using:
  1. Concave lens
  2. Plain glass
  3. Convex lens
  4. Cylindrical lens
Answer:  3

13. The founder of “Brahma Samaj".
  1. Swami Vivekananda
  2. Rajaram Mohan Roy
  3. Swami Dayananda Saraswathi
  4. Govind Rao Phule
Answer:  2

14. Section ------ of the K.C.S Act authorizes to convene a special general body Meeting.
  1. 13
  2. 30
  3. 29
  4. 33
Answer:  2

15. Which countries from the membership of CACM (Central American Common Market)?
  1. Costa Rica, EI Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua
  2. Bogota, EI Salvedor, Honduras
  3. Washington DC, Bogota, Guatemala
  4. All of the above
Answer: 1

16. Which company manufacturers low and high power communication equipment like radius for the use of defence services and paramilitary organisations?
  1. Bharat Electronics Limited (BEL)
  2. God Shipyard Limited (GSL)
  3. Bharat Dynamic Limited (BDL)
  4. None of the above
Answer: 1
17. Where is the Judicature of Orissa?
  1. Bhubaneswar
  2. Cuttack
  3. Both
  4. None of the above
Answer: 2

18. Where is the permanent secretariat of the SAARC?
  1. Kathmandu
  2. New Delhi
  3. Islamabad
  4. Colombo
Answer: 1

19. The treaty which ushered in NATO, was signed by the member nations at
  1. Geneva
  2. London
  3. Paris
  4. Washington
Answer: 4

20. Thomas Cup is associated with
  1. badminton
  2. billiards
  3. lawn tennis
  4. table tennis
Answer: 1
Ericsson Exam Pattern

Written Exam Pattern:
  • The duration of written exam is of 45 minutes.
  • There is no deduction of marks that is no negative marking.
  • Those candidates who clear the written exam will qualify for the next round.
Quantitative Aptitude: Quantitative Aptitude consists of questions based on topics such as algebra, time & work, time, speed & distance, arithmetic, percentages, profit & loss, geometry etc.
Logical Reasoning: Logical Reasoning consists of questions from topics such as coding decoding, puzzles, blood relations, pie charts and tables, syllogism and figure odd one out.
Verbal Ability: Verbal Ability consists of questions from error in sentences, rearrangement, passages and jumbled sentences.

Section
No. of Questions
Time Allotted (In Mins)
Quantitative Aptitude
15

45 Minutes
Logical Reasoning
15
Verbal Aptitude
15
Total
45

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Interview Questions:
  • Tell me about yourself?
  • What motivates you to do good job?
  • Why should I hire you?
  • What are your strengths and weaknesses?
  • Why do you want to work at our company?
  • What is the difference between confidence and over confidence?
  • What is the difference between hard work and smart work?
  • How do you feel about working nights and weekends?
  • Can you work under pressure?
  • Are you willing to relocate or travel?
  • What are your goals?
Read This:
You can download the Ericsson Placement Papers 2017 through this page for better preparation of exam. Candidates are advised to stay connected with web portal that is privatejobshub.in to attain latest detail regarding Ericsson Placement Papers. So stay tuned with web portal to get the latest and upcoming details. You may also follow us on facebook and Google+ for more updates and you may also bookmark the web portal by pressing Ctrl+ D option.


Get High Salary Sector Jobs in Top MNC’s

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.