Header Ads

ESIC Model Question Paper for Staff Nurse Download Previous Year Papers PDF


ESIC Model Question Paper

ESIC Model Question Paper: Employees State Insurance Corporation conducts written exam every year for selection to Staff Nurse Positions. For better preparation of exam you actually need ESIC Model Question Paper. With the help of ESIC Previous Year Question Paper, candidates can prepare well for the exam and easily qualify it. So, candidates who have applied for ESIC Staff Nurse Recruitment and planning to prepare for exam may download the free ESIC Previous Year Question Paper for Staff Nurse in PDF through this page.

You can also get the ESIC Model Question Paper with Answers which will help to know that which type questions will be asked in exam.  Contenders can also download the ESIC Staff Nurse Previous Questions Papers from official website that is www.esic.nic.in. To get more details regarding ESIC Staff Nurse Previous Questions, you need to go through the below section of this page which is prepared by team of www.privatejobshub.in. Download the ESIC Model Question Paper for Staff Nurse and start preparation accordingly.

ESIC Model Question Paper

ESIC Model Question Paper PDF

Model Question Paper OF ESIC
ESIC Solved Question Paper PDF
Solved Paper 1
ESIC Sample Question Paper
ESIC Solved Question Paper
ESIC Model Question Paper
ESIC Model Question Paper

ESIC Staff Nurse Previous Years Question Paper with Answers

Question 1: Which of the following involves all the assessment methods that occur after the patient has been discharged?

1.    Concurrent evaluation
2.    Retrospective evaluation
3.    Quality assurance
4.    Auditing

Answer: 2

Question 2: Which of the following documentation used by the head nurse to communicate information about patient has sudden hemorrhage to another head nurse in the next shift?

1.    Assignment record
2.    Shift report
3.    Kardex record
4.    Incident report

Answer: 2

Question 3: Collaboration in providing care to a group of patients under the direction of a professional nurse is:

1.    Team method
2.    Primary method
3.    Case method
4.    Group Method

Answer: 1

Question 4: All of the following is Personnel employment policies except

1.    Hiring new employees
2.    Termination of present employees
3.    Promotion or reward of the present employees
4.    Health care programs

Answer: 4

Question 5: The mistakes done by the head nurse done during performance appraisal all the following except:

1.    Paired comparison
2.    Horns effect
3.    Central tendency error
4.    Hollow effect

Answer: 1

Question 6: The manager gives incentive for one employee on their extra effort on new project, the power which used in this situation is:

1.    Coercive
2.    Expert
3.    Legitimate
4.    Reward

Answer: 4

Question 7: Which of the following means translating the message into verbal and non verbal symbols to communicate the receiver:

1.    feedback
2.    Decoding
3.    Channel
4.    Encoding

Answer: 4

Question 8: Which of the following risk factors for coronary artery disease cannot be corrected?

1.    Cigarette smoking
2.    Heredity
3.    DM
4.    HPN

Answer: 2

Question 9: The state of complete disorganization and confusion which lead to loss of identity and direction:

1.    Chaos
2.    Bargaining
3.    Equilibrium
4.    Resistance

Answer: 1

Question 10: The lack of oxygen in the tissues is known as

1.    Anoxaemia
2.    Anoxia
3.    Dyspnoea
4.    Asphyxia

Answer: 2

Read Now:
Question 11: Which of the following antibiotics can be prescribed safety to an asthmatic on theophylline ?

1.    Ciprofloxacin
2.    Erythromycin
3.    Levofloxacin
4.    Clarithromycin

Answer: 3

Question 12: Infancy is a period from

1.    0 – 1 year
2.    1 – 3 years
3.    3 – 6 years
4.    6 – 12 years

Answer: 1

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 13: All are features of Central Retinal Artery Occlusion except

1.    Markedly narrowed retinal arteries
2.    Massive retinal haemorrhages
3.    Cattle tracking' of retinal veins
4.    Cherry red spot at macula

Answer: 2

Question 14: The nutritional blindness is caused by the deficiency of

1.    Vitamin A
2.    Vitamin B
3.    Vitamin D
4.    Vitamin K

Answer: 1

Question 15: The physical modality suitable for an acute injury is

1.    Infra red
2.    Wax bath
3.    Deep heat
4.    Ice application

Answer: 4

Download Now: ESIC Exam Syllabus

Question 16: The first case of AIDS was reported in India, in the year

1.    1976
2.    1981
3.    1986
4.    1989

Answer: 3

Question 17: All of the following are Jone’s major criteria for rheumatic fever except:

1.    Arthralgia
2.    Carditis
3.    Subcutaneous nodule
4.    Chorea

Answer: 3

Question 18: Magnesium Sulphate toxicity in Eclampsia is treated with

1.    Vit. K injection
2.    Fibrinogen
3.    Protamine sulphate
4.    Calcium gluconate

Answer: 4

Start Now: ESIC Online Test

Question 19: Which of the following is an important nursing intervention for a patient with Cushing Syndrome?

1.    Left Middle Cerebral Artery
2.    Observe for hypotension
3.    Protection from infection
4.    Restrict carbohydrate intake

Answer: 3

Question 20: Involvement of which of the following structures will lead to right-sided hemiplegia and aphasia?

1.    Left Middle Cerebral Artery.
2.    Vertebral Artery.
3.    Brain stem.
4.    Right Middle Cerebral Artery

Answer: 1

Get Here: ESIC Recruitment

Final Words:

Through this page, applicants can download the ESIC Model Question Paper. Entrants are requested to subscribe free email service of our web portal www.privatejobshub.in for getting latest information concerning ESIC Exam Model Question Paper. Contenders can also follow us on Facebook and Google plus to get updates concerning ESIC Solved Question Paper for Staff Nurse on your timeline. You can give your queries and suggestions in the comment box which is given below regarding ESIC Model Question Paper.

Have a Look On Below Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.