Header Ads

IBM Placement Papers 2017 Pattern For Freshers With Answers & Solutions Pdf Download

Edit

IBM Placement Papers

IBM Placement Papers 2017: Looking for IBM Placement Papers? Take a look here…The International Business Machines Corporation is an American Multinational Technology Organization; it gives the fresh talent a chance to build a successful career.
The candidates who want to crack the IBM Placement Interview can take help from this page as her we have given IBM Campus Placement Papers and IBM Placement Paper Pattern. Here from this page you will get IBM Placement Questions with Answers & Solutions. We hope that after going through this page there will be no need to download any PDF or anything. To know more just scroll down the page…

This Page Includes:
  • Details About IBM Placement Papers
  • IBM Placement Papers Questions
  • IBM Placement Papers Pattern
IBM Placement Papers
Candidates who will appear in the IBM Placement examination and qualify it will further be called for the interview procedure. The question paper has around 90 questions from Verbal Ability, Quantitative Aptitude & Logical Ability and Technical sections. To know more about the IBM Placement Papers go through the below stated page which is well created by the dedicated team of privatejobshub.in

IBM Placement Papers

Ques 1. What does the hexa number E78 in radix
(a) 12455
(b) 14153
(c) 14256
(d) 13541
(e) 131112
Ans. (d)

Ques 2. If A occurs which of the following must occurs?
I.   F and G
II.  E and H
III.D
  (a) I only
  (b) II only
  (c) III only
  (d) I,II, & III
  (e) I & II (or) II & III but not both
Ans. (e)

Ques 3.  If B occurs which must occur?
(a) D
(b) D and G
(c) G and H
(d) F and G
(e) J
Ans. (a)

Ques 4.If J occurs which must have occurred
(a) E
(b) either B or C
(c) both E & F
(d) B
(e) both B & C
Ans. (b)

Ques 5. Which may occurs as a result of cause not mentioned
I.D
II. A
III. F
(a) I only
(b) II only
(c) I & II
(d) II & III
(e) I,II & III
Ans. (c)

Ques 6. E occurs which one cannot occurs
 (a) A
(b) F
 (c) D
(d) C
(e) J
Ans. (b)

Ques 7. In a class, except 18 all are above 50 years.15 are below 50 years of age. How many people are there
(a) 30
(b) 33
(c) 36
(d) none of these.
Ans. (d)

Ques 8. The UNIX shell ....
a) Does Not Come With The Rest Of The System
B) Forms The Interface Between The User And The Kernal
C) Does Not Give Any Scope For Programming
D) Does Not Allow Calling One Program From With In Another
E) All Of The Above
Ans. (b)

Ques 9. The very first process created by the kernal that runs till the kernal process is halts is
a) init
b) getty
c) both (a) and (b)
d) none of these
Ans. (a)
Ques 10. Output of the following program is
main()
{int i=0;
for(i=0;i<20;i++)
{switch(i)
case 0:i+=5;
case 1:i+=2;
case 5:i+=5;
default i+=4;
break;}
printf("%d,",i);
}
}
a) 0,5,9,13,17
b) 5,9,13,17
c) 12,17,22
d) 16,21
e) Syntax error
Ans. (d)

Ques 11. What is the ouptut in the following program
main()
{char c=-64;
int i=-32
unsigned int u =-16;
if(c>i)
{printf("pass1,");
if(c<u)
printf("pass2");
else
printf("Fail2");
}
else
printf("Fail1);
if(i<u)
printf("pass2");
else
printf("Fail2")
}
a) Pass1, Pass2
b) Pass1, Fail2
c) Fail1, Pass2
d) Fail1, Fail2
e) None of these
Ans. (c)

Ques 12. In the process table entry for the kernel process, the process id value is
(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 255
(e) it does not have a process table entry
Ans. (a)

Ques 13. Which of the following API is used to hide a window?
a) Show Window
b) Enable Window
c) Move Window
d) Set Window Placement
e) None of the above
Ans. (a)

Ques 14. What will the following program do?
void main()
{
int i;
char a[]="String";
char *p="New Sring";
char *Temp;
Temp=a;
a=malloc(strlen(p) + 1);
strcpy(a,p); //Line number:9//
p = malloc(strlen(Temp) + 1);
strcpy(p,Temp);
printf("(%s, %s)",a,p);
free(p);
free(a);
} //Line number 15//
a) Swap contents of p & a and print:(New string, string)
b) Generate compilation error in line number 8
c) Generate compilation error in line number 5
d) Generate compilation error in line number 7
e) Generate compilation error in line number 1
Ans. (b)


Ques 16. In the following code segment what will be the result of the function,value of x , value of y
{unsigned int x=-1;
int y;
y = ~0;
if(x == y)
printf("same");
else
printf("not same");
}
a) same, MAXINT, -1
b) not same, MAXINT, -MAXINT
c) same , MAXUNIT, -1
d) same, MAXUNIT, MAXUNIT
e) not same, MAXINT, MAXUNIT
Ans. (a)

Ques 17. What will be the result of the following program ?
char *gxxx()
{static char xxx[1024];
return xxx;
}
main()
{char *g="string";
strcpy(gxxx(),g);
g = gxxx();
strcpy(g,"oldstring");
printf("The string is : %s",gxxx());
}
a) The string is : string
b) The string is :Oldstring
c) Run time error/Core dump
d) Syntax error during compilation
e) None of these
Ans. (b)

Ques 18 . Which function is the entry point for a DLL in MS Windows 3.1
a) Main
b) Winmain
c) Dllmain
d) Libmain
e) None
Ans. (b)

Ques 19. The standard source for standard input, standard output and standard error is
a) the terminal
b) /dev/null
c) /usr/you/input, /usr/you/output/, /usr/you/error respectively
d) None
Ans. (a)

Ques 20. The redirection operators > and >>
a) do the same function
b) differ : > overwrites, while >> appends
c) differ : > is used for input while >> is used for output
d) differ : > write to any file while >> write only to standard output
e) None of these
Ans. (b)


Ques 21. The command grep first second third /usr/you/myfile
a) Prints lines containing the words first, second or third from the file /usr/you/myfile
b) Searches for lines containing the pattern first in the files second, third, and /usr/you/myfile and prints them
c) Searches the files /usr/you/myfiel and third for lines containing the words first or second and prints them
d) Replaces the word first with the word second in the files third and /usr/you/myfile
e) None of the above
Ans. (b)
IBM Placement Paper Pattern:

Sections
No. Of Questions
Time Limit
No. Series
18
36-38 mins
Quant
18
36-38 mins
Eng Lang + Grammar
22
20 mins
Total
58
100 mins

Want help in Preparation? Get TipsPractice Which Helps In Preparation

Note: We hope the information we have given regarding the IBM Placement Papers 2017, will prove to be helpful for you all. To get more related updates please keep visiting our pages. And if you have any query then please comment in the below given comment box.

Get High Salary Sector Jobs in Top MNC’s

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.