Header Ads

Online Practice Test For Bank | Free Mock Test For Bank Exam Preparation

Edit

Online Practice Test For Bank

Try this Online Practice Test for Bank and assess your skills. The test consist questions of Reasoning Ability, Quantitative Aptitude and English.  So brush up your preparation by this Free Mock Test and prepare yourself to advance studies in order to archive your goal effectively and efficiently. You can also analyze your result too as the answers are provided with the questions only. So, Take this online test quiz and increase your chance to clear bank specialist officer exam.


Online Practice Test For Bank

Question: 1 Ratio of Smriti’s and sugandha’s age is 3:5 respectively. Ratio of sugandha’s and diksha’s age is 2:3 respectively. If Smriti is two-fifth of diksha’s age, what is Smriti’s age?

  1. 17 years
  2. 28 years
  3. 12 years
  4. Cannot be determined
  5. None of these
Answer: 3

Question: 2 56 + 12 × 0.45 – 3 =?

  1. 28.5
  2. 47.6
  3. 86.6
  4. 58.4
  5. None of these
Answer: 4


Question: 3   666 - (2.4 * X) = 185

  1. 200.41
  2. 202.41
  3. 205.41
  4. 207.41
  5. None of these
Answer: 1

Question: 4   In a class of 20 students, Alisha`s ranks is 15ht from the top. Manav is  4th ranks above Alisha. What is manav`s ranks from the bottom?

  1. 10th
  2. 11th
  3. 9th
  4. 12th
  5. None of these
Answer: 1

Take a Test  Now

Question: 5  The total number of children who play cricket in a cricket is 31700. If the ratio of boys playing cricket to the girls playing cricket in the cricket is 743 : 842 respectively, what is the total number of girls playing cricket?

  1. 15340
  2. 18600
  3. 14860
  4. 16480
  5. None of these
Answer: 5

Question: 6 Rs. 68,000 is divided among Amit, Bitto, and Chivan in the ratio of 1/2 : 1/4 : 5/16. The difference between the greatest part and the smallest part is:

  1. Rs. 9000
  2. Rs. 12000
  3. Rs. 8000
  4. Rs. 32000
  5. None of these
Answer: 5

Question: 7 If X : Y = 8 : 15, Y : Z = 5 : 8 and Z : A = 4 : 5, then X : A is equal to –

  1. 15 : 4
  2. 12 : 7
  3. 7 : 12
  4. 4 : 15
  5. None of these
Answer: 4

Question: 8 Three friends vasu, shivam and akash started a business by investing a sum of money in the ratio of 5 : 7 : 6 After 6 months akash withdraws half of his capital. If the sum invested by. ‘vasu’ is Rs. 40,000, out of total annual profit of Rs. 33,000, akash’s share will be

  1. Rs. 9,000
  2. Rs. 11,000
  3. Rs. 10,000
  4. Rs. 12,000
  5. None of these
Answer: 1


Question: 9 A vendor marks price on his vegetables more than 20% of his cost price and gives a discount of 10% while selling. Find his profit percent.

  1. 18%
  2. 20%
  3. 10%
  4. 8%
Answer: 4

Question: 10 Pointing to a photograph, vibhuti said, “He is the son of my father’s only brother”. How is vibhuti related to that person in a photograph?

  1. Daughter
  2. Sister
  3. Cousin
  4. Data Inadequate
  5. None of these
Answer: 3

Question: 11 Pointing to a photograph, mohit said, “His only brother is the father of my daughter’s father”. How is the person in a photograph  related to mohit?

  1. Grandfather
  2. Brother-in-law
  3. Father
  4. Uncle
  5. B is the brother of A
Answer: 4


Question: 12 Statements:

a)    All bottles are mobile.
b)    All mobile are battery.
c)    Some battery is drops.

Conclusion:

a)    There is a possibility that all drops are bottles.
b)    At least some battery is bottles.

1.    Only conclusion I follows.
2.    Only conclusion II follows.
3.    Either conclusion I or II follows.
4.    Neither conclusion I nor II follows.
5.    Both conclusions I and II follow.

Answer: 5

Question: 13 what will be the interest rate for the domestic investors on the sovereign gold bond that will be issued by RBI from 26 Nov, 2015?

  1. 2.75%
  2. 3%
  3. 2%
  4. 2.5%
  5. 3.8%
Answer: 1


Question: 14 Name the Economic Affairs Secretary to government of India, appointed as Central Board of Directors of RBI?

  1. Chokkalingam
  2. KV Malhotra
  3. Shaktikanta Das
  4. Arvind Panagariya
  5. Somasundram
Answer: 3

Question: 15 To create more secured transaction which public sector bank will issue EMV chip and pin based debit cards?

  1. State Bank of India
  2. Bank of Maharashtra
  3. Indian Bank
  4. Bank of India
  5. Bank of Baroda
Answer: 1


Question: 16 He didn't believe in God but he went to temple daily.

  1. However
  2. No improvement
  3. Yet
  4. And
  5. None of these
 Answer: 3

Question: 17 she has very good command on English.

  1. In      
  2. Of     
  3. Over  
  4. No improvement      
  5. None of these
 Answer: 2


Question: 18 The police are trying to solve the mystery

  1. Was   
  2. Is      
  3. Has been      
  4. No improvement      
  5. None of these
Answer: 4

Question: 19  The teacher asked why you are late ?

  1. why late you are?
  2. why you were late
  3. why are you late?
  4. no improvement
  5. None of these
Answer: 3

Question: 20 666 × 66 × 6 =?

  1. 263836
  2. 236736
  3. 263376
  4. 266666
  5. None of these
Answer: 5


Hope you are satisfied our Online Practice Test For Bank. We suggest you to start you preparation by today only for the better result. To get latest updates book mark our web portal www.privatejobshub.in 

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.