Header Ads

Online Practice Test For Railway | RRB Group-D/ALP/Tech Exam Mock Tests

Edit

Online Practice Test For Railway

Online Practice Test For Railway: RRB conducts recruitment exam such as Group-D/ALP/ Tech & others. Those preparing for it may refer Online Practice Test For Railway from here. RRB Exam Mock Tests will guide you a lot in preparation.

CBT for Railway (Assistant Loco Pilot & Technician and Group D) will be organized in September 2018. By practicing questions from Online Practice Test For Railway, you may boost your speed & manage your time allotted to each section.

Online Practice Test For Railway Group-D/ALP/Tech Exam:

Begin your preparation for all sections like Mathematics, General Intelligence & Reasoning, General Science & General Awareness on Current Affairs from Railway Online Practice Test.

To attain more details about Online Practice Test For Railway for Group-D/ALP/Tech Exam & others, you may scroll down this page prepared by team members of www.privatejobshub.in.

Online Practice Test For Railway

Question 1: Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 so as to leave the same remainder in each case.

A.    4
B.    7
C.    9
D.   13

Answer: A

Question 2: Six bells commence tolling together and toll at intervals of 2, 4, 6, 8 10 and 12 seconds respectively. In 30 minutes, how many times do they toll together ?

A.    4
B.    10
C.    15
D.   16

Answer: D

Question 3: The least number which when divided by 5, 6 , 7 and 8 leaves a remainder 3, but when divided by 9 leaves no remainder, is:

A.    1677
B.    1683
C.    2523
D.   3363

Answer: B


Question 4: The least perfect square, which is divisible by each of 21, 36 and 66 is:

A.    213444
B.    214344
C.    214434
D.   231444

Answer: A

Question 5: Recently, CBIC launched an app to verify if the person collecting GST from the consumer is eligible to collect it or not. The name of the app is;

A.    GST Verify
B.    GST Check
C.    GST Collect
D.   GST Value

Answer: A

Question 6: Which company becomes India's largest tax payer in private sector?

A.    ICICI Bank
B.    Reliance Industries
C.    TCS
D.   Tata Steel

Answer: B

Get Here:
Question 7: Rajinder Pal a sports person passed away recently, he is associated with which of the following sports?

A.    Hockey
B.    Cricket
C.    Football
D.   Basket Ball

Answer: B

Question 8: The government has decided to sharply increase the Minimum Support Price (MSP) for which crops?

A.    Rabi Crops
B.    Zaid Crops
C.    Kharif crops
D.   None of the above.

Answer: C

Question 9: Which insurance company has come up with India's first ever insurance cover for individual victims of cyber crime?

A.    ICICI
B.    Muthoot Finance
C.    LIC
D.   Bajaj Allianz

Answer: D


Question 10: How much amount will be provided by NITI Aayog to every district to encourage digital payment system?

A.    Rs 1 lakh
B.    Rs 2 lakh
C.    Rs 5 lakh
D.   Rs 10 lakh

Answer: C

Question 11: The hazards of radiation belts include

A.    deterioration of electronic circuits
B.    damage of solar cells of spacecraft
C.    adverse effect on living organisms
D.   All of the above

Answer: D

Question 12: The intersecting lines drawn on maps and globes are

A.    latitudes
B.    longitudes
C.    geographic grids
D.   None of the above

Answer: C


Question 13: The theme of 2018 World Population Day is;

A.    Family Planning is a Human Right
B.    Vulnerable Populations in Emergencies
C.    Family Planning: Empowering People, Developing Nations
D.   Universal Access to Reproductive Health Services

Answer: A

Question 14: On which date, the Global forgiveness day is observed?

A.    July 10
B.    July 9
C.    July 8
D.   July 7

Answer: D

Question 15: Day of the seafarer was celebrated throughout the world on which date?

A.    23rd June
B.    24th June
C.    25th June
D.   26th June

Answer: C


Question 16: Sun Pharma Consumer Healthcare has named which actor as the brand ambassador of health supplement Revital H?

A.    Salman Khan
B.    Amitabh Bachchan
C.    Ranbir Kapoor
D.   Akshay Kumar

Answer: D

Question 17:  For which bank, T Latha was appointed as the Managing Director & CEO?

A.    Lakshmi Vilas Bank
B.    Karnataka Bank
C.    Punjab National Bank
D.   Dhanlaxmi Bank

Answer: D

Question 18: Which of the following country's Parliament approved Anti-Defection Bill?

A.    Maldives
B.    Mauritius
C.    Fiji
D.   Seychelles

Answer: A

Get Latest Updates: Railway Current Affairs

Question 19: The luminous coloured ring, surrounding the sun is called the

A.    nebula
B.    comet
C.    asteroid
D.   corona

Answer: D

Question 20: The major events of Pre-Cambrian era include

A.    formation of crust, continents and oceans
B.    formation of crust, birth of oldest known rock, origin of life
C.    formation of present day atmosphere
D.   All of the above.

Answer: D

Note:

Online Practice Test For Railway are well provided on this page. Stay connected with us for knowing more updates about latest jobs & others.

Check Latest Updated Links:

5 comments:

  1. Enter your comment...sir without prwpairing suddenly appear for test...sooo.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hiii Gautam Sarkar...
      This online test is for practice purpose only, so if you had not prepared till yet, then this test will helps you to guide at the right path of preparation. So, start your test now.

      Delete
  2. Iam not prepare but I just test this

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hii..
      Thanks for giving this test. Keep visiting our site for more online quiz.

      Delete
  3. Hello! Can you provide me with more sample questions related technical section for engineering recruitment

    ReplyDelete

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.