Header Ads

Top 10 Commonly Asked Interview Questions With Answers – Interview Tips

Edit

Top 10 Commonly Asked Interview Questions

Top 10 Commonly Asked Interview Questions: Interview refers to conversation between two persons, one person acting in the role of the interviewer whereas the other acting in the role of the interviewee. The interviewer asks questions and the interviewee responds.

If you are one who are going to face Interview round either for recruitment, entrance or any other and searching for Top 10 Commonly Asked Interview Questions With Answers and interview tips then you are at the correct path.

There are some commonly asked interview questions that employers ask during job interviews and it is very important for freshers to be prepared for such questions so that they can easily respond to those interview questions at the time of Interview. 

Interview Preparation Tips:

Along with Top 10 Commonly Asked Interview Questions With Answers you can also check some important Interview Tips which will definitely helps you for better preparation. The key things to remember when responding to interview questions is to keep the answers relevant, brief and to the point.

You should also remember that if you face a difficult question, make sure you stay calm and take a moment to think about your response before you answer. Scroll down the page prepared by the dedicated team members of www.privatejobshub.in to get Top 10 Commonly Asked Interview Questions along with answers and tips.

Top 10 Commonly Asked Interview Questions

Question 1: Tell me about yourself.

Answer: Describe your qualifications range of skills and remember to emphasize those skills relevant to the job on offer. Don’t you just hate this one? The employer doesn’t want to know what level you have reached on Candy Crush or your boyfriend. What the employer really wants to know is your experience, your skills and, if you’re new in the workforce, your education. Keep it short and sweet.

Question 2: What are your weaknesses?

Answer: "What are your weaknesses" is one of the most popular questions interviewers ask. It is also the most dreaded question of all. Handle it by minimizing your weakness and emphasizing your strengths. Stay away from personal qualities and concentrate on professional traits: "I am always working on improving my communication skills to be a more effective presenter. I recently joined Toastmasters, which I find very helpful."


Question 3: Why should we hire you?

Answer: "Why should we hire you?" by summarizing your experiences: "With five years' experience working in the financial industry and my proven record of saving the company money, I could make a big difference in your company. I'm confident I would be a great addition to your team."

Question 4: What do you like most and least about your current job?

Answer: The interviewer is assessing your match with the job opportunity. When referring to what you like about your current job highlight an aspect that relates directly to the job you are interviewing for. When discussing what you dislike about your current job avoid referring to any duties or tasks that are part of the job you are interviewing for. Avoid personal attacks on your colleagues, managers and the organization.


Question 5: What motivates you in your job?

Answer: Consider carefully what does motivate you. It is a personal characteristic and will depend on your experience and competencies. Understand the job you are interviewing for and emphasize the motivational fit between you and the job. How do the job itself and the organizational environment provide the motivation and satisfaction you want?

Question 6: What salary are you looking for?

Answer: This is a tricky question. It is easier to answer if you know what salary the job offers and you have a salary history to refer to. There are a number of ways to handle this difficult question. It is essential to have done some research on typical salary ranges for this type of job. This will provide you with the data you need to support your interview answer.


Question 7: "What kind of work environment do you like best?"

Answer: Maybe you love working alone ... but if the job you're interviewing for is in a call center, that answer will do you no good. So take a step back and think about the job you're applying for and the company's culture (because every company has one, whether intentional or unintentional). If a flexible schedule is important to you, but the company doesn't offer one, focus on something else. If you like constant direction and support and the company expects employees to self-manage, focus on something else.

Question 8: When were you most satisfied in your job?

Answer: The interviewer who asks, "When were you most satisfied in your job?" wants to know what motivates you. If you can relate an example of a job or project when you were excited, the interviewer will get an idea of your preferences. "I was very satisfied in my last job, because I worked directly with the customers and their problems; that is an important part of the job for me."

Question 9: What can you do for us that other candidates can't?

Answer: Emphasize what makes you unique when you're asked, "What can you do for us that other candidates can't?". This will take an assessment of your experiences, skills and traits. Summarize concisely: "I have a unique combination of strong technical skills, and the ability to build strong customer relationships. This allows me to use my knowledge and break down information to be more user-friendly."


Question 10: What are three positive things your last boss would say about you?

Answer: It's time to pull out your old performance appraisals and boss's quotes to answer the question, "What are three positive things your last boss would say about you?". This is a great way to brag about yourself through someone else's words: "My boss has told me that I am the best designer he has ever had. He knows he can rely on me, and he likes my sense of humor."

Question 11: Why should we hire you?

Answer: "Why should we hire you?" by summarizing your experiences: "With five years' experience working in the financial industry and my proven record of saving the company money, I could make a big difference in your company. I'm confident I would be a great addition to your team."


Interview Tips:
  • Conduct Research on the Employer, Hiring Manager, and Job Opportunity
  • Practice and Prepare according to above given questions.
  • Develop a Connection with the Interviewer
  • Review Common Interview Questions and Prepare Your Responses
  • Dress for Success
  • Arrive on Time, Relaxed and Prepared for the Interview
  • Make Good First Impressions
  • You should Avoid Common These Interview Mistakes.
  • Must prepare Interview Questions Will Definitely Confuse You
  • Try to Stay Calm and you should be Authentic, Upbeat, Focused, Confident, Candid, and Concise
  • Remember the Importance of Body Language (smiling, eye contact, solid posture, active listening, and nodding)
  • Thank Interviewer(s) in Person, by Email, or Postal Mail
Also Read Here: Interview Preparation Tips and Advice

Final Words:

If you want to know more about Commonly Asked Interview Questions With Answers, then keep in touch with our web portal www.privatejobshub.in and if you face any query regarding above given Top 10 Commonly Asked Interview Questions With Answers than you can give your valuable comment in below comment inbox.

You can subscribe our free email services and get upcoming updates directly on your email inbox and you may also join us on Facebook and Google Plus to obtain information directly on your timeline.

Take Help From These Preparation Stuff


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.