Tuesday, 13 September 2016

Chandigarh Police Constable Syllabus 2017 Check Changes NEW Exam Pattern

By

Chandigarh Police Constable Syllabus

Chandigarh Police Constable Syllabus 2017: Some New Change Made this Time!!! What are the New Changes?  Just Check Latest Chandigarh Police Constable Syllabus: Chandigarh Police is going to conduct recruitment exam for selection to Constable Post. Candidates if you have applied for post and planning to prepare for the exam, first you should know the Chandigarh Police Constable Exam Syllabus. So, here on this page you may get complete syllabus along with Chandigarh Police Constable Exam Pattern for better preparation of exam.

Chandigarh Police Constable Syllabus
You can also download it from official site of association. Candidates, who will qualify in the written exam, may appear for the PET, Personal Interview etc. Candidates may get the whole details regarding Chandigarh Police Syllabus from below section of this page which is created by team members of privatejobshub.in. Interested candidates have a look and start their preparation according to new Chandigarh Police Constable Syllabus.

Get Here:

Chandigarh Police Constable Syllabus

General Knowledge:
  • Current Affairs – National & International
  • Budget and Five Year Plans
  • Important Financial & Economic News
  • Sports
  • Awards and Honors
  • Abbreviations
  • Books and Authors
  • Important Days
  • Science – Inventions & Discoveries
  • International & National Organizations
  • Countries & Capitals etc

Reasoning:
  • Problem Solving
  • Syllogistic Reasoning
  • Decision Making
  • Visual Memory
  • Judgment
  • Non-Verbal Series
  • Analogies
  • Clocks & Calendars
  • Number Series
  • Coding-Decoding
  • Directions
  • Cubes and Dice
  • Alphabet Series
  • Mirror Images
  • Arithmetical Reasoning
  • Number Ranking
  • Arrangements
  • Blood Relations
  • Embedded Figures etc

Numerical Ability:
  • Simplification
  • Average
  • Percentages
  • Time & Work
  • Area
  • Profit & Loss
  • Simple & Compound Interest
  • Time & Speed
  • Investment
  • HCF & LCM
  • Problem On Ages
  • Bar Graph
  • Pictorial Graph
  • Pie Chart
  • Data Interpretation
  • Number Systems
  • Fundamental Arithmetical operations
  • Algebra
  • Geometry
  • Mensuration
  • Trigonometry
  • Statistical Charts
Take a Test  Now

Exam Pattern:

Subject
Marks
50
35
15

Chandigarh Police Constable Model Questions with Answers

Question 1: A rectangular beam of length I supported at its two ends carries a central concentrated load W at its centre. The maximum deflection occurs
1.    at the ends
2.    at 1/3 from both ends
3.    at the mid span
4.    at 1/4 from both ends
Answer: 3

Question 2: If the depth is kept constant for beam of uniform strength then its width will vary proportional to
1.    M
2.    Sqrt(M)
3.    M^2
4.    M^3
Answer: 1


Question 3: When a beam deflects into a uniform strength then its width will vary proportional to
1.    I/2R
2.    I/8R
3.    I^2 /8R
4.    I^2 /2d
Answer: 3

Question 4: The longitudinal stress in a thin cylindrical shell is
1.    Pd/4t
2.    Pd/2t
3.    Pt/4d
4.    Pt/2d
Answer: 1

Question 5: The creep strains are
1.    caused due to dead loads only
2.    caused due to live loads only
3.    caused due to both dead and live load
4.    independent of loads
Answer: 1


Question 6: According to IS:456-1978, the maximum reinforcement in a column is
1.    2%
2.    4%
3.    6%
4.    8%
Answer: 3

Question 7: The slab is designed as one way if the ratio of long span to short span is
1.    less than 1
2.    between 1 and 1.5
3.    between 1.5 and 1.2
4.    greater than 2
Answer: 4

Question 8: In any beam when the moment of inertia about the neutral axis is doubled, its deflection is
1.    doubled
2.    tripled
3.    halved
4.    minimum
Answer: 3


Question 9: For the design of retaining walls the minimum factor of safety against over-turning is taken as
1.    1.5
2.    2.0
3.    2.5
4.    3.0
Answer: 2

Question 10: A cantilever beam is loaded by a point load at the free end. It is likely to fail by B.M.
1.    under the load
2.    at mid span
3.    at support
4.    none
Answer: 3

Question 11: Dr. Zakir Hussain was
1.    the first Muslim president of India
2.    first vice president of India
3.    first president of Indian National Congress
4.    first speaker of Lok Sabha
Answer: 1


Question 12: Fathometer is used to measure
1.    Earthquakes
2.    Rainfall
3.    Ocean depth
4.    Sound intensity
Answer: 3

Question 13: Marathon is to race as hibernation is to
1.    winter
2.    bear
3.    dream
4.    sleep
Answer: 4

Question 14: Cup is to coffee as bowl is to
1.    dish
2.    soup
3.    spoon
4.    food
Answer: 2

Related Updates

Question 15: Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?
1.    Rs. 6400
2.    Rs. 6500
3.    Rs. 7200
4.    Rs. 7500
5.    None of these
Answer: 1

Candidates can join us on Facebook and Google Plus to get daily updates regarding the Chandigarh Police Constable Syllabus on your timeline. You may also subscribe our free mail section to get latest info regarding Chandigarh Police Constable Syllabus 2017 in your inbox.  You can also bookmark our web portal that is privatejobshub.in by pressing ctrl+d option.

Take Help From These Preparation Stuff

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 8.5 Lakhs – Apply Now


0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose