Header Ads

LSAT Syllabus 2018 Revised Exam Pattern, Sample Paper/Previous Questions

Edit

LSAT Syllabus

LSAT Syllabus 2018: The LSAT Syllabus has been designed to check applicant’s ability according to the demands of International Law Schools. LSAT Exam Syllabus comprises of three major parts which contains Analytical Reasoning, Logical Reasoning and Reading Comprehension. The LSAT India Syllabus basically comprises of questions based on critical thinking and legal skills. Get the revised LSAT 2018 Syllabus along with LSAT Exam Pattern and from this page. For the better preparation of exam, we have brought the LSAT Sample Paper and LSAT Previous Questions which will help the applicants to get good score in exam.

The LSAT Exam evaluates an applicant’s ability in areas that are considered necessary for success in Law schools. Over the years a number of countries have accepted LSAT for admission to Under Graduate and Post Graduate Courses of law. This exam is conducted 4 times in a year that is February, June, October and December. For more details regarding Law School Admission Test Syllabus from the below section of this page which is created by the team members of www.privatejobshub.in

LSAT Syllabus

Reading Comprehension:
  • As per the Syllabus of LSAT, the Reading Comprehension calculates the aspirant’s ability to read, with critical understanding and insight.
  • Reading Comprehension consists of lengthy and complex materials similar to those to be studied in law schools.
  • Reading Comprehension section consists of four sets of questions, each consisting of a selection of reading material needing evaluation.
  • The reading materials are followed by five to eight questions that test the candidate’s reasoning abilities.

Analytical Reasoning:
  • Analytical Reasoning evaluates the ability of an applicant to understand a structure of relationships and draw logical conclusions from it.
  • According to the Law School Admission Test Syllabus, you are asked to deduce conclusions from a set of statements or principles that describe relationships among persons, things or events.
  • Normally, the Analytical Reasoning section reveals insightful analyses that law students will have to perform during their law study course at law schools abroad.
Logical Reasoning:
  • As per the LSAT Revised Syllabus, the Logical reasoning section assesses the ability of a law school aspirant to analyze, evaluate and complete arguments.
  • Each question in this section requires the test taker to read and comprehend a short passage, then answer a question about it.
  • The questions evaluate a candidate’s skills that include thinking critically,
Press Here to Download: LSAT Syllabus

LSAT Exam Pattern:

Section
Number of Questions
Timing
Analytical Reasoning
Approx. 24
35 minutes
1st Logical Reasoning
Approx. 24
35 minutes
2nd Logical Reasoning
Approx. 24
35 minutes
Reading Comprehension
Approx. 24
35 minutes
Total: 4 sections
92-100 questions
2 hours and 20 minutes


LSAT Previous Years Questions with Answers:

Question 1: Mara runs faster than Gail.
Lily runs faster than Mara.
Gail runs faster than Lily.
If the first two statements are true, the third statement is
1.    true
2.    false
3.    uncertain
Answer: 2

Question 2: Class A has a higher enrollment than Class B.
Class C has a lower enrollment than Class B.
Class A has a lower enrollment than Class C.
If the first two statements are true, the third statement is
1.    true
2.    false
3.    uncertain
Answer: 2

10 Tips Which Make You A Successful Online Student: Read Now

Question 3:  What is the number of triangles that can be formed whose vertices are the vertices of an octagon but have only one side common with that of octagon?
1.    64 
2.    32
3.    24 
4.    16
Answer: 2

Question 4: Nehru's was a many sided personality. He enjoyed reading and writing books as much as he enjoyed fighting political and social evils or residing tyranny. In him, the scientist and the humanist were held in perfect balance. He never forgot that we should nourish the total man. As a scientist, he refused to believe in a benevolent power interested in men's affairs.
A 'many-side personality' means
1.    a complex personality    
2.    a secretive person
3.    a person having varied interests
4.    a capable person
Answer: 3

Question 5: If Olivia sits next to Nick, then which of the following must be true:
1.    Melissa sits next to Nick and Lee.
2.    Nick sits next to Kimberly and Lee.
3.    Olivia sits next to Nick and Jack.
4.    Lee sits next to Olivia and Jack.
5.    Melissa sits next to Jack and Lee.
Answer: 3

How to Buy Books Online: Read Now

Question 6: If Bill does not show up for his appointment, which possible appointment slot has opened up for Katie to take?
1.    9:30 or 11:00
2.    10:00 or 10:30
3.    10:00 or 11:00
4.    10:30 or 11:00
5.    10:00 or 11:30
Answer: 3

Question 7: If Molly's appointment is at 10:00, then Bill's appointment must be at:
1.    9:30
2.    10:00
3.    10:30
4.    11:00
5.    11:30
Answer: 4

Question 8: Of the following, which one is a possible seating arrangement of the six friends?
1.    Kimberly, Nick, Jack, Olivia, Melissa, Lee
2.    Lee, Melissa, Kimberly, Jack, Olivia, Nick
3.    Melissa, Lee, Jack, Nick, Kimberly, Olivia
4.    Lee, Melissa, Jack, Nick, Kimberly, Olivia
5.    Lee, Olivia, Jack, Kimberly, Nick, Melissa
Answer: 3

Want Help in Preparation> Get Preparation Material

Question 9: If Jack sits next to Kimberly, then which one of the following pairs of people must be seated next to each other?
1.    Lee and Nick
2.    Melissa and Nick
3.    Jack and Nick
4.    Melissa and Kimberly
5.    Olivia and Kimberly
Answer: 1

Question 10:  If Sarah's appointment is at 10:30, which one of the following must be false?
1.    Bill's appointment is at 11:00
2.    Sarah's appointment is before Nick's
3.    Nick's appointment is before Sarah's
4.    Bill's appointment is after Sarah's
5.    Molly's appointment is at 9:30
Answer: 2

LSAT Exam Centres 2018:

The LSAT—India 2018 test will be conducted in the following cities:
  • North: Chandigarh, Delhi (NCR), Jaipur, Lucknow, Dehradun
  • South: Bangalore, Chennai, Hyderabad, Kochi
  • East: Bhubaneswar, Kolkata, Raipur, Ranchi, Guwahati, Patna
  • West: Ahmedabad, Bhopal, Mumbai, Nagpur, Indore

City
Site Name
Test Centre  Address
Ahmedabad
L J Institute S G Highway Campus
LJ Campus, Between Kataria Motor and Sanand-Sarkhej Circle, S. G. Highway, Ahmedabad-382210,
Bangalore
Alliance College of Law
2nd cross, 36th main, Dollars scheme, BTM 1st Stage, Bangalore - 560068
Bhopal
Sagar Institute Of Research &Technology
Ayodhya Bypass Road Opp. Minaal Residency (Gate No. 3) , Bhopal -462041 (M.P)
Bhubaneswar
Indus School Of Engineering
BARAKUDA HEIGHTS, PO - PANCHAGAON, DIST - KHURDA, BHUBANESWAR -752050 (Near OAC College)
Chandigarh
Rayat Bahra Chandigarh - Mohali Campus
Rayat Bahra Skill Development Centre.
Sahauran, Distt. Mohali, Near Kharar, Punjab-140104-INDIA
Chennai
VIT Law College
VIT University
Chennai Campus
Vandalur - Kelambakkam Road
Chennai - 600 127
Delhi
Mount Abu Public School
Sector-5, Rohini, Near Rajiv Gandhi Cancer Hospital, Delhi
Delhi
Bharti Public School
Swasthya Vihar, Vikas Marg, Near Nirman Vihar Metro Station - Delhi - 110092
Hyderebad
Stanley College of Eng & Tech
H No 5-78 to 82, Chapel Road, Abids, Hyderabad 50001
Jaipur
Jagannath University
IP - 2 & 3, Phase IV, Sitapura Industrial Area, Opp. Chokhi Dhani, Jaipur, Pin 302022
Kochi
ISC College
ISDC Services India Pvt Ltd, Nirmal Infopark, Kochi 42
Kolkata
Patha Bhavan (Candidates)
Patha Bhavan, 8/2, Gariahat Road (Merlin Park), Kolkata 700019
Kolkata
PATHA BHAVAN (Candidates)
103A & C, Bondel Road, Ballygunge Place, Ballygunge, Kolkata, West Bengal 700019
Lucknow
UPTEC
16, Ranapratap Marg, Lucknow- 226001
Mumbai
Babasaheb Gawde Institute of Technology
Maratha Mandir Annexe, Babasaheb Gawde Chowk, Mumbai central, Mumbai - 400008
Nagpur
G H Raisoni Law School, Nagpur
345, Shradha House, Kingsway, Nagpur – 440 001
Raipur
MATS University
MATS Law School, MATS University,
MATS Tower, Pandri, Pagaria complex,new bus stand, Raipur -492002, Chattisgarh
Ranchi
Chhotanagpur Law College
Nyay Vihar Campus, Tata Road, NH 33, Namkum, Ranchi, Jharkhand 834010
Nr. Nankun P.S.
Indore
Indore Institute Of Law
Indore Institute of Law, Rau Pithampur Road, Opp. IIM, Indore (M.P.)
Dehradun
Infinite Dimension
75/6, Rajpur Road, Dehradun - 248001, Behind Raj Plaza Complex
Guwahati
NEF Group Of Colleges
Ananda Nagar, Christianbasti , Guwahati - 781005
Patna
Complete Information
Technology Education Center (P) Ltd.
2nd Floor, ABC Complex, Exhibition Road, Patna-1

Note:

We team of www.privatejobshub.in hope that this LSAT Syllabus 2018 will definitely help you in scoring good marks in exams. You should download LSAT Exam Syllabus 2018 and start your preparation accordingly. If you have any query you can leave in the given comment box. If you want to take latest information, then candidates can bookmark this site page & check regularly for latest updates.  

Have a Look On Below Links


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.