Header Ads

Math Online Quiz | Free Math Practice Test (Grade 1-7) MCQs With Answers

Edit

Math Online Quiz

Math Online Quiz: With the help of Math Online Quiz, students will improve their Mathematical Skills as it offers variety of sections, questions related to Mathematics Examination. These tests are basically aimed to increase the Proficiency Level of the students.

Candidates who are going to participate in any competitive exam and are looking for Free Math Practice Test (Grade 1-7) MCQs with Answers, they will get it through below section of this page.
Candidates can give regular Online Mock Tests to get the command over the questions that can be asked in examinations. Online Math Quizzes will assist you to know how much you know about math tricks and questions.

For getting more details in regards with Math Online Quiz, you need to go through the below section of this page which is prepared by team of www.privatejobshub.in.

Math Online Quiz

Question 1: A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

1.    3.6
2.    7.2
3.    8.4
4.    10

Answer: 2

Question 2: An aero plane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

1.    300 kmph
2.    360 kmph
3.    600 kmph
4.    720 kmph

Answer: 4

Question 3: If a person walks at 14 km/hr instead of 10 km/hr, he would have walked 20 km more. The actual distance travelled by him is:

1.    50 km
2.    56 km
3.    70 km
4.    80 km

Answer: 1


Question 4: A train can travel 50% faster than a car. Both start from point A at the same time and reach point B 75 kms away from A at the same time. On the way, however, the train lost about 12.5 minutes while stopping at the stations. The speed of the car is:

1.    100 kmph
2.    110 kmph
3.    120 kmph
4.    130 kmph

Answer: 3

Question 5: Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

1.    9
2.    10
3.    12
4.    20

Answer: 2

Question 6:  The captain of a cricket team of 11 members is 26 years old and the wicket keeper is 3 years older. If the ages of these two are excluded, the average age of the remaining players is one year less than the average age of the whole team. What is the average age of the team?

1.    23 years
2.    24 years
3.    25 years
4.    None of these

Answer: 1


Question 7:  The average monthly income of P and Q is Rs. 5050. The average monthly income of Q and R is Rs. 6250 and the average monthly income of P and R is Rs. 5200. The monthly income of P is:

1.    3500
2.    4000
3.    4050
4.    5000

Answer: 2

Question 8:  The average age of husband, wife and their child 3 years ago was 27 years and that of wife and the child 5 years ago was 20 years. The present age of the husband is:

1.    35 years
2.    40 years
3.    50 years
4.    None of these

Answer: 2

Question 9:  A car owner buys petrol at Rs.7.50, Rs. 8 and Rs. 8.50 per litre for three successive years. What approximately is the average cost per litre of petrol if he spends Rs. 4000 each year?

1.    Rs. 7.98
2.    Rs. 8
3.    Rs. 8.50
4.    Rs. 9

Answer: 1


Question 10:  In Arun's opinion, his weight is greater than 65 kg but less than 72 kg. His brother does not agree with Arun and he thinks that Arun's weight is greater than 60 kg but less than 70 kg. His mother's view is that his weight cannot be greater than 68 kg. If all are them are correct in their estimation, what is the average of different probable weights of Arun?

1.    67 kg.
2.    68 kg.
3.    69 kg.
4.    Data inadequate
5.    None of these

Answer: 1

Question 11:  How many of the following numbers are divisible by 132 ?

264, 396, 462, 792, 968, 2178, 5184, 6336
1.    4
2.    5
3.    6
4.    7

Answer: 1

Question 12:  (935421 x 625) = ?

1.    575648125
2.    584638125
3.    584649125
4.    585628125

Answer: 2

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 13:  The largest 4 digit number exactly divisible by 88 is:

1.    9944
2.    9768
3.    9988
4.    8888
5.    None of these

Answer: 1

Question 14:  Which of the following is a prime number ?

1.    33
2.    81
3.    93
4.    97

Answer: 4

Question 15:  What is the unit digit in {(6374)1793 x (625)317 x (341491)}?

1.    0
2.    2
3.    3
4.    5

Answer: 1


Question 16:  Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5?   

1.    1/ 2        
2.    2/ 5        
3.    8/ 15      
4.    9/ 20

Answer: 4

Question 17:  A bag contains 2 red, 3 green and 2 blue balls. Two balls are drawn at random. What is the probability that none of the balls drawn is blue?   

1.    10/ 21     
2.    11/ 21     
3.    2/ 7        
4.    5/ 7

Answer: 1

Question 18:  In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green?

1.    1/ 3        
2.    3/ 4        
3.    7/ 19
4.    8/ 21      
5.    9/ 21

Answer: 1


Question 19:  What is the probability of getting a sum 9 from two throws of a dice?   

1.    1/ 6        
2.    1/ 8        
3.    1/ 9
4.    1/ 12

Answer: 3

Question 20:  Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at most two heads?         

1.    3/ 4        
2.    1/ 4        
3.    3/ 8
4.    7/ 8

Answer: 4

Final Words:

We hope you are satisfied with Math Online Quiz provided on the above section of this page. Apart from this, you are advised to stay connected with our web page to get all the latest updates time to time.

Prepare From Here For Selection In Competitive Exams

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.