Header Ads

APPSC Group 2 Model Papers with Answers, Gr-II Sample Papers Download

Edit
APPSC Group 2 Model Papers

APPSC Group 2 Model Papers

Model Paper, Sample Papers or Previous Year Papers are the helping hand for every individual who is going to appear in any exam. So, for this concern, we have provided here APPSC Group 2 Model Papers for the candidates who are going to appear in Andhra Pradesh PSC Group 2 Exam. We advise our readers that they should practice with APPSC Group 2 Model Papers in Telugu before they appear in final exam of Gr. II APPSC. Contenders can download the PDF of APPSC Gr-II Sample Papers in which questions are provided with answers.

Andhra Pradesh Public Service Commission conduct group 2 exam for various recruitment every year in Executive and Non Executive Cadre. So candidates who are going to give this year examination they are required to understand the exam pattern, APPSC Group 2 Syllabus and then they should go through APPSC Group 2 Model Papers with Answers. So here for your preparation and guidance team of www.privatejobshub.in has provided the complete details about APPSC group 2 previous papers with key

APPSC Group 2 Model Papers

APPSC Group 2 Exam pattern

Written Examination: The written examination consists of objective type questions which includes the following exam pattern.

Minimum Qualifying Marks:
  • For SC/ST/PH: 135
  • For BC: 157.5
  • For Others: 180
Interview/Document Verification: Candidates have to produce Original documents and other particulars at the time of verification.

Paper
Subject
Duration 
Maximum Marks
Paper I
General Studies And Mental Ability
150 Minutes
150

Paper II
(i)           Social and Cultural History of AP (the History of various Social & Cultural movements in AP)
(ii)          (ii) General overview of the Indian Constitution
150 Minutes
150

Paper III
Planning in India, Indian Economy. Contemporary problems and Developments in Rural Society with special reference to Andhra Pradesh
150 Minutes
150

50

TOTAL
500 Marks


Question papers of FAO/TO (Department)
FAO/TO (Department): Paper - I
FAO/TO (Department): Paper - II

Question 1: Entomology is the science that studies

A.    Behavior of human beings
B.    Insects
C.    The origin and history of technical and scientific terms
D.   The formation of rocks

Answer: B

Question 2: To which of the republic of Buddha belong?

A.    Licchavis
B.    Sakyas
C.    Mallas
D.   None of the above

Answer: B

Question 3: Who wrote ‘War and Peace’?

A.    Leo Tolstoy
B.    Mahatma Gandhi
C.    Charles Dickens
D.   Kipling

Answer: A

Question papers of Fishery Officer/ Extension Officer

Question 4: Which of the following is regarded as the real founder of portugese power in India?

A.    Pedro Cabral
B.    Almeida
C.    Vasco da Gama
D.   Alfonso de Albuquerque

Answer: D

Question 5: The total population of Andhra Pradesh as per 2001 census was about

A.    7 1/2 crores
B.    7 crores
C.    6 1/2 crores
D.   6 crores

Answer: A
APPSC Group-2 Mains Exam 2017 Paper-1
APPSC Group 2 Mains Exam 2017 Paper-3
APPSC 2017 Group-II Services (Mains) Paper-II
APPSC 2017 Group-II Services (Mains) Paper-III

Question 6: In the total geographical area of Andhra Pradesh, proportion of sown area is about

A.    2/5th
B.    1/3rd
C.    2/3rd
D.   one-half

Answer: A

Check Now:
Question 7: India’s national income is calculated with the help of

A.    Income method
B.    Output method
C.    Expenditure method
D.   All of them

Answer: D

Question 8: Which was the capital of Andhra Pradesh before 1 November 1956?

A.    Kurnool
B.    Vishakhapatnam
C.    Anantapur
D.   Bezwada

Answer: A

Question papers of Assistant Director (Textiles & Handicraft)

Question 9: Who replaced Ram Lal as governor of Andhra Pradesh in 1984?

A.    Shankar Dayal Sharma
B.    Balram Jakhar
C.    JFR Jacob
D.   Alexander

Answer: D

Question 10: Which is the official language of Andhra Pradesh?

A.    Sadri
B.    Telugu
C.    Munda
D.   Oraon

Answer: B

Post Name
Subject
Download PDF
APPSC Group 2 Model Papers In English Free Download- Zilla Sainik welfare Officer
Paper- II: English
APPSC Group 2 Screening Test Model Papers In English –  Assistant Hydrologist
Paper- II: Geology
Paper- II: Hydrology
APPSC Group 2 Previous Papers In Telugu Free Download- Assistant Executive Engineers
Civil Engineering
Mechanical Engineering
APPSC Group 2 Model Papers With Answers - Assistant Hydrogeologist
Paper- II: GeoPhysics
APPSC Group 2 Screening Test Previous Papers
 Previous Group 2 Papers APPSC
Panchayat secretary(Group-III) Screening Test

Importance of APPSC Group 2 Model Papers PDF

Yes, it is very important to practice with APPSC group 2 previous papers as by going through you will get an idea of type of question that can come in exam on the other hand you will get to know your performance before appearing in actual examination. so, to practice with APPSC group 2 previous papers with answers in Telugu is very important. You can collect APPSC group 2 previous papers PDF from this page as all the required PDFs of APPSC group 2 screening test model papers or APPSC group 2 screening test model papers in Telugu are provided here. Candidates can select the suitable PDF of APPSC group 2 exam model question papers as per their suitable and further practice through it for upcoming APPSC 2018 exam.



Final Note:

Candidates can visit the Official Link to know more about APPSC Group 2 Model Papers with Answers. If you have any query then you can ask us in the available below comment box. Contenders you can also bookmark this page by pressing Ctrl.+D. Stay tuned with to know more about Andhra Pradesh Public Service Commission.


APPSC Important Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.