Saturday, 13 August 2016

KPSC Previous Question Papers, New Added!! Model Papers With Solutions

By

KPSC Previous Question Papers

Do you want to Crack KPSC Exam Easily? Try to Solve KPSC Previous Question Papers!!! Model Papers is very essential for those candidates who are going to prepare for KPSC Exam. Candidates may get the KPSC Model Papers With Solutions along with PDF from this page. You may also download the new added KPSC Model Paper from official site through online mode by taking some below mentioned steps.  
KPSC Previous Question Papers
Candidates if you want to do job in Karnataka Public Service Commission first you have to qualify the KPSC Recruitment Exam. So, go through the KPSC Previous Years Question Papers which will help you a lot to crack the exam. For complete information you need to go through the below section of this page of privatejobshub.in 

KPSC Previous Question Papers


Some questions from previous Model Papers With Solutions 

1) The smallest state in the world

(A) Russia
(B) Vatican
(C) Sri Lanka
(D) Cuba
Ans. B

2) The person who became the Chief Minister for the longest period in India:

(A) E.K.Nayanar
(B) Vasantha Sate
(C) Jyothi Basu
(D) K.Karunakaran
Ans. C

Preparation Material

3) Who was the first speaker of Lok Sabha?

(A) Sivaraj Patel
(B) Jagjeevan Ram
(C) Lal Bahdur Shasthri
(D) G.V Mavlankar
Ans. D

4) Panchayathi Raj instructions came into effect with the amendment of the constitution

(A) 70th
(B) 73rd
(C) 76th
(D) 79th
Ans. B

5) Who is the president of newly declared independent country, East Timor?

(A) Xanana Gusmao
(B) Hugo Chavez
(C) Lula da Zilva
(D)Jos Ramos Horta
Ans. D

6) The Chairman of Constitution review committee:

(A) Kuldip Nayyar
(B) Justice Kbare
(C) Justice Varma
(D) Justice Venkita Chellaiya
Ans. D

7) Monthly salary of Chief Justice of India:

(A) Rs. 30.000
(B) Rs. 31.000
(C) 1, 10,000
(D) 50.000
Ans. C

8) What is B.O.D?

(A) Biological Oxygen Demand
(B) Biochemistry of Diseases
(C) Biophysics Oxygen Demand
(D) None of the above
Ans. A


(A) Cadmium
(B) Mercury
(C) Lead
(D) Iron
Ans. B

10) National Party is one which could secure not less than ---- % of the total valid votes in the previous general election.

(A) 4%
(B) 6%
(C) 8%
(D) 9%
Ans. B

11) IMF/World Bank was formed in

(A)1942
(B)1944
(C)1946
(D)1945
Ans .D

12) 'World AIDS Day':

(A)April 17th
(B)June 5th
(C)December 1st
(D)February 14th
Ans. C

13) Erethrean Sea is:

(A)Bay of Bengal
(B)Indian Ocean
(C)Red Sea
(D)Arabian Sea
Ans. C

KPSC Updates

14) Temporary hardness of water is due to ------

(A)Calcium chloride
(B)Sodium carbonate
(C)Sodium chloride
(D)Magnesium bicarbonate
Ans. D

15) EEG is used to study the function of:

(A)Heart
(B)Muscle
(C)Brain
(D)Nerve
Ans. C

Are Ebooks Really Helpful: Check Here

5 easy steps to download Previous Question Papers from official website:
  • Candidates are required to visit the official site of organization that is kpsc.kar.nic.in
  • On home page of official site go to “For Applicants” section and hit on “Question Papers” link.
  • On next page select the appropriate link related to post and year.
  • Now model year of required post or subjects will be displayed on your computer screen.
  • Download it on your desktop or take print out of it and prepare accordingly.
10 Tips Which Make You A Successful Online Student: Read Now

Note:

Candidates may get the KPSC Previous Question Papers from this Official Link. Candidates if you have any suggestion, then you can suggest us by dropping your comment in the comment box. Candidates can also follow privatejobshub.in on Facebook or Google+ and you may also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option.

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 8.5 Lakhs – Apply Now


0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose