Header Ads

UPPSC Previous Year Question Papers - ARO/RO (Last 5 Years) Solved Paper PDF

Edit

UPPSC Previous Year Question Papers

We are here to provide you some UPPSC Previous Year Question Papers for those who had applied towards ARO/ RO Posts. List of last 5 years UPPSC ARO/ RO Solved Papers PDF is provided below. Aspirants can go through UPPSC Solved Papers PDF for ARO/ RO Posts and start solving them more and more.

Applicants who are appearing in this year UPPSC examination and, searching for the important questions that are usually asked in the Uttar Pradesh PSC examinations can get them from this page as we have provided list of UPPSC Questions and Answers that are commonly asked in last 5 years exams.

To fetch information about UPPSC Previous Year Question Papers and Uttar Pradesh PSC Solved Model Papers go through below section of page that is well prepared by the dedicated and committed team members of www.privatejobshub.in.

UPPSC Previous Year Question Papers

Uttar Pradesh Public Service Commission conducts UUPSC exam for various positions in various departments. Applicants those who are appearing for written exam for the post of Review Officer & Assistant Review Officer, can go through below provided previous year paper of UPPSC will.

Candidates who are going to appear in Uttar Pradesh PSC Exam can press on below provided links which are solved question papers and by going through it students will get help in matching their answer and also will get to know, how much percent they have study.  

UPPSC Previous Question Papers For ARO 2017
UPPSC RO Old Question Paper of General Studies 2016
Uttar Pradesh PSC Previous Year Question Papers 2015
Uttar Pradesh PSC RO Previous Paper 2014
UPPSC Sahayak Samiksha Adhikari Previous Year Question Papers 2013

Practice with- Last 5 Years UPPSC Solved Question and Answers

Through the list of UPPSC Solved Sample Papers you can easily get an idea regarding the type of the questions that will come in the UPPSC Question Paper and by solving these you can prepare yourself to face those questions on the exam day too. 

Question 1: The strategic oil- and gas bearing region called “Yamala Peninsula” is located in which country?

A.    Russia
B.    Norway
C.    Vietnam
D.   China

Answer: A

Question 2: Jaduguda mine in Jharkhand is famous for _____?

A.    Uranium
B.    Iron
C.    Copper
D.   Bauxite

Answer: A

Question 3: Which among the following is world’s largest Mangrove forest?

A.    Pichavaram
B.    Sundarbans
C.    Bhitarkanika
D.   Malayan Peninsula mangroves

Answer: B

Download Here: UPPSC Syllabus

Question 4: The Profit and Loss of a Partnership concern is shared among the partners–

A.    Equally
B.    in agreed ratio
C.    In capital ratio
D.   none of these

Answer: B

Question 5: Which one of the following states has the lowest percentage of Scheduled Tribes population as percentage of its total population according to Census 2011?

A.    Uttar Pradesh
B.    Bihar
C.    Tamil Nadu
D.   Kerala

Answer: 1

Question 6: Which of the following is not a cold ocean current?

A.    Canaries
B.    Humboldt
C.    Oyashio
D.   Agulhas

Answer: 4


Question 7: A shop gives 10% discount on the purchase of an item. If paid for in cash immediately, a further discount of 12% is given. If the original price of the item is Rs. 250, what is the price of the article if a cash purchase is made?

A.    200
B.    195
C.    198
D.   190

Answer: 3

Question 8: The new moon–

(A) Rises at dawn and sets at sunset
(B) Rises at sunset and sets at dawn
(C) Rises at noon and sets at midnight
(D) Rises at midnight and sets at noon

Answer: A

Question 9: The Vice President of India is elected by the electoral collage consisting of the members of __:

1. Rajya Sabha
2. Lok Sabha
3. State Legislatures

Choose the correct option from the codes given below:

A.    Only 1
B.    Only 1 & 2
C.    Only 2 & 3
D.   Only 1 & 4

Answer: B


Question 10: When the P end of P-N junction is connected to the negative terminal of the battery and the N end to the positive terminal of the battery, then the P-N junction behaves like. [MP PET 2002]

A.    A conductor
B.    A super-conductor
C.    An insulator
D.   A semi-conductor

Answer: C

Question 11: Which one of the following is the main objective of teaching?

A.    To give information related to the syllabus.
B.    To develop thinking power of students.
C.    To dictate notes to students.
D.   To prepare students to pass the examination.

Answer: B

Question 12: Which of the following is not characteristic of a good question paper?

A.    Subjectivity
B.    Objectivity
C.    No use of vague words
D.   Reliable

Answer: A

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 13: An investigator studied the census date for a given area and prepared a write-up based on them. Such a write-up is called

A.    Research paper
B.    Thesis
C.    Article
D.   Research report

Answer: C

Question 14: Informal communication network within the organization is knows as

A.    Interpersonal communication
B.    Grapevine Communication
C.    Mass Communication
D.   Intrapersonal Communication

Answer: B

Question 15: The competerrcy of an effective communicator can be judged on the basis of:

A.    Personality of communicator
B.    Experience in the field
C.    Meeting the needs of target audience
D.   Interactivity with target audience

Answer: C


Question 16: The state - "Honesty is the best policy" is

A.    A fact
B.    A value judgment
C.    An opinion
D.   A value

Answer: B

Question 17: ICT stands for

A.    Information & communication technology
B.    Information common technology
C.    Information and computer technology
D.   Inter connected technology

Answer: A

Question 18: A Computer is that machine which works more like a human brain. This definition of computer is

A.    Incorrect
B.    Correct
C.    Partially correct
D.   None of the above.

Answer: B


Question 19: It is believed that our globe is warming progressively. This global warming will eventually result in.

A.    Increase in availability of usable land.
B.    Uniformity of climate at equator and poles.
C.    Melting of polar ice
D.   Fall in the sea level.

Answer: C

Question 20: Which of the following is a Central University?

A.    Mumbai University
B.    Calcutta University
C.    Madras University
D.   Delhi University

Answer: D

Note:

To get more details about UPPSC Previous Year Question Papers & UPPSC Sample Papers, and other relevant information  candidates are suggested to visit our page regularly and if you are satisfied with the information provided by us then you can bookmark this page by pressing cntrl+D .

Have a Look On Below Links:


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.