Header Ads

Data Interpretation Test Questions and Answers – Free Online Practice Test

Edit

Data Interpretation Test Questions and Answers

Data Interpretation Test Questions and Answers: With the help of Data Interpretation Test Questions and Answers, students will improve their Data Interpretation Skills as it offers variety of sections, questions related to Data Interpretation Exam.

This Free Online Data Interpretation Test is basically aimed to increase the Proficiency Level of the students. Candidates who are going to participate in any competitive exam and are looking for Free Data Interpretation Online Practice Test, they will get it through below section of this page.

Candidates can give regular Data Interpretation Online Test to get the command over the questions that can be asked in examinations. Online Data Interpretation Test will assist you to know how much you know about tricks and questions.

For getting more information in regards with Data Interpretation Test Questions and Answers, you need to go through the underneath section of this page which is equipped by team of www.privatejobshub.in

Data Interpretation Test Questions and Answers

For the easiness of candidates, we have provided Data Interpretation Test Questions and Answers of table charts, pie charts, line charts and bar charts on the below sections. Candidates must have a glance!!!!!

Data Interpretation Table Charts:

 Data Interpretation Table Charts

Question 1: What is the average amount of interest per year which the company had to pay during this period?
1.    Rs. 32.43 lakhs
2.    Rs. 33.72 lakhs
3.    Rs. 34.18 lakhs
4.    Rs. 36.66 lakhs
Answer: 4

Question 2: The total amount of bonus paid by the company during the given period is approximately what percent of the total amount of salary paid during this period?
1.    0.1%
2.    0.5%
3.    1%
4.    1.25%
Answer: 3

Question 3: Total expenditure on all these items in 1998 was approximately what percent of the total expenditure in 2002?
1.    62%
2.    66%
3.    69%
4.    71%
Answer: 3

Question 4: The total expenditure of the company over these items during the year 2000 is?
1.    Rs. 544.44 lakhs
2.    Rs. 501.11 lakhs
3.    Rs. 446.46 lakhs
4.    Rs. 478.87 lakhs
Answer: 1

Question 5: The ratio between the total expenditure on Taxes for all the years and the total expenditure on Fuel and Transport for all the years respectively is approximately?
1.    4:7
2.    10:13
3.    15:18
4.    5:8
Answer: 2

Download Free PDF Online: Best Books for Data Interpretation 

Data Interpretation Bar Charts:

Data Interpretation Bar Charts

Question 6:  What is the ratio of the total sales of branch B2 for both years to the total sales of branch B4 for both years?
1.    2:3
2.    3:5
3.    4:5
4.    7:9
Answer: 4

Question 7: Total sales of branch B6 for both the years is what percent of the total sales of branches B3 for both the years?
1.    68.54%
2.    71.11%
3.    73.17%
4.    75.55%
Answer: 3

Question 8: What percent of the average sales of branches B1, B2 and B3 in 2001 is the average sales of branches B1, B3 and B6 in 2000?
1.    75%
2.    77.5%
3.    82.5%
4.    87.5%
Answer: 4

Question 9: What is the average sales of all the branches (in thousand numbers) for the year 2000?
1.    73
2.    80
3.    83
4.    88
Answer: 2

Question 10: Total sales of branches B1, B3 and B5 together for both the years (in thousand numbers) is?
1.    250
2.    310
3.    435
4.    560
Answer: 4

Get Question and Answers & Short Tricks: Data Interpretation For CAT 2018 

Data Interpretation Pie Charts:

Data Interpretation Pie Charts

Question 11: If for a certain quantity of books, the publisher has to pay Rs. 30,600 as printing cost, then what will be amount of royalty to be paid for these books?
1.    Rs. 19,450
2.    Rs. 21,200
3.    Rs. 22,950
4.    Rs. 26,150
Answer: 3

Question 12: What is the central angle of the sector corresponding to the expenditure incurred on Royalty?
1.    15º
2.    24º
3.    54º
4.    48º
Answer: 3

Question 13: The price of the book is marked 20% above the C.P. If the marked price of the book is Rs. 180, then what is the cost of the paper used in a single copy of the book?
1.    Rs. 36
2.    Rs. 37.50
3.    Rs. 42
4.    Rs. 44.25
Answer: 2

Question 14: If 5500 copies are published and the transportation cost on them amounts to Rs. 82500, then what should be the selling price of the book so that the publisher can earn a profit of 25%?
1.    Rs. 187.50
2.    Rs. 191.50
3.    Rs. 175
4.    Rs. 180
Answer: 1

Question 15: Royalty on the book is less than the printing cost by:
1.    5%
2.    33 1/5%
3.    20%
4.    25%
Answer: 4

Data Interpretation Line Charts:

 Data Interpretation Line Charts

Question 16: For which of the following pairs of years the total exports from the three Companies together are equal?
1.    1995 and 1998
2.    1996 and 1998
3.    1997 and 1998
4.    1995 and 1996
Answer: 4

Question 17: Average annual exports during the given period for Company Y is approximately what percent of the average annual exports for Company Z?
1.    87.12%
2.    89.64%
3.    91.21%
4.    93.33%
Answer: 4

Question 18: In which year was the difference between the exports from Companies X and Y the minimum?
1.    1994
2.    1995
3.    1996
4.    1997
Answer: 3

Question 19:  What was the difference between the average exports of the three Companies in 1993 and the average exports in 1998?
1.    Rs. 15.33 crores
2.    Rs. 18.67 crores
3.    Rs. 20 crores
4.    Rs. 22.17 crores
Answer: 3

Question 20: In how many of the given years, were the exports from Company Z more than the average annual exports over the given years?
1.    2
2.    3
3.    4
4.    5
Answer: 3


Final Words:

We hope you are satisfied with Data Interpretation Test Questions and Answers provided on the above section of this page. Apart from this, you are advised to bookmark our web page by pressing CTRL+D to get all the latest updates time to time.

Take Help From These Preparation Stuff

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.