Header Ads

SBI Placement Papers for PO/Clerk/SO | Download Free PDF With Solution


SBI Placement Papers

As we all know that getting a Job in SBI Bank for PO/Clerk/SO position is not an easy task as the selection criteria and competition level is very high. To make your preparation easy we have listed SBI Placement Papers you can download free PDF and solve provided SBI bank Placement Papers with solution and examine your preparation level.

Candidates have to undergo through various rounds to get Recruitment in State Bank of India. Here we have given SBI Placement Papers for PO/Clerk/SO with Answers you can download it and make practice on that. The below presented details are organized by the team members of www.privatejobshub.in you can have a glance on it.

SBI Placement Papers

Question 1:  Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Key 2. Door 3. Lock 4. Room 5. Switch on      

A.    5, 1, 2, 4, 3
B.    4, 2, 1, 5, 3
C.    1, 3, 2, 4, 5
D.   1, 2, 3, 5, 4

Answer: C

Question 2:  Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Word 2. Paragraph 3. Sentence 4. Letters 5. Phrase   

A.    4, 1, 5, 2, 3
B.    4, 1, 3, 5, 2
C.    4, 2, 5, 1, 3
D.   4, 1, 5, 3, 2

Answer: D

Question 3:  The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

A.    Taxol is poisonous when taken by healthy people.
B.    Taxol has cured people from various diseases.
C.    People should not eat the fruit of the Pacific yew.
D.   The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: C

Check Here:
Question 4:  Erin is twelve years old For three years, she has been asking her parents for a dog. Her parents have told her that they believe a dog would not be happy in an apartment, but they have given her permission to have a bird. Erin has not yet decided what kind of bird she would like to have.

A.    Erin's parents like birds better than they like dogs.
B.    Erin does not like birds.
C.    Erin and her parents live in an apartment.
D.   Erin and her parents would like to move.

Answer: C

Question 5:  Hitler party which came into power in 1933 is known as

A.    Labour Party
B.    Nazi Party
C.    Ku-Klux-Klan
D.   Democratic Party

Answer: B

Question 6:  Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

A.    Tin
B.    Mercury
C.    Lead
D.   Zinc

Answer: B

Question 7:  This country has become the top source market for Dubai.

A.    UK
B.    Russia
C.    India
D.   Chian

Answer: C

Question 8:  Which country Becomes first Country In World To Abolish Same-Sex Marriage?

A.    Russia
B.    Bermuda
C.    Kenya
D.   South Africa

Answer: B

Question 9:  Which of the following involves context switch,

A.    System Call
B.    Priviliged Instruction
C.    Floating Poitnt Exception
D.   All The Above

Answer: A

Check Out IN Detail:
Question 10:  If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.

A.    40%
B.    55%
C.    35%
D.   30%

Answer: D

Question 11:  Frequency at which VOICE is sampled is

A.    4 Khz
B.    8 Khz
C.    16 Khz
D.   64 Khz

Answer: A

Question 12:  What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4-gallon can of cream (2 pt.=1 qt. and 4 qt.=1 gal)

A.    16
B.    24
C.    30
D.   64

Answer: D

Question 13:  Rajan travels from Kannur to Kozhikode by a car at speed of 60 Km/hour and returns back by hiring a gipsy at a speed of 50 Km/ hour.  Then what will be the average speed of his vehicles throughout their to and fro journey.

A.    54-6/11 km/hour
B.    57 km/hour
C.    55-6/11 Km/hour
D.   54-5/11 Km/hour

Answer: A

Question 14:  Mr. X complete a piece of work within 8 hours and whereas Mr. Y complete the same piece of work in 6 hours. If both Mr. X & Y operate the same work jointly, in how many hours they complete the same work?

A.    7/14 Hrs
B.    24/7 Hrs
C.    5 hours
D.   Not given

Answer: B

Question 15:  Raman & Krishnan will complete a job in 6 days and 12 days respectively according to their capacity. Govindan will complete the same of piece of work in a single day that which Raman & Krishnan both do in a single day. If Krishnan and Govindan wishes to complete the same work, in how many days they take to finish the work?

A.    5 days
B.    3 days
C.    4 days
D.   4.5 days

Answer: B


Candidates if you want to know more about SBI Placement Papers, then keep in touch with our web portal www.privatejobshub.in or check Official Link. Candidates if you face any query related to SBI bank placement papers with solution than you can give your valuable comment in below comment inbox.

You can also subscribe our free email services and get information about SBI previous year placement papers directly on your email inbox. You can join us on Facebook and Google Plus and obtain information related to SBI solutions placement papers on your timeline.

Have a Look On Below Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.