Header Ads

SNAP Previous Year Papers 2018 | SOLVED Old Sample Questions Paper Download PDF

Edit

SNAP Previous Year Papers

Prepare with Solved SNAP Previous Year Papers!!! For admission to MBA (Management Courses), Symbiosis University conducts Symbiosis National Aptitude Test. Candidates who are going to prepare for the SNAP Entrance Exam they may solve SNAP Old Sample Question Papers for getting success in exam.

SNAP is a university level exam for those candidates seeking for admission in MBA which is offered by associated institutions of Symbiosis International University. You can also download SNAP Sample Questions Paper in PDF from official site through online mode. 

Download SNAP Old Sample Papers PDF

Contestants should trying to solve SNAP Previous Year Question Papers that can be downloaded online, it gives idea regarding level/ standard, type, and way of questions asked in the examination.

Some SNAP Old Question Papers with answers, selected from last 10 years are framed in below by our team of privatejobshub.in. You can go through below provided SNAP Solved Questions Paper and download SNAP Previous Year Papers 2018 PDF from below section.

SNAP Previous Year Papers

SNAP Old Sample Papers
Download PDFs
SNAP Previous Question Paper
SNAP Solved Solution Paper
SNAP Previous Year Question Paper 
SNAP Question Paper
SNAP Practice Paper 
SNAP Sample Papers
SNAP Old Question Paper
SNAP Sample Questions Paper
SNAP Old Question Papers


SNAP Exam Pattern:
  • It contains total 180 objective type questions.
  • Every question carries four optional answers; candidates have to select the right answer.
  • Each correct answer will carry 1 mark.
  • Each incorrect response will lead to 25% negative marks.
  • The duration of exam is of two hours (120 minutes).
  • Candidates note down use only blue or black ball point pen to answer.
Sections
Total Marks
General EnglishReading Comprehension, Verbal Reasoning, Verbal Ability
40
40
General Awareness: General KnowledgeCurrent Affairs, Business Scenario
40
60
Total
180


SNAP Solved Question and Answers

Question 1: A and B can complete a work in 15 days and 10 days respectively They started doing the work together but after 2 days B had to leave and A alone completed the remaining work. The whole work was completed in :

A.    8 days
B.    10 days
C.    12 days
D.   15 days

Answer: C

Question 2: A works twice as fast as B. If B can complete a work in 12 days independently, the number of days in which A and B can together finish the work in :

A.    4 days
B.    6 days
C.    8 days
D.   18 days

Answer: A

Question 3: A and B can do a piece of work in 30 days, while B and C can do the same work in 24 days and C and A in 20 days. They all work together for 10 days when B and C leave. How many days more will A take to finish the work?

A.    18 days
B.    30 days
C.    36 days
D.   40 days

Answer: A

Download Here: SNAP Syllabus

Question 4: ZA5, Y4B, XC6, W3D, _____

A.    E7V
B.    V2E
C.    VE5
D.   VE7

Answer: D

Question 5: A takes twice as much time as B or thrice as much time as C to finish a piece of work. Working together, they can finish the work in 2 days. B can do the work alone in:

A.    4 days
B.    6 days
C.    8 days
D.   12 days

Answer: A

Question 6: If 1 kg of sand is added to a bin containing only cement, so that the resulting mix is 20% sand by weight. How many more kgs of sand must be added to the bin, in order to create a mix that is 60% sand by weight?

A.    4
B.    4.75
C.    3.5
D.   5.25

Answer: C


Question 7: QPO, NML, KJI, _____, EDC

A.    HGF
B.    CAB
C.    JKL
D.   GHI

Answer: A

Question 8: My watch runs fast at the rate of 15 seconds per hour. If I have set my watch correctly at 10 a.m. on Tuesday, what will be the time shown by the watch at 6 p.m. on Saturday?

A.    6.16 p.m.
B.    6.30 p.m.
C.    6.26 p.m.
D.   5.34 p.m.

Answer: C

Question 9: In ∆ ABC, ABC = 90°, AB = 4 cm, BC = 3 cm. M is the midpoint of AB and a line parallel to BC pass through M and at N on AC. The length of CN is:

A.    4.5 cm
B.    4 cm
C.    2.5 cm
D.   3.5 cm

Answer: C


Question 10: Twenty women can do a work in sixteen days. Sixteen men can complete the same work in fifteen days. What is the ratio between the capacity of a man and a woman?

A.    3 : 4
B.    4 : 3
C.    5 : 3
D.   Data inadequate

Answer: B

Question 11: A right circular cone and a right cylinder have a circle of the same radius as their base and their heights are equal to the radius itself. If a hemisphere has the same radius, then their volumes are in the proportion of:

A.    1 : 2 : 3
B.    3 : 2 : 1
C.    2 : 1 : 3
D.   1 : 3 : 2

Answer: D

Question 12: The sum of the digits of a number is subtracted from the number. The result is always:

A.    Divisible
B.    Divisible by 9
C.    Not divisible by 6
D.   Not divisible by 9

Answer: B


Question 13: In India today many of our intellectuals still talk in terms of the French Revolution and the Rights of Man, not appreciating that much has happened since then.

A.    much has been happening
B.    much had happened
C.    much might happen
D.   No improvement

Answer: D

Question 14: The cloud of misfortunes appears to have blown out.

A.    over
B.    up
C.    away
D.   No improvement

Answer: A

Question 15: While we would like that all Indian Children to go to school, we need to ponder why they do not.

A.    that all the Indian children
B.    if all the children of India
C.    all Indian children
D.   No improvement

Answer: C

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 16: Development expenditure of the Central government does not include

A.    defence expenditure
B.    expenditure on economic services
C.    expenditure on social and community services
D.   grant to states

Answer: A

Question 17: ICICI is the name of a

A.    chemical industry
B.    bureau
C.    corporation
D.   financial institution

Answer: D

Question 18: Extreme old age when a man behaves like a fool

A.    Imbecility
B.    Senility
C.    Dotage
D.   Superannuation

Answer: C


Question 19: That which cannot be corrected

A.    Unintelligible  
B.    Indelible
C.    Illegible        
D.   Incorrigible

Answer: D

Question 20: Join these parts to make a meaningful sentence: 1. I 2. Immediately 3. Salary 4. My 5. Want
         
A.    43152
B.    15432
C.    25143
D.   42351

Answer: B

Question 21: Find the greatest number that will divide 43, 91 and 183 so as to leave the same remainder in each case.

A.    4 
B.    7
C.    9 
D.   13

Answer: A

Question 22: Look at this series: 53, 53, 40, 40, 27, 27, ... What number should come next?

A.    12
B.    14
C.    27
D.   53

Answer: B


Question 23: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?

A.    22
B.    24
C.    25
D.   26

Answer: C

Question 24: A sum of money at simple interest amounts to Rs. 815 in 3 years and to Rs. 854 in 4 years. The sum is:

A.    Rs. 650
B.    Rs. 690
C.    Rs. 698
D.   Rs. 700

Answer: C

Question 25: Mr. Thomas invested an amount of Rs. 13,900 divided in two different schemes A and B at the simple interest rate of 14% p.a. and 11% p.a. respectively. If the total amount of simple interest earned in 2 years be Rs. 3508, what was the amount invested in Scheme B?

A.    Rs. 6400
B.    Rs. 6500
C.    Rs. 7200
D.   Rs. 7500

Answer: A

Question 26: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

A.    15
B.    16
C.    18
D.   25

Answer: B


Question 27: It is being given that (232 + 1) is completely divisible by a whole number. Which of the following numbers is completely divisible by this number?

A.    (216 + 1)
B.    (216 - 1)
C.    (7 x 223)
D.   (296 + 1)

Answer: D

Question 28: What least number must be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

A.    2
B.    3
C.    18
D.   21

Answer: A


Question 29: 1397 x 1397 =?

A.    1951609
B.    1981709
C.    18362619
D.   2031719

Answer: A

Question 30: The Union Government has launched TB-free India Campaign from which city to eradicate TB from India by 2025?

A.    Lucknow
B.    Varanasi
C.    New Delhi
D.   Gandhi Nagar

Answer: C

Question 31: The first-ever Indo-French Knowledge Summit was held in which city?

A.    Varanasi
B.    New Delhi
C.    Chennai
D.   Shimla

Answer: B


Question 32: The Union Government has constituted the tribunal to solve Mahanadi Water dispute between Odisha & Chhattisgarh. Who will be the Chairman of the tribunal ?

A.    AM Khanwilkar
B.    Indermeet Kaur Kochhar
C.    Ravi Ranjan     
D.   Kirtipal Singh

Answer: A

Question 33: Which state Central Government Forms Tribunal to Solve Mahanadi Water Dispute between Odisha?

A.    Chattisgarh
B.    Tamil Nadu  
C.    Kerala       
D.   Andhra Pradesh

Answer: A

Question 34: Whom to inaugurate Delhi End TB Summit and to launch Tuberculosis Free India Campaign?

A.    Shri Narendra Modi
B.    Shri Arun Jaitley  
C.    Shri Dinesh Yadav  
D.   Shri Venkatesh Kumar

Answer: A


Question 35: How many Pacts did India and France to Major Boost To Defence, Nuclear Energy Cooperation?

A.    14 
B.    15  
C.    18 
D.   25

Answer: A

Question 36: An event named “Vision for Future” commemorates how many years of Indo-Russia ties?

A.    50 years
B.    40 years 
C.    60 years
D.   70 years

Answer: D

Question 37: World ATM (Air Traffic Management) Congress WATMC 2018 held in

A.    Spain
B.    Canada 
C.    Malaysia
D.   Singapore
Answer: A

A Curse or a Blessing: Mobile Phones and Modern Students

Question 38: For Women Entrepreneurs of India, on the occasion of International Women’s Day, MSME launched a portal named:-

A.    e-Samvad
B.    Udyam Sakhi 
C.    Shakthi
D.   Mathru Poorna

Answer: B

Question 39: India defeated Bangladesh in the second T20I series of the Nidahas Trophy. This is the India’s _____ consecutive T20I victory.

A.    Fourth
B.    Fifth 
C.    Sixth
D.   Third

Answer: C

Question 40: A bank offers 5% compound interest calculated on half-yearly basis. A customer deposits Rs. 1600 each on 1st January and 1st July of a year. At the end of the year, the amount he would have gained by way of interest is:

A.    Rs. 120
B.    Rs. 121
C.    Rs. 122
D.   Rs. 123

Answer: B

Question 41: The phospholipids present in cytoplasm membrane of the archaeo-bacteria is

A.    Phosphoglycerides
B.    Polyisoprenoid
C.    Polyisoprenoid Branched Chain Lipids
D.   None Of The Above

Answer: C


Question 42: The phospholipids present in cytoplasm membrane of eubacteria is mainly

A.    Phosphoglycerides
B.    Polyisoprenoid
C.    Phospholipoprotein
D.   None Of These

Answer: A

Question 43: The ability of Vibrio fischeri to convert chemical energy directly into radiant energy in bioluminescence is an example of __________ at work.

A.    Shelford's law of tolerance
B.    Leibig's law of the minimum
C.    the first law of thermodynamics
D.   the third law of thermodynamics

Answer: C


Question 44: During the carboxylation phase of the Calvin cycle, CO2 combines with

A.    Ribulose 1,5 - Bisphosphate
B.    Phosphoglyceraldehyde
C.    Pyruvic Acid
D.   Oxaloacetic Acid

Answer: A

Question 45: When the amino acid alanine (R-group is CH3) is added to a solution with a pH of 7.3, alanine becomes

A.    A Cation
B.    Nonpolar
C.    A Zwitterions
D.   An Isotope

Answer: C


Question 46: Which of the following techniques was carried out by Nirenberg and Matthaei in 1961 to determine the first codon?

A.    In vitro synthesis of a polypeptide using UUUUU
B.    Labeled peptide binding to a ribosome
C.    Mixed co-polymer mRNA synthesis
D.   none of the above

Answer: A

Question 47: Any system that is not at equilibrium

A.    is thermodynamically unstable, although it may be kinetically stable
B.    is kinetically unstable, although it may be thermodynamically stable
C.    is rushing toward equilibrium at a very rapid rate
D.   requires an enzyme to reach equilibrium

Answer: A

Question 48: The spindle forms in the

A.    G1 phase
B.    G2 phase
C.    M phase
D.   S phase

Answer: C     


Question 49: Yield coefficient represents

A.    total biomass or product produced
B.    conversion efficiency of a substrate into product
C.    conversion rate of a substrate into biomass or product
D.   production time of biomass or product

Answer: B

Question 50: When two populations compete for a single growth limiting substrate in a continuous fermenter, which organism would not be washed out?

A.    Organism maintaining the highest substrate concentration
B.    Organism maintaining the lowest substrate concentration
C.    Both (a) and (b)
D.   Organism maintaining the moderate substrate concentration

Answer: B

Symbiosis National Aptitude is a common written test for the admission to all the Post-Graduate Institutes of Symbiosis International University. It is one of the tough exams that everyone wants to crack.

So those candidates who are preparing for this exam here on this page we have provided SNAP Sample Questions with Solutions, hope that will be beneficial to you. If you have any query or secession related to SNAP Previous Year Papers 2018 then you may write us in comment box.
Check More Related Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.