Header Ads

SSC Online Mock Test For 2018 Exams CGL/CHSL/MTS Tests Practice Quiz

Edit

SSC Online Mock Test

Any entrance exam needs practice to get qualified in it. So, those who are preparing for SSC Exam can take help from SSC Online Mock Test as this is the best solution. Those who are preparing for SSC 2018 exams such as CGL/CHSL/MTS and others you can collect SSC Tests Practice Quiz with the help of this single page. Provided questions covers all important topics so you can have a look on it and also by solving provided SSC practice quiz you will able to know your level of preparation.

Staff Selection Commission conducts various entrance exams for different departments of SSC. To get recruitment in SSC you can practice with SSC Online Mock Test for 2018 Exams. Aspirants who want to apply for SSC Recruitment 2018 and are preparing for SSC Online Exam for CGL, LDC, CHSL, MTS, DEO & Others positions they must go through SSC questions with answers that are mentioned below by the team of www.privatejobshub.in for the practice of readers.

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

SSC Online Mock Test For 2018 Exams

Question 1: The Pacific yew is an evergreen tree that grows in the Pacific Northwest. The Pacific yew has a fleshy, poisonous fruit. Recently, taxol, a substance found in the bark of the Pacific yew, was discovered to be a promising new anticancer drug.

A. Taxol is poisonous when taken by healthy people.
B. Taxol has cured people from various diseases.
C. People should not eat the fruit of the Pacific yew.
D. The Pacific yew was considered worthless until taxol was discovered.

Answer: C

Question 2: Erin is twelve years old. For three years, she has been asking her parents for a dog. Her parents have told her that they believe a dog would not be happy in an apartment, but they have given her permission to have a bird. Erin has not yet decided what kind of bird she would like to have.

A. Erin's parents like birds better than they like dogs.
B. Erin does not like birds.
C. Erin and her parents live in an apartment.
D. Erin and her parents would like to move.

Answer: C


Question 3: 120, 99, 80, 63, 48, ?

A. 35
B. 38
C. 39
D. 40

Answer: A

Question 4: In the series 2, 6, 18, 54, ...... what will be the 8th term ?

A. 4370
B. 4374
C. 7443
D. 7434

Answer: B    

Question 5: A, P, R, X, S and Z are sitting in a row. S and Z are in the centre. A and P are at the ends. R is sitting to the left of A. Who is to the right of P ?

A. A
B. X
C. S
D. Z

Answer: B


Question 6: A, B, C, D and E are sitting on a bench. A is sitting next to B, C is sitting next to D, D is not sitting with E who is on the left end of the bench. C is on the second position from the right. A is to the right of B and E. A and C are sitting together. In which position A is sitting?

A. Between B and D
B. Between B and C
C. Between E and D
D. Between C and E

Answer: B

Question 7: CUP: LIP:: BIRD : ?

A. BUSH
B. GRASS
C. FOREST
D. BEAK

Answer: D

Question 8: Flow: River:: Stagnant : ?

A. Rain
B. Stream
C. Pool
D. Canal

Answer: C

Question 9: Peacock: India:: Bear : ?

A. Australia
B. America
C. Russia
D. England

Answer: C


Question 10: Statements: The old order changed yielding place to new.
Conclusions: Change is the law of nature. Discard old ideas because they are old.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: A

Question 11: Statements: Population increase coupled with depleting resources is going to be the scenario of many developing countries in days to come.

Conclusions: The population of developing countries will not continue to increase in future.
It will be very difficult for the governments of developing countries to provide its people decent quality of life.

A. Only conclusion I follows
B. Only conclusion II follows
C. Either I or II follows
D. Neither I nor II follows
E. Both I and II follow

Answer: B

Question 12: Blueberries cost more than strawberries.
Blueberries cost less than raspberries.
Raspberries cost more than strawberries and blueberries.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true
B. false
C. uncertain

Answer: A

Question 13: All the trees in the park are flowering trees.
Some of the trees in the park are dogwoods.
All dogwoods in the park are flowering trees.
If the first two statements are true, the third statement is

A. true
B. false
C. uncertain

Answer: A

Question 14: A train 125 m long passes a man, running at 5 km/hr in the same direction in which the train is going, in 10 seconds. The speed of the train is:

A. 45 km/hr
B. 50 km/hr
C. 54 km/hr
D. 55 km/hr

Answer: B

Question 15: The cost price of 20 articles is the same as the selling price of x articles. If the profit is 25%, then the value of x is:

A. 15
B. 16
C. 18
D. 25

Answer: B


Question 16: There are two examinations rooms A and B. If 10 students are sent from A to B, then the number of students in each room is the same. If 20 candidates are sent from B to A, then the number of students in A is double the number of students in B. The number of students in room A is:

A. 20
B. 80
C. 100
D. 200

Answer: C

Question 17: If log 2 = 0.3010 and log 3 = 0.4771, the value of log5 512 is:

A. 2.870
B. 2.967
C. 3.876
D. 3.912

Answer: C


Question 18: Two numbers are respectively 20% and 50% more than a third number. The ratio of the two numbers is:

A. 2: 5
B. 3: 5
C. 4: 5
D. 6: 7

Answer: C

Question 19: A sum of money is to be distributed among A, B, C, D in the proportion of 5 : 2 : 4 : 3. If C gets Rs. 1000 more than D, what is B's share?

A. Rs. 500
B. Rs. 1500
C. Rs. 2000
D. None of these

Answer: C

Question 20: In a mixture 60 litres, the ratio of milk and water 2: 1. If this ratio is to be 1: 2, then the quantity of water to be further added is:

A. 20 litres
B. 30 litres
C. 40 litres
D. 60 litres

Answer: D

Question 21: Who is selected as the 14th President of India?

A. Ram Nath Kovind
B. Suresh Kumar
C. Rajesh kumar
D. Meira kumar

Answer: A


Question 22: India has signed how much amount of loan agreement with the World Bank (WB) for Odisha Higher Education Programme for Excellence and Equity (OHEPEE) Project?

A. $111 million
B. $119 million
C. $131 million
D. $122 million

Answer: B

Question 23: Who is the governor of Reserve Bank of India (RBI)?

A. Urjit Patel
B. Ajay Thyagi
C. Raghuram Rajan
D. U K Sinha

Answer: A

Question 24: What amount of financial assistance will be granted to the pregnant women who undergo institutional delivery under Maternity Benefit Scheme as per Budget 2017?

          A. Rs 2000
          B. Rs 4000
          C. Rs 6000
           D. Rs 8000

Answer: C

Question 25: Which country's cricket team has clinched the 2017 ACC Under-19 Asia Cup tournament?

A. Malaysia
B. Pakistan
C. India
D. Afghanistan

Answer: D

Question 26: Women's Youth World Boxing Championship will be held in __________.

A. Patna
B. Guwahati
C. Punjab
D. West Bengal

Answer: B

Want To Know More?? GK Preparation Tips

Question 27: What is the position of India in fish producing?

A. 3rd
B. 5th
C. 2nd
D. 8th

Answer: C

Question 28: Choose the word which best expresses the meaning of the given word. CORPULENT

A. Lean
B. Gaunt
C. Emaciated
D. Obese

Answer: D

Question 29: Choose the word which best expresses the meaning of the given word. VENT

A. Opening
B. Stodge
C. End
D. Past tense of go

Answer: A

Question 30: Choose the word which best expresses the meaning of the given word. ALERT

A. Energetic
B. Observant
C. Intelligent
D. Watchful

Answer: D

Take a Test  Now
Take a Test

Important and Final Note:

Dear applicants! Here on this page we have provided complete details about SSC mock test or also provides SSC question and answers that will be asked in the examination, hope that will be beneficial to you. SSC Online Mock Test series is prepared for individuals. Aspirants can practice with it. Join us on Facebook or Google + or bookmark our web page to get latest and instant updates.


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.