TANCET Sample Question Papers With Answers Online Old Papers PDF Download


TANCET Sample Question Papers

What is the best procedure to crack the Exam? Try to Solve TANCET Sample Question Papers for Better Preparation!!! Tamil Nadu Common Entrance Test is state level entrance examination and it is organized for candidates who want to get admission to MBA, MCA, and ME/ M.Tech/ M.Arch/ M.Plan Degree Courses. Candidates who are planning to prepare for the TANCET Entrance Exam may get the TANCET Old Question Papers from this page. You can also download the TANCET Sample Question Papers With Answers in PDF Format through the online process.
TANCET Sample Question Papers
If you want to crack Exam with good scores must study the TANCET Previous Year Question Papers. So, that all candidates are suggested to download TANCET Sample Question Papers and use them as part of study material which will help you to get success in exam. Check the below section of this page of privatejobshub.in for more details about TANCET Model Papers. Have a look below!!!

Preparation Links

TANCET Question Papers With Answers

Electronically, Electronics and Instrumentation Engineering:
Ques 1: The relay operating coil is supplied through…?
1.    Fuse
2.    Power transformers
3.    Instrument transformers
4.    None of the above
Answer: 1

Ques 2: TRIAC is
1.    a bidirectional thyristor
2.    a combination of 2 PNPN diodes
3.    another name for high power thyristor
4.    a power BJT
Answer: 1

Ques 3: The most popular carrier gas used in gas chromatograph is….?
1.    Helium
2.    Air
3.    Hydrogen
4.    Oxygen
Answer: 1

Ques 4: Which one of the following will give the sumof full-adder as output?
1.    Three input majority circuit
2.    Three bit parity checker
3.    Three bit comparator
4.    Three bit counter
Answer: 1

Ques 5: A lithium chloride element is usually calibrated to read….?
1.    Wet bulb temperature
2.    Absolute humidity
3.    Dew point
4.    Relative humidity
Answer: 4

Engineering Mathematics:

Ques 6: If the rank of non-square matrix A and rank of the augmented matrix of system of linear equations are equal, then the system……?
1.    is inconsistent
2.    has no solution
3.    is consistent
4.    does not have solution
Answer: 3

Ques 7: As soon as a new value of a variable is found, it is used immediately in the equations, such method is known as….?
1.    Gauss-Jordan method
2.    Gauss-Jacobi’s method
3.    Gauss Elimination method
4.    Gauss-Seidal method
Answer: 4

Ques 8: The signature of quadratic form 2xy+2yz+2zx is….?
1.    3
2.    -1
3.    2
4.    1
Answer: 2

Take a Test  Now

Computer Science and Engineering & Information Technology:

Ques 9: A man alternately tosses a coin and throws a dice, beginning with the coin. Then probability that he will get a head before he gets a 5 or 6 on dice is…..?
1.    1/4
2.    3/4
3.    4/5
4.    4/7
Answer: 2

Ques 10: A compiler for a high level language that runs on one machine and produces code for a different machine is called….?
1.    Optimizing compiler
2.    One pass compiler
3.    Cross compiler
4.    Multipass compiler
Answer: 3

Related Updates

Ques 11: Different computers are connected to a LAN by a cable and…..?
1.    Modem
2.    interface card
3.    Special wires
4.    telephone lines
Answer: 2

Ques 12: Relocatable programs
1.    cannot be used with fixed partitions
2.    can be loaded almost anywhere in memory
3.    do not need a linker
4.    can be loaded only at one specific location
Answer: 4

Ques 13: Which one of the following can be handled by a gate way?
1.    Protocol conversion
2.    Packet resizing
3.    Data encapsulation
4.    Both 1 and 2
Answer: 1

Basic Engineering and Sciences:

Ques 14: Which one of the following phenomena does not affect the direction of wave light?
1.    Dispersion
2.    Diffraction
3.    Polarisation
4.    Refraction
Answer: 4

Ques 15: Which one of the following is useful in traversing a given graph by breadth first search?
1.    Stack
2.    Set
3.    List
4.    Queue
Answer: 4

Ques 16: Which one of the following is not a form of memory?
1.    Instruction cache
2.    Instruction register
3.    Instruction opcode
4.    Translation lookaside buffer
Answer: 3

Electronics and Communication Engineering:

Ques 17: The dissipation at the collector is in the quiescent state and increases with the excitation in the case of a..?
1.    Class A series fed amplifier
2.    Class A transistor coupled amplifier
3.    Class AB amplifier
4.    Class B amplifier
Answer: 4

Ques 18: A system has the transfer function (1–s)/(1+s).It is a….?
1.    non-minimum phase system
2.    minimum phase system
3.    low pass system
4.    second order system
Answer: 1

Ques 19: PAM signals can be demodulated by using a…..?
1.    Low pass filter alone
2.    a Schmitt trigger followed by LPF
3.    a differentiator followed by LPF
4.    a clipper circuit followed by LPF
Answer: 4

Ques 20: While forming Routh’s array, the situation of arow of zeros indicates that the system…….?
1.    has symmetrically located roots
2.    is not sensitive to variations in gain
3.    is stable
4.    is unstable
Answer: 4

Take Help From These Preparation Stuff

For more details regarding TANCET Sample Question Papers, you may keep visiting our official portal privatejobshub.in. For getting latest updates you may subscribe our free mail service or can also join us through the Facebook and Google plus. Candidates can also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option. If you have any queries then you can drop your comment in the comment box which is provided below.


Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose