Header Ads

TNPSC Group 4 Previous Papers, Solved Model Question Papers With Answers PDF

Edit

TNPSC Group 4 Previous Papers

TNPSC Group 4 Previous Papers: Tamil Nadu Public Service Commission conducts various TNPSC Recruitment exams every year. This time, commission organizes TNPSC Group 4 Recruitment Exam, so candidates can download TNPSC Group 4 Previous Papers from here to start preparation accordingly. By the help of TNPSC Group 4 Solved Model Question Papers With Answers PDF, candidates can prepare well Tamil Nadu Public Service Commission Recruitment exam. So, download Official PDF of TNPSC Group 4 Model Papers from this page.

TNPSC Group 4 Model Question paper consists of Multiple Choice Questions. The total Marks of TNPSC Group 4 exam is 300 marks and you have to complete this TNPSC Group 4 Question Paper in 3 hours. You must check TNPSC Group 4 questions and answer, it will increase your confidence level and you can solve questions very easily.

Candidates can get the TNPSC Group 4 Previous Years Question Papers With Answers from below part of this page which will helps them to prepare well for TNPSC Group 4 Recruitment Exam. Along with the TNPSC Group 4 Model Question Papers, all the candidates are required to check latest TNPSC Group 4 Syllabus as well TNPSC Group 4 Exam Pattern from official website of commission for preparation. Candidates need to go through below given page of www.privatejobshub.in to get rest of details regarding TNPSC Group 4 Previous Papers.

TNPSC Group 4 Previous Papers

Get Official TNPSC Group 4 Question Papers With Answers PDF:

Year
General Tamil
General English
General Studies
TNPSC Group 4 Model Question paper of 2016 year
TNPSC Group 4 Previous Year Question paper of 2014 year
TNPSC Group 4 Solved Question Papers of 2013 year
-
TNPSC Group 4 Previous Papers of 2012
TNPSC Group 4 Previous Question Papers  of 2011 year
-
TNPSC Group 4 Model paper of 2010
-
TNPSC Group 4 Previous Papers
With Answers PDF of 2009 year
-

TNPSC Group 4 Question Answer:

Ques 1: For the Olympics and World Tournaments, the dimensions of basketball court are

1.    26 m x 14 m
2.    28 m x 15 m
3.    27 m x 16 m
4.    28 m x 16 m

Answer: 2

Ques 2: Federation Cup, World Cup, Allywyn International Trophy and Challenge Cup are awarded to winners of

1.    Tennis
2.    Volleyball
3.    Basketball
4.    Cricket

Answer: 2

Ques 3: Each year World Red Cross and Red Crescent Day is celebrated on

1.    May 8
2.    May 18
3.    June 8
4.    June 18

Answer: 1


Ques 4: Famous sculptures depicting art of love built some time in 950 AD – 1050 AD are

1.    Khajuraho temples
2.    Jama Masjid
3.    Sun temple
4.    Mahabalipuram temples

Answer: 1

Ques 5: Gravity setting chambers are used in industries to remove

1.    SOx
2.    NOx
3.    suspended particulate matter
4.    CO

Answer: 3     

Ques 6: Guru Gobind Singh was

1.    the 10th Guru of the Sikhs
2.    founder of Khalsa, the inner council of the Sikhs in 1699
3.    author of Dasam Granth
4.    All the above

Answer: 4


Ques 7: Hermann Scheer (Germany) received right Livelihood Award in 1999 for

1.    his indefatigable work for thepromotion of solar energy worldwide
2.    his long standing efforts to end the impunity of dictators
3.    showing that organic agriculture is a key to both environmental sustainability and food security
4.    None of the above

Answer: 1

Ques 8: Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended

1.    January 19, 1918
2.    May 30, 1918
3.    November 11, 1918
4.    February 15, 1918

Answer: 3

Ques 9: During World War II, when did Germany attack France?

1.    1940
2.    1941
3.    1942
4.    1943

Answer: 1


Ques 10: Frederick Sanger is a twice recipient of the Nobel Prize for

1.    Chemistry in 1958 and 1980
2.    Physics in 1956 and 1972
3.    Chemistry in 1954 and Peace in 1962
4.    Physics in 1903 and Chemistry in 1911

Answer: 1

Ques 11: During World War I Germany was defeated in the Battle of Verdun on the western front and Romania declared war on the eastern front in the year

1.    1914 AD
2.    1915 AD
3.    1916 AD
4.    1917 AD

Answer: 3

Ques 12: Heavy Water Project (Talcher) and Fertilizer plant (Paradeep) are famous industries of

1.    Orissa
2.    Tamil nadu
3.    Andhra Pradesh
4.    Kerala

Answer: 1

Ques 13: Hamid Karzai was chosen president of Afghanistan in

1.    2000
2.    2001
3.    2002
4.    2003

Answer: 3

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Ques 14: Durand Cup is associated with the game of

1.    Cricket
2.    Football
3.    Hockey
4.    Volleyball

Answer: 2

Ques 15: Headquarters of UNO are situated at


1.    New York, USA
2.    Hague (Netherlands)
3.    Geneva
4.    Paris

Answer: 1


Ques 16: First International Peace Congress was held in London in

1.    1564 AD
2.    1798 AD
3.    1843 AD
4.    1901 AD

Answer: 3

Look Here TNPSC Related Links


Ques 17: For seeing objects at the surface of water from a submarine under water, the instrument used is

1.    kaleidoscope
2.    periscope
3.    spectroscope
4.    telescope

Answer: 2

Ques 18: Dr. Zakir Hussain was

1.    the first Muslim president of India
2.    first vice president of India
3.    first president of Indian National Congress
4.    first speaker of Lok Sabha

Answer: 1

Ques 19: G-15 is an economic grouping of

1.    First World Nations
2.    Second World Nations
3.    Third World Nations
4.    Fourth World Nations

Answer: 3


Ques 20: Fathometer is used to measure

1.    Earthquakes
2.    Rainfall
3.    Ocean depth
4.    Sound intensity

Answer: 3

Note:

 Job hunters may also visit the official link for more details about TNPSC Group 4 Previous Papers. Stay connected with us on your web portal for getting latest updates about TNPSC Group 4 Exam Date, TNPSC Group 4 Exam Notification, TNPSC Group 4 Result, admit card etc. if you have any query regarding TNPSC Group 4 Previous Papers then comment in comment box which is given below.

Have a Look On Below Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.