Wednesday, 10 August 2016

CMAT Previous Year Question Papers, MOCK TEST, Free PDF Download

By

CMAT Previous Year Question Papers

Find the Easiest Method to Crack CMAT Exam? Try to Solve CMAT Previous Year Question Papers!!! All India Council for Technical Education conducts the Common Management Admission Test every year for admission to Management Courses. CMAT Entrance Test is an online computer based test and every year large number of candidates applies for this exam. Candidates may go through the CMAT Model Paper for getting success in exam and solve the CMAT Mock Test Paper which will help you for better preparation. You can also download the CMAT Previous Year Question Papers Free PDF from official site.
CMAT Previous Year Question Papers
Common Management Admission Test consists of various sections like Quantitative Technique, Logical Reasoning, Language Comprehension and General Awareness. For more details regarding CMAT Sample Papers, candidates may go through the below section of this page which is created by the team members of privatejobshub.in

CMAT Preparation Links

CMAT Previous Year Question Papers

CMAT Previous Year Question Papers with Solutions

Ques 1: Three parts of 32% H2SO4 is mixed with ‘n’ parts of 20% H2SO4 to form a 24.5% H2SO4 solution. What is the value of ‘n’?
1.    5
2.    3
3.    8
4.    4
Answer: 1

Ques 2: A shopkeeper marks the price of an article such that if two successive discounts of 20% are offered,he incurs a loss of 4%. What maximum discount can he offer such that he doesn’t incur any loss?
1.    33.33%
2.    36%
3.    25%
4.    20%
Answer: 1

Ques 3: The HCF and LCM of two numbers are 42 and 630 respectively. If one of the numbers is 210, find the other number:
1.    126
2.    84
3.    105
4.    189
Answer: 1


Ques 4: Five friends went for a movie and spent `1,000 on the movie tickets and 3 popcorn buckets.There was a scheme in which one movie ticket was free with 4 popcorn buckets, but even then they would have spent the same amount. What is the cost of a popcorn bucket?
1.    Rs. 250
2.    Rs. 125
3.    Rs. 100
4.    RS.75
Answer: 4

Ques 5: The first term and the common difference of an arithmetic progression are the same. If the tenth term of the arithmetic progression is 250, then find the sum of its first 10 terms.
1.    1250
2.    2750
3.    1375
4.    625
Answer: 3

Maths Online Quiz

Ques 6: In a marriage, Ram saw a girl and told his father that the girl was the granddaughter of the father of the only child of the lady whom he addressed as grandmother. How is the girl related to Ram?
1.    Aunt
2.    Cousin
3.    Sister
4.    Cannot be determined
Answer: 3

Ques 7: Find the odd one out.
1.    2
2.    3
3.    4
4.    5
Answer: 3

Ques 8: Complete the series: AD, IP, YJ, WL, CV, ?
1.    PN
2.    QN
3.    RO
4.    PQ
Answer: 2


Ques 9: In a certain code language, RAMESH is coded as QBLFRI, how will VIKASH be coded in the same language?
1.    IVAKHS
2.    HSAKIV
3.    WHLZTG
4.    UJJBRI
Answer: 4

Ques 10: Find the next term in the following series.–3, –13, –31, –57, –91, ?
1.    –123
2.    –143
3.    –133
4.    –131
Answer: 3

CMAT Updates

Ques 11: Select the pair of words which exhibit the same relationship between each other as the capitalized pair of words. BEWILDERMENT : CONFUSION :
1.    Fantod: Nervousness
2.    Bewitched: Alliteration
3.    Bursa: Sack
4.    Coracle: lodestar
Answer: 1

Ques 12: The idiom given below is followed by four alternatives. Choose the option which best expresses its meaning. Ride hell for leather
1.    To work hard for a small accomplishment
2.    To adopt false means to succeed
3.    To ride with furious speed
4.    To earn money by all means
Answer: 3


Ques 13: Who among the following has been recently appointed as the Chairman of Central Board of Direct Taxes (CBDT)?
1.    Poonam Kishore Saxena
2.    B.K. Chaturvedi
3.    Raghuram Rajan
4.    M C Joshi
Answer: 1

Ques 14: Name the famous footwear retailer, who has set up a new retail format to sell affordable fashion footwear and accessories targeted at young adults under ‘Footin’ brand?
1.    Adidas
2.    Reebok
3.    Bata
4.    Nike
Answer: 3

Ques 15: G. Ananthapadmanabhan, is the Chief Executive, in India, of which of the following organisations?
1.    World Bank
2.    United Nations Refugee Agency
3.    Amnesty International
4.    International Monetary Fund
Answer: 3


Ques 16: The Global Nutrition Event, was recently held in-
1.    Berlin
2.    France
3.    Istanbul
4.    London
Answer: 4

Ques17: The women sprint relay team of which of the following country drew a new world record of 40.82seconds at the London Olympic:
1.    Russia
2.    United States of America
3.    Ghana
4.    Kenya
Answer: 2

Ques18: The current head of the 15-member committee, to select the Rajiv Gandhi Khel Ratna Awardee andArjun Award winners is-
1.    P. Gopichand
2.    Dhanaraj Pillai
3.    Vishvanathan Anand
4.    Rajyavardhan Singh Rathore
Answer: 4

How to Buy Books Online: Read Now

Ques19: 95. Name the state, which started Platinum Jubilee celebration of its Legislative Assembly from 13th ofAugust, 2012?
1.    Bihar
2.    West Bengal
3.    Maharashtra
4.    Tamilnadu
Answer: 2

Ques20: Which among the following power companies is the world’s fifth largest wind turbine manufacturer?
1.    Suzlon Energy
2.    Gamesa
3.    Siemens
4.    None of the above
Answer: 1

Top Colleges Updates

For Visitors’ Benefits:
  • Visitors are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest information CMAT Previous Year Question Papers through this page, so keep in touch with us regularly.
  • You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline.
  • If you have any query regarding CMAT Previous Year Question Papers then give your queries and suggestions in the comment box which is given below for your convenience.
  • You may also bookmark the privatejobshub.in by pressing Ctrl+D option.  
Have a look on below given links

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 8.5 Lakhs – Apply Now


0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose