Header Ads

Sports Quiz 2017 Question & Answers, Sports GK Quiz Online Download PDF

Edit

Sports Quiz

Sports Quiz 2017:   Candidates who are going to appear in various competitive examinations, then it is very necessary for them to know Latest Sports Quiz Questions and Answers. Candidates can latest Sports GK Quiz by going through this page. Candidates are suggested to get knowledge about Recent Sports Quiz before appearing in any written exam or interview. Candidates need to stay tuning this page regularly for Sports General Knowledge Quiz. Candidates can play online Sports GK Quiz and download sports General Knowledge Quiz with Answers in form of PDF file through online mode.

This Page Includes:
  • Brief overview Sports Quiz
  • Importance of Sports Quiz
  • Sports Quiz Questions
  • Online sports quiz
  • Solved Sports Quiz Questions
Sports Quiz
Candidates need to read all questions of Sports Current Affairs to prepare better and crack your examination with good rank which is provided below on this page. Aspirants can check Sports Quiz on our web portal of privatejobshub.in here we are providing you to entire information related to this with all the possible descriptions.

Get Here Latest Updates: Sports Current Affairs

Sports Quiz

We update this page regularly with latest Sports GK General Knowledge Questions with Answers
1. Which Indian umpire has been recently promoted as umpire for International Hockey Federation (FIH)?
A.    Deepika Kaul
B.    Nepoleon Singh
C.    Satinder Sharma
D.   Durga Thakur
Answer: Option D

2.  Who has won the 2016 Laureus World Sportsman of the Year Award?
A.    Lewis Hamilton
B.    Usain Bolt
C.    Novak Djokovic
D.   Lionel Messi
Answer: Option C

3. Which country has won the Sultan Azlan Shah Cup for the year 2016?
A.India
B.Australia
C.New Zealand
D.   Pakistan
Answer: Option B

4. Who has been chosen for the Wisden Almanack’s Cricketers of the Year 2015?
A.Jonathan Bairstow
B.Brendon McCullum
C.Ben Stokes
D.   All of the above
Answer: Option D

5. Who has been named as the International Boxing Association (AIBA) ambassador for Women’s World Championship?
A.Akhil Kumar
B.Mary Kom
C.Mohammad Ali Qamar
D.   Vijender Singh
Answer: Option B


6. Which committee has recommended change in the structure and ecosystem in the Indian cricket board?
A.RM Lodha committee
B.Kirit Parikh committee
C.Bibek Debroy committee
D.   Naresh Chandra committee
Answer: Option A

7. “Hopman cup” is related to which sports?
A.Football
B.Lawn Tennis
C.Badminton
D.   Cricket
Answer: Option B

8. Who has won the 2016 Paris marathon in the men’s category?
A.Mark Korir
B.Martin Lel
C.Abraha Gebretsadik
D.   Cyprian Kotut
Answer: Option D

9. Who has won the 2016 Formula 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix?
A.    Kimi Raikkonen
B.    Lewis Hamilton
C.    Nico Rosberg
D.   Daniel Ricciardo
Answer: Option C

10. Who has won the 2016 Miami Open Men’s singles title?
A.    Rafael Nadal
B.    Novak Djokovic
C.    David Ferrer
D.   Kei Nishikori
Answer: Option B

Opportunities as Sports Person for StudentsSports as A Career In India

11. Former Australian captain Mark Taylor has had several nicknames over his playing career. Which of the following was NOT one of them?
A.    Tubby
B.    Stodge
C.    Helium Bat
D.   Stumpy
Answer: Option D

12. Which was the 1st non Test playing country to beat India in an international match?
A.    Canada
B.    Sri Lanka
C.    Zimbabwe
D.   East Africa
Answer: Option B

13. Track and field star Carl Lewis won how many gold medals at the 1984 Olympic games?
A.    Two
B.    Three
C.    Four
D.   Eight
Answer: Option C

14. Which county did Ravi Shastri play for?
A.    Glamorgan
B.    Leicestershire
C.    Gloucestershire
D.   Lancashire
Answer: Option A

15. Who was the first Indian to win the World Amateur Billiards title?
A.    Geet Sethi
B.    Wilson Jones
C.    Michael Ferreira
D.   Manoj Kothari
Answer: Option B

Check Out Month Wise Current Affairs from Here: Latest Current News & Affairs

16. Who is the first Indian woman to win an Asian Games gold in 400m run?
A.    M.L.Valsamma
B.    P.T.Usha
C.    Kamaljit Sandhu
D.   K.Malleshwari
Answer: Option C

17. Yondieki who set up a new world record in 10,000 meters race, belongs to
A.    Australia
B.    Canada
C.    Kenya
D.   Mexico
Answer: Option C

18. Jeev Milkha Singh is associated with which sports?
A.    Volleyball
B.    Golf
C.    Athletics
D.   Hockey
Answer: Option B

19. Amar Singh Sokhi is remembered for his performance in ?
A.    Archery
B.    Cycling
C.    Swimming
D.   Athletics
Answer: Option B

20. How many players are there in Kabbadi team?
A.    11
B.    9
C.    5
D.   7
Answer: Option D

Note:

Candidates we have well equipped the above given page with latest and updated info about Sports Quiz 2017. Candidates who are looking for preparation stuff must go through this page, as it will help you in scoring good marks in competitive exams. Guys!!All the best…

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.