Header Ads

SBI PO Previous Year Question Paper (Last 10 Years) Set-Wise Sample/Model Paper

Edit

SBI PO Previous Year Question Paper

SBI PO Previous Year Question Paper: Aspirants are delighted to know that State Bank of India is going to appoint eligible Indians for SBI PO Recruitment. So, interested candidates can start preparation from SBI PO Previous Year Question Paper which is given below. We are updated this page to help all those aspirants who are going to appear in SBI PO Exam, by providing them SBI PO Set-Wise Previous Year Sample/Model Paper. By practicing with SBI PO Last 10 Years Question Paper, candidates can get the idea of questions asking in SBI Probationary Officer Recruitment Exam. Below given SBI PO Sample Paper with Answer helps a lot in exam preparation. So, candidates need to go through this page.

State bank of India (SBI) is all set to conduct examination for those candidates who want to make their career in banking sector as Probationary Officer position. Keeping this in mind, we have prepared this page with SBI PO Previous Year Question Paper which gives you info about exam pattern, type of questions, and no. of questions etc. Those candidates who want to download SBI PO Previous Year Question Paper in PDF format directly they need to press below given PDFs links which is indicated by the dedicated team members of www.privatejobshub.in.

SBI PO Previous Year Question Paper

Download SBI PO Previous Year Question Paper PDFs

SBI PO Set-Wise Sample Paper
Get PDF of SBI PO Model Question Paper
SBI PO Previous Year Question Paper of 2016
SBI PO Sample Paper of 2013
SBI PO Previous Year Model Paper of 2010
SBI Probationary Officer Previous Year Question Paper of 2007
SBI PO Previous Year Question Papers 2006

SBI PO Previous Year Question Paper

Ques 1: A man has Rs. 480 in the denominations of one-rupee notes, five-rupee notes and ten-rupee notes. The number of notes of each denomination is equal. What is the total number of notes that he has?

1.    45
2.    60
3.    75
4.    90

Answer: 4


Ques 2: There are two examinations rooms A and B. If 10 students are sent from A to B, then the number of students in each room is the same. If 20 candidates are sent from B to A, then the number of students in A is double the number of students in B. The number of students in room A is:

1.    20
2.    80
3.    100
4.    200

Answer: 3

Ques 3: The price of 10 chairs is equal to that of 4 tables. The price of 15 chairs and 2 tables together is Rs. 4000. The total price of 12 chairs and 3 tables is:

1.    Rs. 3500
2.    Rs. 3750
3.    Rs. 3840
4.    Rs. 3900

Answer: 4


Ques 4: If a - b = 3 and a2 + b2 = 29, find the value of ab.

1.            10
2.            12
3.            15
4.            18

Answer: 1

Ques 5:  The price of 2 sarees and 4 shirts is Rs. 1600. With the same money one can buy 1 saree and 6 shirts. If one wants to buy 12 shirts, how much shall he have to pay ?

1.    Rs. 1200
2.    Rs. 2400
3.    Rs. 4800
4.    Cannot be determined
5.    None of these

Answer: 2

Ques 6:  In a regular week, there are 5 working days and for each day, the working hours are 8. A man gets Rs. 2.40 per hour for regular work and Rs. 3.20 per hours for overtime. If he earns Rs. 432 in 4 weeks, then how many hours does he work for ?

1.    160
2.    175
3.    180
4.    195

Answer: 2


Ques 7:  Free notebooks were distributed equally among children of a class. The number of notebooks each child got was one-eighth of the number of children. Had the number of children been half, each child would have got 16 notebooks. Total how many notebooks were distributed?

1.    256
2.    432
3.    512
4.    640
5.    None of these

Answer: 3

Ques 8:  A man has some hens and cows. If the number of heads be 48 and the number of feet equals 140, then the number of hens will be:

1.    22
2.    23
3.    24
4.    26

Answer: 4

Ques 9:  (469 + 174)2 - (469 - 174)2       = ?

(469 x 174)
1.    2
2.    4
3.    295
4.    643

Answer: 2

Ques 10:  David gets on the elevator at the 11th floor of a building and rides up at the rate of 57 floors per minute. At the same time, Albert gets on an elevator at the 51st floor of the same building and rides down at the rate of 63 floors per minute. If they continue travelling at these rates, then at which floor will their paths cross ?

1.    19
2.    28
3.    30
4.    37

Answer: 3


Ques 11:  Free surface of a liquid behaves like a sheet and tends to contract to the smallest possible area due to the

1.    force of adhesion
2.    force of friction
3.    centrifugal force
4.    force of cohesion

Answer: 4

Ques 12:  Gopal Krishna Gokhale

1.    started as a maths teacher and rose to the position of the principal of Ferguson College, Pune
2.    founded the servants of India Society
3.    served as President of the Indian National Congress in 1905
4.    All of the above

Answer: 4

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Ques 13:  GNLF stands for

1.    Gorkha National Liberation Front
2.    Gross National Liberation Form
3.    Both option A and B
4.    None of the above

Answer: 1

Ques 14:  Excessive secretion from the pituitary gland in the children results in

1.    increased height
2.    retarded growth
3.    weakening of bones
4.    None of the above

Answer: 1

Get All Details regarding: SBI PO Exam Pattern

Ques 15:  Fa-Hien was

1.  the first Buddhist pilgrim of China to visit India during the reign of Chandragupta Vikramaditya
2.    the discoverer of Puerto Rico and Jamaica
3.    the first Buddhist pilgrim of India to visit China
4.    None of the above

Answer: 1

Ques 16:  Himalayan Mountaineering Institute is at

1.    Darjeeling
2.    Dehradun
3.    Marmago
4.    Dispur

Answer: 1


Ques 17:  Gabriel Daniel Fahrenheit was

1.    a German Physicist
2.    developed the mercury thermometer in 1714
3.    devised temperature scale
4.    All of the above

Answer: 4

Ques 18:  During the first crusade, crusaders reached Jerusalem and captured it in

1.    1000 AD
2.    1099 AD
3.    1200 AD
4.    1515 AD

Answer: 2

Ques 19:  Dr. Linus Carl Pauling is the only person to have won two Nobel prizes individually for

1.    Chemistry in 1954, Peace Prize in 1962
2.    Peace Prize in 1954, Chemistry in 1962
3.    Physics in 1954, Medicine in 1962
4.    Medicine in 1954, Physics in 1962

Answer: 1

Get Updated: SBI PO Syllabus

Ques 20:  Free market is

1.    a condition in the international market where nations do not impose customs duty or other taxes on import of goods
2.    market where the price of a commodity is determined by free play of the forces of supply and demand
3.    ports that are exempted from payment of customs duty on articles of commerce, primarily to encourage tourism
4.    None of the above

Answer: 2

Important Note:

After getting entire details related to SBI PO Previous Year Question Paper, if you have any query then you may simply ask comment in below given comment box. Experts of www.privatejobshub.in will try to solve your query regarding SBI PO Model Paper as soon as they can.

Go Through Related Links:

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.