Header Ads

Bank Current Affairs 2017 News, Latest Updates in Banking Sector Details

Edit

Bank Current Affairs

Bank Current Affairs 2017: Checkout from here Latest Bank Current Affairs… Job appliers, who’ve applied for any bank exam like SBI Exam / IBPS exam or any other exam, they must get most recent news or Updates in Banking Sector from this page this single page. The below listed vital Details is beneficial for you to prepare well for any competitive exam.  

As per recent survey, we get the information that every year thousands of candidates appear for the banking exams and there is a huge competition also. So, all the applicants must remain in touch with the Bank Exam Current Affairs which helps to gather awareness of all the latest information about banking sector. Below provided information about Bank Current Affairs is well structured by team of www.privatejobshub.in. Take a look…

Bank Current Affairs

Bank Current Affairs Highlights:
  • RBI allows multilateral FIs to invest in masala bonds
  • Union Cabinet approves merger of SBI, 5 associate banks
  • Government to come out with 2nd PSB recapitalisation plan Indradhanush 2.0
  • RBI to set up committee on strengthening cyber security
  • RBI to set up separate Enforcement Department
  • RBI keeps key rates unchanged in 6th bi-monthly monetary policy review
  • IndiaPost gets payments bank licence from RBI
  • PM Narendra Modi inaugurates India’s first international exchange at GIFT city
  • 16th meeting of FSDC held in New Delhi
  • RBI appoints Surekha Marandi as executive director
  • RBI extends period of enhanced Prepaid Payment Instruments limit
  • Government proposes setting up Financial Data Management Centre
  • Viral V Acharya appointed as RBI Deputy Governor
  • ICICI Bank launches EazyPay app for Merchants
  • RBI opposes proposal to set up separate payments regulator
  • Union Government launches two mobile apps for farmers

Ques1: A, B and C can do a piece of work in 20, 30 and 60 days respectively. In how many days can A do the work if he is assisted by B and C on every third day?
A. 12 days
B. 15 days
C. 16 days
D. 18 days
Ans: B

Ques2: A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid to C?
A. Rs. 375
B. Rs. 400
C. Rs. 600
D. Rs. 800
Ans: B

Ques3: Look at this series: 3, 4, 7, 8, 11, 12, ... What number should come next?
A. 7
B. 10
C. 14
D. 15
Ans: D

Ques4: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's
A. largest railway station
B. highest railway station
C. longest railway station
D. None of the above
Ans: A

Ques5: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of
A. Asia
B. Africa
C. Europe
D. Australia
Ans: B

Ques6: Look at this series: 7, 10, 8, 11, 9, 12, ... What number should come next?
A. 7
B. 10
C. 12
D. 13
Ans: B

Ques7: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?
A. Physics and Chemistry
B. Physiology or Medicine
C. Literature, Peace and Economics
D. All of the above
Ans: D

Ques8: Hitler party which came into power in 1933 is known as
A. Labour Party
B. Nazi Party
C. Ku-Klux-Klan
D. Democratic Party
Ans: B

Ques9: Guwahati High Court is the judicature of
A. Nagaland
B. Arunachal Pradesh
C. Assam
D. All of the above
Ans: D

Ques10: During eleventh Antarctic Expedition in Nov. 1991/March 1992 ____ was installed.
A. SODAR (SOnic Detection And Ranging)
B. Second Permanent Station 'Maitree'
C. First permanent station 'Dakshin Gangotri'
D. None of the above
Ans: A

11) If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.
  1. 40%
  2. 55%
  3. 35%
  4. 30%
Answer: 4

12) How many mashes are there in 1 squrare meter of wire gauge if each meshis 8mm long and 5mm wide?
  1. 2500
  2. 25000
  3. 250
  4. 250000
Answer: 2

13) Which of the following involves context switch,
  1. system call
  2. priviliged instruction
  3. floating poitnt exception
  4. all the above
  5. none of the above
Answer: 1

14) In a class composed of x girls and y boys what part of the class is composed of girls
  1. y/(x + y)
  2. x/xy
  3. x/(x + y)
  4. y/xy
Answer: 3

15) Development expenditure of the Central government does not include
  1. defence expenditure
  2. expenditure on economic services
  3. expenditure on social and community services
  4. grant to states
Answer: 1     

16) ICICI is the name of a
  1. chemical industry
  2. bureau
  3. corporation
  4. financial institution
Answer: 4
Start Your Test Now: Online Practice Test for Bank

17) In the last one decade, which one among the following sectors has attracted the highest foreign direct investment inflows into India?
  1. Chemicals other than fertilizers
  2. Services sector
  3. Food processing
  4. Telecommunication
Answer: 4

18) In the state of India, the State Financial Corporation have given assistance mainly to develop
  1. agricultural farms
  2. cottage industry
  3. large-scale industries
  4. medium and small-scale industries
Answer: 4

19) The central co-operative banks are in direct touch with
  1. farmers
  2. state co-operative banks
  3. land development banks
  4. central government
Answer: 2

20) If an economy is equilibrium at the point where plans to save and to invest are equal, then government expenditure must be
  1. zero
  2. equal to government income
  3. larger than government income
  4. negative
Answer: 2

Dear candidates, above provided Bank Question and Answers are helpful for you to prepare well for any Bank Examination. You’re advised to stay tuned with us on our web portal for getting latest information about Bank Current Affairs 2017 and also bookmark our web portal for getting latest updates on your instant access.

Applicants, you may also follow us on Face Book or Google plus to fetch latest updates about Bank Current Affairs on your timeline wall directly. If you want to send your feedback then you may leave their comment in below stated comment box. All The Best for Your Exam!!! 


Have a look on Below Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.