Header Ads

APPSC Group 1 Previous Papers Download (Prelims-Mains) Question Papers pdf

Edit

APPSC Group 1 Previous Papers

APPSC Group 1 Previous Papers: Those candidates who want to get qualifying marks in APPSC Group 1 Recruitment Exam organized by Andhra Pradesh Public Service Commission can download APPSC Group 1 Previous Papers from here. With the help of APPSC Group 1 Previous Year Question Papers, you can know the pattern of APPSC Exam. Candidates can get APPSC Group 1 Previous Year Papers in the form of PDF by going through links given below. In APPSC Group 1 Prelims/ Mains Exam, questions will be based on the pattern as asked in previous years. Here on this page we are unfolding APPSC Group 1 Previous Year questions Papers and answers PDFs for the candidates who are preparing for APPSC Group 1 Exam.

Andhra Pradesh Public Service Commission conducts various APPSC Recruitment Exams every year for selecting eligible and talented candidates for filling up vacant positions of Deputy Collector, Deputy Superintendent of Police Category- II, Commercial Tax Officer, Regional Transport Officer, Deputy Registrar of Co-operative Societies, District Panchayat Officer, District Registrar, Divisional Fire Officer and other posts. So, candidates who are preparing for Andhra Pradesh Public Service Commission Recruitment Exam and want to qualify with good marks need to check or Download APPSC Solved Sample Papers which is given on this single web page created by the team members of www.privatejobshub.in.

APPSC Group 1 Previous Papers

APPSC Group I Prelims Exam Previous Question Papers
APPSC Group I Mains Previous Papers
         
Ques 1: Himalayan Mountaineering Institute is at

1.            Darjeeling
2.            Dehradun
3.            Marmago
4.            Dispur

Answer: 1

Ques 2: Gabriel Daniel Fahrenheit was

1.    a German Physicist
2.    developed the mercury thermometer in 1714
3.    devised temperature scale
4.    All of the above

Answer: 4

Check Here Updated: APPSC Group 1 Mains Syllabus

Ques 3: During the first crusade, crusaders reached Jerusalem and captured it in

1.    1000 AD
2.    1099 AD
3.    1200 AD
4.    1515 AD

Answer: 2

Ques 4: Dr. Linus Carl Pauling is the only person to have won two Nobel prizes individually for

1.    Chemistry in 1954, Peace Prize in 1962
2.    Peace Prize in 1954, Chemistry in 1962
3.    Physics in 1954, Medicine in 1962
4.    Medicine in 1954, Physics in 1962

Answer: 1

Ques 5: Free market is

1.    a condition in the international market where nations do not impose customs duty or other taxes on import of goods
2.    market where the price of a commodity is determined by free play of the forces of supply and demand
3.    ports that are exempted from payment of customs duty on articles of commerce, primarily to encourage tourism
4.    None of the above

Answer: 2


Ques 6: East Timor, which became the 191st member of the UN, is in the continent of

1.    Asia
2.    Africa
3.    Europe
4.    South America

Answer: 1

Ques 7: Gopal Krishna Gokhale

1.    started as a maths teacher and rose to the position of the principal of Ferguson College, Pune
2.    founded the servants of India Society
3.    served as President of the Indian National Congress in 1905
4.    All of the above

Answer: 4

Ques 8: GNLF stands for

1.    Gorkha National Liberation Front
2.    Gross National Liberation Form
3.    Both option A and B
4.    None of the above

Answer: 1


Ques 9: Excessive secretion from the pituitary gland in the children results in

1.    increased height
2.    retarded growth
3.    weakening of bones
4.    None of the above

Answer:  1

Ques 10: Fa-Hien was

1.    the first Buddhist pilgrim of China to visit India during the reign of Chandragupta Vikramaditya
2.    the discoverer of Puerto Rico and Jamaica
3.    the first Buddhist pilgrim of India to visit China
4.    None of the above

Answer: 1


APPSC Group 1 Study Material:
  • NCERT Text Books
  • AP SCERT Text Books
  • R S Agarwal’s Quantitative Aptitude Book
  • M. Laxmikanth’s Indian Polity
  • CBSE Text Books on Disaster Management
  • Daily News paper
  • Good current affairs magazine
  • NIOS Text books on Environment

APPSC Group 1 Books:

Best Books for APPSC Group 1
Author
APPSC Group-1 Mains Previous Papers
MC Reddy publications
APPSC Group-1 Mains General English QUALIFYING PAPER [ TELUGU MEDIUM ]
Vijeta competitions editorial board
A.P.P.S.C GROUP-1 GENERAL STUDIES OBJECTIVE TYPE PREVIOUS PAPERS (Telugu Medium)
Sri Padmavathi Publications
APPSC Group-I Mains Paper-1 GENERAL ESSAYS Paperback – 2
E Suresh reddy (Author), A Usha Rani (Author)
APPSC Group-II Paper-2 Section-I [ Social And Cultural History Of Andhra Pradesh ] ( TELUGU MEDIUM ) (Telugu) Paperback
Vijeta competitions editorial board

Check here APPSC related Links:
Important Note:

Candidates need to go through this page to get entire details regarding APPSC Group 1 Previous Papers. Candidates can also bookmark this web page by the help of CTRL + D to get updated information related to APPSC Group 1 Exam, APPSC Group 1 Exam Centres, APPSC Latest Recruitment, APPSC Exam Pattern etc. 

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.