Header Ads

IBPS Current Affairs 2017-2018 Crack PO/MT/Clerk Exam Preparation Quiz PDF

Edit
IBPS Current Affairs

IBPS Current Affairs

IBPS Current Affairs 2017: Those aspirants who are preparing for IBPS PO/MT/ Clerk/ Specialist Officers exams can get all the latest and current updates about IBPS Current Affairs from this page. Every year Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) is conducting IPBS examination to hire eligible and proficient aspirants under various public sector banks. Aspirants who are seeking their career and want to get placed in public sector banks they can get all IBPS GK Quiz which helps you to crack the exams. Aspirants can also download IBPS current affair in PDF format.

This Page Includes:
  • IBPS Latest News
  • IBPS PO /MT Questions
  • About IBPS Examinations
  • Selection Process

For any competitive exam, general knowledge and current affairs plays a very vital role. Aspirants who have proper knowledge about current affairs are able to crack the exam and also able to secure good marks. Aspirants can obtain additional information about Question and Answers, Current Affairs which are happened in last few months in India. To grasp more information about IBPS Current Affairs 2018 aspirants are advised to go through this page which is well created by the dedicated team of www.privatejobshub.in

IBPS Current Affairs
  • Google’s Rajan Anandan Appointed Chairman of IAMAI
  • GST Council Announces GST Rates
  • GST Council Finalises 4-slab Service Tax Structure
  • Union Cabinet Approves Abolition of FIPB
  • Government Amends Definition of Start-Ups
  • UIDAI launches mAadhaar app for Aadhaar data on phone
  • DIPP to Grant Industrial Licenses for Defence Manufacturing
  • India Mobile Congress (IMC 2017) to be held in September
  • TR Zeliang sworn in as 19th Chief Minister of Nagaland
  • India Loses its Fast Growing Economy Tag to China
  • US Navy tests world’s first Laser Weapons System
  • SEBI Constitutes Committee on Corporate Governance
  • Supreme Court allows Centre to replace MCI oversight committee
  • US imposes new sanctions against Iran over ballistic missile program
  • UK’s first woman Sikh MP Preet Kaur Gill elected to Home Affairs Select Committee
  • SBI launches ‘SBI Realty’ portal for home buyers
  • Tata Motors unveils India’s first Bio-CNG bus
  • Scientists develop 3D-printed soft silicone heart
  • SOHUM: Indigenously developed low-cost hearing screening device for newborns launched
  • Fact box: National Strategic Plan for Malaria Elimination
  • GSI discovers millions of tonnes of precious metals and minerals in Indian waters
  • Union Government clears three export infrastructure plans under TIES

Get Success Mantra to crack the Examination: IBPS Exam Video

IBPS Current Affairs PO/MT/Clerk/Specialist Officer Quiz/GK

Question 1 which country has renamed part of the South China Sea as the North Natuna Sea?
[A] Malaysia
[B] Philippines
[C] Indonesia
[D] Brunei
Answer: C
Question 2 Indian Railways has launched an integrated mobile app “Rail Saarthi” for railway passengers. What does “Saarthi” stands for?
[A] Synergised Advanced Application Rail Travel Help and Information
[B] Synchronic Advanced Application Rail Travel Help and Information
[C] Synchronous Advanced Application Rail Travel Help and Information
[D] Synergic Advanced Application Rail Travel Help and Information
Answer: A (Synergised Advanced Application Rail Travel Help and Information)
Question 3 who have been appointed the new brand ambassador of the Srinagar Municipal Corporation (SMC)?
[A] Shafqat Kha
[B] Bilal Dar
[C] Altaf Bukhari
[D] Choudhary Sukhandan
Answer: B
Question 4 Which Indian-origin personality has been appointed as the new UNICEF’s Global Goodwill Ambassador?
[A] Ishani Duttagupta
[B] Jasleen Laghari
[C] Shand Panesar
[D] Lilly Singh
Answer: D
Question 5 India’s first solar-powered 1600 HP DEMU train has launched from which railway station?
[A] Farukhnagar railway station
[B] Safdarjung railway station
[C] Habibganj railway station
[D] Mumbai Central railway station
Answer: B
Question 6 what is the theme of 2017 World Youth Skills Day (WYSD)?
[A] Skills for Youth
[B] Skills Development for Peace
[C] Skills Development to Improve Youth Employment
[D] Skills for the Future of Work
Answer: D
Question 7 Sundar Singh, who has won gold at the 2017 World Para Athletics Championships, is associated with which sports?
[A] Sprint
[B] Steeple Chase
[C] Javelin throw
[D] Shot Put
Answer: C
Question 8 who has won the 2017 women’s singles Wimbledon tennis tournament?
[A] Karolina Pliskova
[B] Simona Halep
[C] Garbine Muguruza
[D] Angelique Kerber
Answer: C

Get Here Preparation Material:
Question 9 who is the author of the book “President’s Lady” (Pranaber Preyosi)?
[A] Chinu Modi
[B] Sangeeta Ghosh
[C] Neehar Mishra
[D] Ravinder Gupta
Answer: B
Question 10 The Rowa Wildlife Sanctuary (RWS) is located in which state?
[A] Nagaland
[B] Sikkim
[C] Mizoram
[D] Tripura
Answer: D
Question 11 what is the India’s rank in the 2017 Sustainable Development Goal (SDG) Index?
[A] 116th
[B] 125th
[C] 108th
[D] 95th
Answer: A
Question 12 India’s first high-speed rail training centre will set up in which state?
[A] Rajasthan
[B] Gujarat
[C] Uttar Pradesh
[D] Assam
Answer: B
Question 13 who have been appointed as the new Chairperson of Broadcasting Content Complaints Council (BCCC)?
[A] Aroon Purie
[B] Punit Goenka
[C] Vikramajit Sen
[D] Mukul Mudgal
Answer: C
Question 14 Liu Xiaobo, the Nobel Peace Prize laureate has passed away. He hailed from which country?
[A] Japan
[B] Taiwan
[C] Indonesia
[D] China
Answer: D
Question 15 who has been conferred the 2017 Personality of the Year award by Skoch Consultancy Services (SCS)?
[A] Kishore Sansi
[B] Nandan Nilekani
[C] Dilip Parekh
[D] C Rangarajan
Answer: A
Question 16 which state has become the first Indian state to make social boycott a crime?
[A] Punjab
[B] Maharashtra
[C] Kerala
[D] Andhra Pradesh
Answer: B
Question 17 which state government will set up modern ornamental fish hatchery in the state?
[A] Jharkhand
[B] Himachal Pradesh
[C] Odisha
[D] Haryana
Answer: D
Question 18 which country hosted the 2017 Everest International Model United Nations (EIMUN) Regional Conference?
[A] China
[B] Bhutan
[C] India
[D] Nepal
Answer: D
Question 19 who is the author of the book “Narendra Modi: The Making of a Legend”?
[A] Sanjay Mathur
[B] Bindeshwar Pathak
[C] Aditya Sen
[D] Mohan Chauhan
Answer: B
Question 20 The Pangolakha Wildlife Sanctuary (PWS) is located in which state?
[A] Mizoram
[B] Nagaland
[C] Sikkim
[D] Tripura
Answer: C

About IBPS Examinations:

Institute of Banking Personnel Selection (IBPS) every year organizes IBPS examinations in order to hire-up well qualified and capable Indian aspirants to full fill the vacant positions of Clerk Specialist Officers (SO)/ Probationary Officer (PO) and many other positions in different disciplines.

Selection Process of IBPS:

Aspirants who are looking for banking jobs they need to go through written exam, personal interview or other way of selection procedure that is usually taken by the recruitment committee of organization…
First of all applicants are required to go through the IBPS Common Written Exam (CWE)
Contenders who qualify this examination they need to appear for personal interview round which is conducted by the recruitment committee of organization
Those who will be shortlisted in personal interview round they will be called by Bank for Documents Verification (DV)

Get all Current Bank Vacancies here:
After successfully organized Documents Verification (DV) round appointment letter will be issued by the bank to the candidates for joining

Note:
Applicants can get updated information about IBPS Current Affairs 2017-2018 by visiting this page regularly. Aspirants can also bookmark this page using CTRL+D or follow us on face book and Google plus to attain updated information about this concern direct to your timeline.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.