International Current Affairs 2016–2017 Updated News from World, Latest Event Provide


International Current Affairs

International Current Affairs 2017: Candidates who want to get updated their knowledge with latest news from all around the world and looking for International Current Affairs they you don’t need to go anywhere. We have provided Updated News from World on this page for those candidates who are preparing for various competitive exams such as UPSC, SSC, Bank, and Railway etc. those who just want to get aware Latest Event/Happenings/Activities of the world they can also read this page. Some latest questions also provide on this page for those candidates who are searching for latest Current Affairs questions and answers.

International Current Affairs
Applicants, you can check all ongoing International Updates from the below section of this page. For more details regarding International Current Affairs 2016, you may need to scroll down this page which is well structured by team of

International Current Affairs

  • China, Vietnam agreed to properly manage differences over South China Sea
  • World's first driverless bus service launched in French city of Lyon
  • India, 10 South-east Asian countries decided to set up fund for health emergencies in region
  • WHO certifies India free from Yaws, Maternal and Neonatal Tetanus
  • World Health Organisation certifies Sri Lanka malaria-free
  • India, Egypt sign agreement in area of Maritime Transport
  • Brazil President Dilma Rousseff removed from office by Brazilian Senate
  • UNU-EHS releases World Risk Report 2016: India ranked 77th in World Disaster Risk Index
  • World’s first self-driving taxis launched in Singapore
  • Forbes releases Sixth Annual List of The World's Most Innovative Companies 2016
  • New World Wealth Report 2016 released: India stood at 7th position among 10 wealthiest countries
  • China launches World's first Quantum Communication Satellite
  • Pakistan tops in 2016 Malware Infection Index
  • Thailand becomes first Asian country to eliminate mother to child HIV: WHO
  • India ranks 70th on 2015 Good Country Index
  • BRICS bank to issue first Yuan-denominated bonds
  • Gotthard Base Tunnel: World’s longest and deepest rail tunnel inaugurated
  • 31 May: World No-Tobacco Day
  • Barack Obama becomes first US president to visit Hiroshima bomb site
  • China sign two agreements with Sudan to build nuclear reactor
  • World Bank launches Pandemic Emergency Finance Facility
  • US lifts embargo on sales of lethal weapons to Vietnam
  • India, Iran and Afghanistan sign historic land transit trade agreement
  • US House of Representatives passes bill for greater defence ties with India
  • Australian researchers develop world’s first Scanning Helium Microscope
  • UN appoints Mary Robinson, Macharia Kamau as special envoys for El Nino, Climate
  • International Current Affairs Tsai Ing-wen sworn-in as first women President of Taiwan
  • First World Conference on Tourism for Development held in Beijing
  • Indian journalist Philip Abraham elected Deputy Mayor in UK
  • China launches Yaogan-30 remote sensing satellite
  • US activates land-based missile defence station in Romania
  • Kenya to close Dadaab, world’s biggest refugee camp
  • India, China and four others courtiers sign pact on tax info sharing
  • Singaporean, Hong Kong terms added to Oxford Dictionary
  • UN launches Multi-Partner Trust Fund for Zika virus response
  • Sadikh Khan elected as first Muslim Mayor of London
  • May 3: World Press Freedom Day
  • ADMM Plus Exercise on Maritime Security and Counter Terrorism begins in Brunei
  • 28 April: World Day for Safety and Health at Work
  • Heart of Asia conference begins in New Delhi
  • 26 April: World Intellectual Property Day

International Current Affairs Quiz

1. Which country weightlifter is being banned to participate in the Rio Olympic by the international weightlifting federation?

[A] Syria
[B] Pakistan
[C] Russia
[D] China
Ans: C

2. Which country hold the two day 3rd india wducation fair with over 35 premier Indian educational institutions including schools, colleges, and technical institutes?

[A] Pakistan
[B] Bhutan
[C] Bangladesh
[D] Nepal
Ans: C

3. Who is appointed as London’s deputy mayor by the London’s first Muslim Mayor Sadiq khan?
[A] Rahesh Kumar

[B] Rahesh Abhimanyu
[C] Rahesh Khanna
[D] Rahesh Agarwal
Ans: D

4. What is the name of world’s largest international biennial maritime exercise started in Pacific Ocean at Hawaii, United States?

Ans: A

5. Which formula one Racer has bagged the famous Austrian Grand Prix Title 2016 held in Red Bill Rings, Austria?

[A] Romian Grosjean
[B] Pascal Wehrlein
[C] Lewis Hamilton
[D] Max Vestereppan
Ans: C

6. Who won the men’s single Wimbledon 2016championships with cash prize of 2 million?

[A] Nicolas Mahut
[B] Pierre Hugues Herbert
[C] Milos Raonic
[D] Andy Murray
Ans: D

7. Who finished with a dominant victory in a British grand prix 2016 to cut teammate Nico Rosberg’s championship lead to one point?

[A] Michael Schumacher
[B] Sebastian Vettel
[C] Max Verstappen
[D] Lewis Hamilton
Ans: D

Also Read: Samanya Gyan Darpan

8. Which of the following has been named as the official mascot for South Korea’s 2018 Pyeongchang Paralympic Winter Games?

[A] Mukmuk
[B] Bandabi
[C] Lyo and Merly
[D] Tom
Ans: B

9. Which committee has been constituted for financial sector research and recruitment?

[A] Nk Mittal committee
[B] RS Lodha committee
[C] MN Mishra committee
[D] PK Sinha committee
Ans: D

10. Which of the following has been named as the official mascot for South Korea’s 2018 Pyeongchang Winter Olympics?

[A] Bely Mishka
[B] Soohorang
[C] Willie
[D] Vinicius
Ans: B

11. Which of the following Indian-origin women have been named in the Forbes’ 2016 list of America’s Richest Self-Made Women?

[A] Khusbu Gupta and Surubhi Jain
[B] Mamta Kumari and Milki Seth
[C] Neerja Sethi and Jayshree Ullal
[D] Nidhi Arusia and Sangam Singh
Ans: C

Read Here: Pratiyogita Darpan

12. Which of the following countries has recently joined the Hague Code of Conduct (HCoC), a global initiative to prevent ballistic missile proliferation?

[A] Palestine
[B] Israel
[C] India
[D] Iran
Ans: C

13. The Asia’s first “Gyps Vulture Reintroduction Programme” has been launched by which state of India?

[A] Goa
[B] Haryana
[C] Gujarat
[D] Rajasthan
Ans: B

14. According to 2016 Global Retail Development Index (GRDI), what is India’s rank globally in terms of ease of doing business in the country?

[A] Second
[B] Third
[C] Fourth
[D] Fifth
Ans: A

15. Who won the French open 2016 in Men’s Single category?

[A] Novak Djokovic
[B] Andy Murray
[C] Tomas Berdych
[D] Rafael Nadal
Ans: A

16. Avtar Singh, who recently qualified for olympics 2016, is related to which of the following?

[A] Judoka
[B] Archery
[C] Cycling
[D] Wrestling
Ans: A

17. Who is the author of the book “The Other Side of Silence: Voices from the Partition of India”?

[A] Khushwant Singh
[B] Yasmin Khan
[C] Sathya Sothanai
[D] Urvashi Butalia
Ans: D

18. What is the name of the world’s first-ever 3D-printed aircraft ?

[A] Thor
[B] Nibiru
[C] Sedna
[D] Oort
Ans:  A

19. Who has won gold medal in People’s Choice Prize at 2016 World sand art championship?

[A] Nitish Bharti
[B] Manas Kumar Sahoo
[C] Sudarsan Pattnaik
[D] Kseniya Simonova
Ans: C

20. Which state has become the first Indian state to have a State Data Centre (SDC)?

[A] Odisha
[B] Himachal Pradesh
[C] Tripura
[D] Kerala
Ans: B

21. The 2016 FIH Junior Men’s Hockey World Cup will be hosted by which city of India?

[A] Bhopal
[B] Lucknow
[C] New Delhi
[D] Kochi
Ans: B

22. The book “India vs Pakistan: Why Can’t we just be friend” has been penned by whom?

[A] Arjun Subramaniam
[B] Husain Haqqani
[C] Patrick Cockburn
[D] Kishlay Bhattacharjee
Ans: B

23. Which Indian personality has been conferred with the Afghanistan’s highest civilian honour “Amir Amanullah Khan Award”?

[A] Narendra Modi
[B] Mohammad Hamid Ansari
[C] Sushma Swaraj
[D] Pranab Mukherjee
Ans: A

24. Which of the following countries is the host country for 2016 World Environment Day?

[A] Tanzania
[B] Angola
[C] Zambia
[D] Ethiopia
Ans: B

25. Who has won the 2016 French open Women’s Singles tournament?

[A] Victoria Azarenka
[B] Angelique Kerber
[C] Serena Williams
[D] Garbine Muguruza
Ans: D

26. Recently, India signed an agreement with which country to share intelligence data to combat ‘hawala’ transactions and terror financing?

[A] Qatar
[B] Switzerland
[C] Mauritius
[D] Canada
Ans: A

27. Who among the following has been named as ambassador for Swachh Bharat Mission’s youth-based wing ‘Swachh Saathi’?

[A] Dia Mirza
[B] Sania Mirza
[C] Saina Nehwal
[D] Priyanka Chopra
Ans:  A

28. India has recently signed how much amount of loan pact with Asian Development Bank (ADB) for irrigation in Odisha?

[A] $100 mn
[B] $120 mn
[C] $150 mn
[D] $210 mn
Ans: B

29. The 2019 AFC Asian Cup will be hosted by which country?

[A] Iran
[B] United Arab Emirates (UAE)
[C] Oman
[D] Saudi Arabia
Ans: B

30. The first-ever “All India Women Journalists workshop” has been held in which city?

[A] Jaipur
[B] Kanpur
[C] New Delhi
[D] Bhopal
Ans: C

Aspirants, above listed information about International Current Affairs 2016 are beneficial for you to prepare for exam. So stay connected with us on our web portal to get latest updates regarding the same. You can also join us on Facebook or Google+ to acquire updated info on your timeline wall directly.

Have a Look On Below Links:        


Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose