Header Ads

ISTQB Sample Papers | Online Mock Test, Download Question And Answer PDF

Edit

ISTQB Sample Papers

ISTQB Sample Papers: If you are preparing for ISTQB exam and searching for ISTQB Sample Papers or Online Mock Test then your search ends here! As here we are providing some question with answers based on previous years question papers. These questions will helps you to understand the pattern of exams and the type of questions asked in exam.

The below set consist of 20 questions. Each question has four options out of which one is one is correct and rest are wrong you have to select correct one. This online test is designed by our team of www.privatejobshub.in with the aimed to test your knowledge. Dont get upset if you find yourself unable to achieve good score as practice exam should not be taken as an indication for the result of the real exam!

ISTQB Sample Papers

Question: 1 which of the following is the Benefits of Independent Testing?

1.    Independent testers are much more qualified than Developers
2.    Independent testers see other and different defects and are unbiased.
3.    Independent Testers cannot identify defects.
4.    Independent Testers can test better than developers

Answer: 2

Question: 2 Testing is?

1.    The goal / purpose of testing is to demonstrate that the program works.
2.    The purpose of testing is to demonstrate that the program is defect free.
3.    The purpose of testing is to demonstrate that the program does what it is supposed to do.
4.    Testing is executing Software for the purpose of finding defects.

Answer: 4


Question: 3 Which of the following techniques is NOT a black box technique?

1.    State transition testing
2.    LCSAJ (Linear Code Sequence and Jump)
3.    syntax testing
4.    boundary value analysis

Answer: 2

Question: 4 Which of the following has highest level of independence in which test cases are:

1.    Designed by persons who write the software under test
2.    Designed by a person from a different section
3.    Designed by a person from a different organization
4.    Designed by another person

Answer: 3

Question: 5 Which of the following uses Impact Analysis most?

a)    Component testing
b)    Non-functional system testing
c)    User acceptance testing
d)    Maintenance testing

Answer: d)


Question: 6 The structure of an incident report is covered in the Standard for Software Test Documentation IEEE 829 and is called as: -

1.    Anomaly Report
2.    Defect Report
3.    Test Defect Report
4.    Test Incident Report

Answer: 4

Question: 7 Which of the following is not a type of incremental testing approach?

1.    Top down
2.    Big-bang
3.    Bottom up
4.    Functional incrementation

Answer: 2

Question: 8 Which of the following is not phase of the Fundamental Test Process?

1.    Test Planning and Control
2.    Test implementation and Execution
3.    Requirement Analysis
4.    Evaluating Exit criteria and reporting

Answer: 3

Go Through It:
Question: 9 Which of the following techniques is NOT a black box technique?

1.    State transition testing
2.    LCSAJ (Linear Code Sequence and Jump)
3.    syntax testing
4.    boundary value analysis

Answer: 2

Question: 10 which defects are OFTEN much cheaper to remove?

1.    Usability  defects  found by  customers
2.    Defects in  infrequently  used  functionality
3.    Defects  that were detected  early
4.    Minor  defects  that were  found by  users

Answer: 3

Question: 11 which activity in the fundamental test process creates test suites for efficient test execution?

1.    Implementation and execution
2.    Planning and control
3.    Analysis and design
4.    Test closure

Answer: 1

Preparation Material

Question: 12 which of the following is TRUE?

1.    Confirmation testing is testing fixes to a set of defects and Regression testing is testing to establish whether any defects have been introduced as a result of changes.
2.    Confirmation testing is testing to establish whether any defects have been introduced as a result of changes and Regression testing is testing fixes to a set of defects.
3.    Confirmation testing and Regression testing are both testing to establish whether any defects have been introduced as a result of changes.
4.    Confirmation testing and Regression testing are both testing fixes to a set of defects.

Answer: 1

Question: 13 Based   on   the   IEEE   Standard   for   Software   Test   Documentation   (IEEE   Std   829 - 1998),   which of   the    following   sections   are   part   of   the   test   summary   report?

  1. Summary
  2. Test incident report identifier
  3. Test deliverables
  4. Risks and contingencies
  5. Variances
  6. Approvals
  7. Output specifications
a)    1, 5 and 6
b)    1, 3 and 4
c)    1, b and 6
d)    1, 4 and 5

Answer: a)


Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question: 14 which of the following is a MAJOR task of test planning?

a)    Scheduling test analysis and design tasks
b)    Initiating corrective  actions
c)    Monitoring progress and test coverage
d)    Measuring and analyzing results

Answer: a)

Question: 15 which is a potential product risk factor?

a)    Failure of third party vendor
b)    Training issues
c)    Problems requirements definition
d)    Poor software functionality

Answer: d)

Question: 16 One of the fields on a form contains a text box which accepts alphabets in lower or upper case. Indentify the invalid Equivalance class value.

a)    CLASS
b)    cLASS
c)    CLass
d)    CLa01ss

Answer: d)



Question: 17 In a system designed to work out the tax to be paid: An employee has £4000 of salary tax free. The next £1500 is taxed at 10% The next £28000 is taxed at 22% Any further amount is taxed at 40% Which of these groups of numbers would fall into the same equivalence class?

a)    £4800; £14000; £28000
b)    £5200; £5500; £28000
c)    £28001; £32000; £35000
d)    £5800; £28000; £32000

Answer:  d)

Question: 18 Which of the following has highest level of independence in which test cases are:

a)    Designed by persons who write the software under test
b)    Designed by a person from a different section
c)    Designed by a person from a different organization
d)    Designed by another person

Answer: c)

Question: 19 We use the output of the requirement analysis, the requirement specification as the input for writing:-

a)    User Acceptance Test Cases
b)    Integration Level Test Cases
c)    Unit Level Test Cases
d)    Program specifications

Answer: a)

100+ ONLINE TESTS

Question: 20 Validation involves which of the following
  1. Helps to check the Quality of the Built Product
  2. Helps to check that we have built the right product
  3. Helps in developing the product
  4. Monitoring tool wastage and obsoleteness
a)    Options 1,2,3,4 are true.
b)    2 is true and 1,3,4 are false
c)    1,2,3 are true and 4 is false
d)    3 is true and 1, 2, 4 are false.

Answer: b)


Hope these questions will help you in preparing well for your exam. More new question will soon updated by our team. You can bookmark our page of www.privatejobshub.in or keep visiting our page ISTQB Sample Papers and get more new stuff. For any doubts or query you can comment us or write us in box provided below. 

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.