Thursday, 24 November 2016

CLAT Sample Paper 2017 Mock Test, Solved Question Papers Free Download PDF

2, 00,000+ Top Jobs Waiting For You – Submit Your Resume!!!

By

CLAT Sample Paper

CLAT Sample Paper 2017: Looking for CLAT Sample Paper?? Stop waiting!!! Common Law Admission Test or CLAT is an all India entrance exam which is conducted for aspirants aspiring to pursue law courses. Candidates who want to crack this exam they need to know about CLAT preparation books. Candidates, who want to appear in this CLAT Examination they can download free CLAT Solved questions paper in PDF form with the help of this page. If aspirants want to crack this examination with score high rank then you can use online CLAT Mock Test which is totally time based with Common Law Admission Test Syllabus related questions. 

This page includes:
  • About CLAT mock test
  • Exam pattern
  • About organization
  • About CLAT Examination
  • Some helping Questions
CLAT Sample Paper
Candidates have to exhibit clear understanding of the CLAT Eligibility Criteria which will they attain from official website or this given whole segment. It is type of entrance test for getting admission in National Law Universities. CLAT Question Papers contains the question from all possible sections are as defined in the syllabus of Common Law Admission Test such as Legal aptitude, Logical reasoning, English, General knowledge, Elementary mathematics.

 If you want to crack CLAT Exam with good scores must study the CLAT Previous Year Question Paper. You may also get the complete details regarding CLAT Model Papers from the below section of this page which is prepared by team of privatejobshub.in

About CLAT Mock Test

This CLAT Mock Test contains 5 parts Legal aptitude, Logical reasoning, English, General knowledge, Elementary mathematics. There are expected 200 questions in this test. For every correct answer, aspirants are given one mark and for each wrong answer 0.25 marks are deducted from their total score.

For UG Exam Pattern:

Subjects
Marks
Duration
Legal aptitude
50
2 Hours
Logical reasoning
40

English
40
General knowledge
50
Elementary mathematics
20
Total
200

For PG Exam Pattern:

Subject
No of question
Duration
Constitutional Law
150
2 hrs
Jurisprudence
Contract, Torts
Criminal Law
International Law etc

Preparation Links

CLAT Sample Paper

Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

1 ) We had to pay more taxi fare because the driver brought us by a ...... route.

a)    circular    
b)    circumscribed
c)    longest    
d)    circuitous

 Ans-1) d

2) He was accused ...... stealing his aunt's necklace.

a)    for
b)    with
c)    of 
d)    on

Ans-2) c

3) He knew everything better than anybody else, and it was an affront to his ...... vanity that you should disagree with him.

a)    overstrung         
b)    overweening
c)    overwhelming     
d)    overwrought

Ans-3) a

4) It's very kind of you to ...... to speak at the meeting.

a)    accept     
b)    agree
c)    comply    
d)    concur

Ans-4) b

 5) Pakistan lost a ...... wicket just when they seemed to be doing so well, and that led to their eventual defeat.

a)    critical     
b)    crucial
c)    sensitive  
d)    providential

Ans-5) b

6 ) Sita's heart ...... at the sight of the beautiful diamond necklace.

a)    leapt       
b)    stopped
c)    slowed    
d)    ran

Ans-6) a

7 ) He lives near a lovely ...... of countryside.
a)    length     
b)    piece
c)    section    
d)    stretch

Ans-7) d

8) Ambition is one of those ......which are never satisfied.

a)    ideas       
b)    fancies
c)    passions  
d)    feeds

Ans-8) c

9) He is a person of sound character and ...... disposition.

a)    beneficent
b)    morous
c)    amiable   
d)    amicable

Ans-9) c

10 )If I take a state roadways bus, I'll get late, ...... ?

a)    isn't it     
b)    won't I
c)    will I       
d)    is it

Ans-10) b

11) In high school many of us never realised the importance that grammar would ...... in later life.

a)    figure      
b)    portray
c)    play        
d)    exercise

Ans-11) c

12)  In a changing and ...... unstructured business environment, creativity and innovation are being ...... demanded of executives.

a)    highly, extremely
b)    progressively, increasingly
c)    increasingly, moderately
d)    excessively, rapidly

Ans-12) b

13) On account of the dearth of grass on the arid plains the cattle became ......

a)    flippant    
b)    jubilant
c)    agitated
d)    emaciated

Ans-13) d

14 ) For galvanizing iron which of the following metals is used?

a)    Aluminium
b)    Copper
c)    Lead       
d)    Zinc

Ans-14) d

15) Economic goods are

a)    all commodities that are limited in quantity as compared to their demand
b)    Commodities that is available according to their demand
c)    Commodities that is available more as compared to demand
d)    None of the above

Ans-15) a

16) For purifying drinking water alum is used

a)    for coagulation of mud particles
b)    to kill bacteria
c)    to remove salts
d)    to remove gases

Ans-16) a

17) Hockey was introduced in the Asian Games in

a)    1958 in Tokyo
b)    1962 in Jakarta
c)    1966 in Bangkok
d)    1970 in Bangkok

Ans-17) a

18) ESCAP stands for

a)    Economic and Social Commission for Asia and Pacific
b)    European Society Council for Africa and Pacific
c)    Economic and Social Commission for Africa and Pacific
d)    None of the above

Ans-18) a

19) Which word does NOT belong with the others?

a)    tape        
b)    twine
c)    cord        
d)    yarn

Ans-19) a

20) Which word does NOT belong with the others?

a)    leopard    
b)    cougar
c)    elephant  
d)    lion

Ans-20) c

21 )Which word does NOT belong with the others?

a)    couch      
b)    rug
c)    table       
d)    chair

Ans-21) b

22 )Which word does NOT belong with the others?

a)    cornea    
b)    retina
c)    pupil       
d)    vision

Ans-22) d

23 )Which word does NOT belong with the others?

a)    noun       
b)    preposition
c)    punctuation
d)    adverb

Ans-23) c

Antonyms:

24) LOQUACIOUS

a)    Reticent   
b)    Talkative
c)    Garrulous 
d)    Verbose

Ans-24) a

25) CONFESS

a)    Deny       
b)    Refuse
c)    Contest   
d)    Contend

Ans-25) a

26) ANNOY

a)    Praise     
b)    Rejoice
c)    Please     
d)    Reward

Ans-26) c

27) REPEL

a)    Attend     
b)    Concentrate
c)    Continue
d)    Attract

Ans-27) d

28) SUPPRESS

a)    Encourage
b)    Allow
c)    Praise
d)    Permit

Ans-28) a

 29) NIGGARDLY

a)    Frugal     
b)    Thrifty
c)    Stingy
d)    Generous

Ans-29) d

30)  IMPASSE

a)    Resurgence        
b)    Breakthrough
c)    Continuation       
d)    Combination

Ans-30) b


About Common Law Admission Test (CLAT):
  • Computer Based Standardized Test
  • It is law entrance test which is free of cost.
  • Through this test candidates can check their all India Rank.
  • It is time based test so candidates can learn time management.
  • CLAT test helps you to prepare for the actual test
  • Candidates can do practice of the test through All India Open Mock CLAT before 5 months of the exam.
  • This test helps to compete toppers from Mumbai, Bangalore, Chennai, Jaipur and many more.
  • This test is conducting every year from different universities.
How many students are appearing for CLAT?

From last 9 years it is record that total 45040 candidates have appeared in law entrance exam from across 20 cities in the country.

It is Computer Based Standardized Test which is conducted by CLAT committee as entrance examination for taking admission in National Law Universities. After 12th candidates can attempt these test. It is especially for undergraduate BA LLB and Post Graduate LLM contenders.

Candidates can get more details regarding previous papers, solved question paper, mock test with the help of this page or by connecting with us. Candidates can bookmark our portal by pressing Ctrl + d for future updates.

Have a look on below given links

Top Companies Are Hiring On Monster.Com, Register Now To Apply!!!


0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose