Header Ads

Andhra Pradesh Current Affairs 2018 AP State News, APPSC GK Ques-Ans, Quiz

Edit

Andhra Pradesh Current Affairs

Andhra Pradesh Current Affairs 2018: Andhra Pradesh is one of 29 states of India, located on southeastern coast of country. Those applicants who are looking for Andhra Pradesh Current Affairs, then go through this page, here you can get latest AP State News, APPSC GK Questions Answers etc. If you belong to AP State and going to prepare for APPSC Exam, then Andhra Pradesh State Current Affairs is beneficial for you. Applicants need to prepare well with the help of Andhra Pradesh Quiz.

The Andhra Pradesh is the 08th largest state in India and it covering an area of 162,970 km2 (62,920 sq mi). According to 2011 Census of India, the Andhra Pradesh State is 10th largest by population with 49,386,799 citizens. For acquiring more details regarding Andhra Pradesh Current News, APPSC Current Affairs, you need to go through the below section of this page which is well structured by team of www.privatejobshub.in. Must have a look below for Andhra Pradesh Current Affairs!!!

Andhra Pradesh Latest News
  • The Dark Underbelly Of Andhra, Telangana Coaching Centres: "It Is Hell'
  • In Chief Minister Naidu's New 59,000-Crore Capital, A Role For Baahubali
  • 6 Months After Andhra Cop Dies, He Receives Transfer Order
  • Google Can Never Replace Guru: Vice President M Venkaiah Naidu
  • Maoists Kill 2 Near Visakhapatnam Branding Them Police Informers
  • Civic Contractor Assaults Government Official Over Pending Bill
  • Video Shows Contractor Beating, Kicking Official in Andhra Pradesh
  • After Grand Wedding, Andhra Groom Accused Of Brutally Beating Up Wife
  • Hyderabad 4-Year-Old Forced By Mother To Sit On Hot Frying Pan, Say Cops
  • See No Immediate Benefit From Central Aid: Chandrababu Naidu
  • Woman Declares Herself 'Dead' To Claim Insurance Money, Arrested
  • PM Modi To Host Ivanka Trump In World's Largest Dining Hall At Hyderabad's Falaknuma Palace
  • Some 100 Andhra MLAs Granted Mass Leave. They Have Weddings To Attend
  • Andhra Pradesh Health Official Kills Self Over 'Harassment'; Shoots Video
Get Current Affairs Moth WiseLatest Current News & Affairs

Andhra Pradesh Current Affairs

Andhra Pradesh Quiz

Question 1: Who was the first prime minister from Andhra Pradesh?

1.    N. Sanjeeva Reddy
2.    P. V. Narasimha Rao
3.    G. M. C. Balayogi
4.    V. V. Giri

Answer: 2

Question 2: Who had to quit as governor of Andhra Pradesh after a CD featuring him appeared?

1.    Abhishek Singhvi
2.    Sanjay Joshi
3.    Bangaru Laxman
4.    Narain Dutt Tiwari

Answer: 4

Question 3: Which is the official language of Andhra Pradesh?

1.    Sadri
2.    Telugu
3.    Munda
4.    Oraon

Answer: 2

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 4: Who replaced Ram Lal as governor of Andhra Pradesh in 1984?

1.    Shankar Dayal Sharma
2.    Balram Jakhar
3.    JFR Jacob
4.    P. C. Alexander

Answer: 1

Question 5: Who became chief minister of Andhra Pradesh in 1983?

1.    KKR
2.    MGR
3.    NTR
4.    YSR

Answer: 3

Question 6: Which was the capital of Andhra Pradesh before 1 November 1956?

1.    Kurnool
2.    Vishakhapatnam
3.    Anantapur
4.    Bezwada

Answer: 1

Get Moth Wise Here: Read Pratiyogita Darpan

Question 7: Which state is to the south of Andhra Pradesh?

1.    Orissa
2.    Madhya Pradesh
3.    Tamil Nadu
4.    Bihar

Answer: 3

Question 8: What is to the east of Andhra Pradesh?

1.    Arabian Sea
2.    Bay of Bengal
3.    Gulf of Cambay
4.    Palk Strait

Answer: 2

Question 9: From which state was Andhra Pradesh separated?

1.    Bombay
2.    Travancore-Cochin
3.    Madras
4.    Saurashtra

Answer: 3

Question 10: When was Andhra Pradesh formed?

1.    4 March 1937
2.    8 June 1951
3.    12 July 1949
4.    1 October 1953

Answer: 4

Also Read Out: Samanya Gyan Darpan

Andhra Pradesh General Knowledge Questions And Answers

Question 01: Which state is the largest producer of Tobacco?

Answer:  Andhra Pradesh

Question 02: Who is known as “Andhra Kesari”?

Answer: T. Prakasham

Question 03: Who is the first Chief Minister of Andhara state?

Answer: T. Prakasham


Question 04: Who is the first Chief Minister of Andhara Pradesh?

Answer: Neelam Sanjiva Reddy

Question 05: Who is the Present Chief Minister of Andhara Pradesh ?

Answer: NARA CHANDRABABU NAIDU

Question 06: When was Andhra Pradesh formed?

Answer: October 1, 1953

Get More Links:

Question 07: Which is the first state in India that formed on linguistic basis?

Answer: Andhra Pradesh

Question 08: Who is the Present Chief Minister of Andhra Pradesh?

Answer: Nallari Kiran Kumar Reddy

Question 09: Which district of Andhra Pradesh is called as the “Rice Bowl of Andhra Pradesh”?

Answer: East Godavari

Question 10: Which is the state animal of Andhra Pradesh?

Answer: Black Buck

Note:

If you are satisfied with the details given by us regarding Andhra Pradesh Current Affairs 2018, then you can bookmark this page by using CTRL+D. You may join us on Facebook and Google Plus to get latest updates concerning AP State News time to time. If you have any query regarding Andhra Pradesh Current Affairs may ask in comment box. We will try to solve their problem as soon as possible regarding Andhra Pradesh Current Affairs 2018.

Have a Look On Below Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.