Header Ads

SSC CHSL Sample Paper Download (Tier-Wise) Practice, Model Paper Hindi/Eng PDF

Edit

SSC CHSL Sample Paper

SSC CHSL Sample Paper: Candidates looking for SSC CHSL Sample Paper for better preparation of SSC CHSL 10+2 written exams are at correct path. On this single page we are providing valuable and essential SSC CHSL Study Materials. So, candidates need to start preparation with the help of Previous Year Questions with Answers of Combined Higher Secondary Level (CHSL). Contenders, who are going to appear in SSC CHSL (10+2) Level examination to become LDC or DEO, can also prepare with the help of below stated SSC CHSL Model Paper Tier-Wise to score good marks. You can also download SSC CHSL Practice Paper in PDF format in Hindi as well as English via online process.

Aspirants who are searching for SSC Combined Higher Secondary Solved Papers can get it from here. So the Candidates who are going to appear in SSC CHSL Recruitment Exam to get recruited as LDC, DEO, Postal Assistant and various Posts can download the SSC CHSL Previous Year Question Papers by pressing below given Official Links. Team members of www.privatejobshub.in provide entire details related to SSC CHSL Sample Paper on this page. So, candidates need to scroll down the page which is well created by the team members of www.privatejobshub.in

SSC CHSL Sample Paper

SSC CHSL Exam Sample Paper
Download SSC CHSL Sample Paper of 2015
Download SSC CHSL Sample Paper of 2013

Ques 1: Georgia, Uzbekistan and Turkmenistan became the members of UNO in

1.    1991
2.    1992
3.    1993
4.    1994

Answer: 2

Ques 2: Guru Gobind Singh was

1.    the 10th Guru of the Sikhs
2.    founder of Khalsa, the inner council of the Sikhs in 1699
3.    author of Dasam Granth
4.    All the above

Answer: 4

Download Now: SSC CHSL Syllabus

Ques 3: Hermann Scheer (Germany) received right Livelihood Award in 1999 for

1.    his indefatigable work for the promotion of solar energy worldwide
2.    his long standing efforts to end the impunity of dictators
3.    showing that organic agriculture is a key to both environmental sustainability and food security
4.    None of the above

Answer: 1

Ques 4: Germany signed the Armistice Treaty on ____ and World War I ended

1.    January 19, 1918
2.    May 30, 1918
3.    November 11, 1918
4.    February 15, 1918

Answer: 3

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Ques 5: During World War II, when did Germany attack France?

1.    1940
2.    1941
3.    1942
4.    1943

Answer: 1

Ques 6: Frederick Sanger is a twice recipient of the Nobel Prize for

1.    Chemistry in 1958 and 1980
2.    Physics in 1956 and 1972
3.    Chemistry in 1954 and Peace in 1962
4.    Physics in 1903 and Chemistry in 1911

Answer: 1


Ques 7: Friction can be reduced by changing from

1.    sliding to rolling
2.    rolling to sliding
3.    potential energy to kinetic energy
4.    dynamic to static

Answer: 1

Ques 8: During eleventh Antarctic Expedition in Nov. 1991/March 1992 ____ was installed.

1.    SODAR (SOnic Detection And Ranging)
2.    Second Permanent Station 'Maitree'
3.    First permanent station 'Dakshin Gangotri'
4.    None of the above

Answer: 1


Ques 9: From the following, choose the set in which names of Secretary-Generals of the UNO are arranged in correct chronological order?

1.    U Thant, Kurt Waldheim, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie.
2.    Trygve Lie, Dag Hammarskjoeld, U Thant, Kurt Waldheim.
3.    Trygve Lie, U Thant , Dag Hammarskjoeld, Kurt Waldheim.
4.    U Thant, Dag Hammarskjoeld, Trygve Lie, Kurt Waldheim.

Answer: 2

Ques 10: Film and TV institute of India is located at

1.    Pune (Maharashtra)
2.    Rajkot (Gujarat)
3.    Pimpri (Maharashtra)
4.    Perambur (Tamilnadu)

Answer: 1

Go Through SSC Related Links


Aspirants are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest information about SSC CHSL exam, so keep in touch with us regularly. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. You can give your queries and suggestions in the comment box. To get up to date information related to SSC CHSL Sample Paper you need to stay tuned with us through this page.

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.