Tuesday, 12 January 2016

Tamil Nadu Current Affairs 2016 For TNPSC, PDF Quiz, Latest News Updates

By

Tamil Nadu Current Affairs

Tamil Nadu Current Affairs 2016: Candidates who are searching for Tamil Nadu Current Affairs 2016 they can check it from this page. Contenders who are preparing for any entrance exams of Tamil Nadu state they must know about Tamil Nadu Current Affairs as they are often asked in examination. Our page covers all updates of current affairs for TNPSC and quiz, GK Ques and Ans that you must know before you going to give any competitive exam.

Tamil Nadu Current Affairs
Tamil Nadu Public service commission arranges different exams every year for recruitments of eligible candidates on various posts at state level. Candidates who are preparing their self for TNPSC exam or any other competitive examination they should have better knowledge of the current affairs and latest happening in Tamil Nadu. Current affairs play a key role in competitive exams. Good knowledge of current affairs is the key to success for any competitive exam.

Tamil Nadu Current Affairs

So, candidates who are searching for same must go through this page which is made by team of privatejobshub.in and get all major events happening in Tamil Nadu state. You can also download the Updates of Tamil Nadu Current Affairs in PDF file through online mode.


Therefore in the below module candidates will find the entire Tamil Nadu Current Affairs Question and Answers, Quiz, GK Question and Answers and Headlines. Applicants must have a glance…

Highlights For Tamil Nadu Current Affairs 2016
  • Union Government allowed traditional bull-taming sports Jallikattu in Tamil Nadu
  • Scientists have discovered presence of several colonies of an invasive species of snowflake coral (Carijoa riisei) off the coast of Thiruvananthapuram and Kanyakumari.
  • The Union Government has declared the recent Tamil Nadu flood as a Calamity of Severe Nature.
  • Interceptor boat ICGS C-422 commissioned into Indian Coast Guard service
  • Tamil Nadu state government has banned Ketoprofen, a non-steroid anti-inflammatory drug (NSAID) to save critically endangered vulture population in the state.
  • Adani Ports and Special Economic Zone (APSEZ) has inked a Memorandum of Understanding (MoU) with Larsen & Toubro (L&T) to oversee operations of Kattupalli Port in Tamil Nadu.
  • Mathematician Dr. Jacob Tsimerman from Canada has been chosen for the prestigious 2015 SASTRA Ramanujan Prize.
  • Tamil Nadu’s first Global Investors Summit (TNGIM 2015) has begun in Chennai to woo investors to invest in the state.
  • Tamil Nadu state has topped in organ donation in the country by harvesting organs of 683 persons and donating them to over 3000 beneficiaries

Tamil Nadu Current Affairs Quiz (question with answer)

Q1- Which among the following company has been selected as a vendor for the Government of Tamil Nadu project of free distribution of laptops to students of government and state aided schools and colleges across the state?
[A]Infosys
[B]HCL
[C]Patni Computers
[D]IBM India
ANS. HCL


Q2 The DANIDA-TNAHCP initiative of Tamil Nadu is related to which among the following sectors?
[A]Infrastructure
[B]Health
[C]Education
[D]Industry
ANS. Health

Q3 In how many zones, the Greater Chennai Police Commissionerate has been divided in Tamil Nadu?
[A]Three
[B]Four
[C]Five
[D]Six
ANS. Four


Q4 he “Armoured Vehicles and Ammunition Depot of India” is located in which among the following districts of Tamil Nadu?
[A]Thiruvallur district
[B]Thoothukudi District
[C]Thanjavur District
[D]Karur District
ANS. Thiruvallur district

Q5 Which among the following rivers originates in Chembarambakkam Lake in Tamil Nadu? 
[A]Cooum River
[B]Adyar River
[C]Aintharuviar River
[D]Chittar River
ANS. Adyar River


Q6 In which year “Matscience” was established in Tamil Nadu?
[A]1956
[B]1960
[C]1962
[D]1968
ANS. 1962

Q7 The “oor panchayats” of Tamil Nadu can be placed in which among the following categories?
[A]Lok Adalats
[B]Public Hearing meetings
[C]Kangaroo Courts
[D]Alternate Dispute Settlement Centres
ANS. Kangaroo Courts


Q8 In which year, Madras State was renamed as Tamil nadu?
[A]1960
[B]1963
[C]1969
[D]1972
ANS. 1969

Q9 As per the provisions of Treaty of Aix-la-Chapelle that ended the Battle of Madras, Madras was returned to the British in exchange for which among the following territories? [A]Cape Breton Island
[B]Barrier towns
[C]Silecia
[D]Louisburg
ANS. Louisburg


Q10 Who among the following was the first Indian to sit as a judge of the Madras High Court?
[A]P. V. Rajamannar
[B]T. Muthuswamy Iyer
[C]Sir S. Subramania Iyer
[D]V. T. Krishnamachari
ANS. T. Muthuswamy Iyer

Q11 Chennai is also known as “Detroit of Asia”. In which among the following states, Detriot is located in United States?
[A]Michigan
[B]California
[C]Minnesota
[D]Texas
ANS. Michigan


Q12 What is the name of seat of Corporation of Chennai?
[A]Chelmsford Building
[B]Ripon Building
[C]Cornwallis Building
[D]Dalhousie Building
ANS. Ripon Building

Q13 In which year, name Chennai from Madras was officially changed ?
[A]1993
[B]1995
[C]1997
[D]1998
ANS. 1995


Q14 The Battle of Wandiwash was a part of which among the following wars?
[A]First Carnatic War
[B]Second Carnatic War
[C]Third Carnatic War
[D]First Anglo Mysore War
ANS. Third Carnatic War

Q15 he “Armoured Vehicles and Ammunition Depot of India” is located in which among the following districts of Tamil Nadu?
[A]Thiruvallur district
[B]Thoothukudi District
[C]Thanjavur District
[D]Karur District
ANS. Thiruvallur district


Q16 In which year the Madras State was renamed as Tamil Nadu
[A]1956
[B]1961
[C]1966
[D]1969
ANS. 1969

Q17 Who was the first Chief Minister after it was renamed as Tamil Nadu
[A]M. Karunanidhi
[B]C. N. Annadurai
[C]M. G. Ramachandran
[D]Janaki Ramachandran
ANS. C. N. Annadurai


Q18 Which one is recognised as state fruit in Tamil Nadu
[A]Jackfruit
[B]Mango
[C]Banana
[D] Orange
ANS. Jackfruit

Q19 Which one is the longest ruling dynasties in Tamilnadu
[A]Pandyan Dynasty
[B]Chola Dynasty
[C]Chera Dynasty
[D]Satavahana Dynasty
ANS. Chola Dynasty


Q20 How many UNESCO World Heritage Sites are located in Tamilnadu
[A]5
[B]6
[C]8
[D]11
ANS. 8

Hope that the above provided quiz about Tamil Nadu Current Affairs 2016 is very beneficial for you to make preparation for any exam, because we believe in updating our visitors with all information. Keep regularly visiting this page for getting updates about Tamil Nadu current affairs 2016.

Have a Look On Below Links

Are You Still Jobless, Get Salary Upto 10 Lakhs – Apply Now


0 comments:

Post a Comment

Don't Add Comment with Spam Purpose