Header Ads

RPF Constable Model Question Paper PDF Online Last 5 Previous Year Papers

Edit

RPF Constable Model Question Paper

Free downloading links of RPF Constable Model Question Paper PDFs are available on this page. If you are the one who is preparing for constable exam to get recruitment in Railway Protection Force then you must solve Railway Protection Force last 5 Previous Year Papers. By going through this page you will obtain the last 5 years question papers with the answer key. Those who are interested to get recruitment railway then you must download RPF Previous Year Papers and solve the RPF Constable Old question Papers as you will get an idea about examination structure.

Authority Name
Railway Protection Force
Post Name
Constable
Category
Model Question Paper

You may also get the list of Railway Protection Force Constable previous exam papers for the years 2015, 2016 and 2017 at the official website. Candidates who are preparing for Railway Police Force Constable written examination must go through the RPF Constable Model Question Paper in order to prepare well for Exam. Railway Protection Force Constable Sample Papers will be very helpful for the candidates during their written exam Preparation. For more details regarding RPF Constable Previous Year Question Papers, go through below section of page that is well maintained by the dedicated and committed team members of ww.privatejobshub.in

RPF Constable Model Question Paper

RPF Constable Exam Pattern

Following are the subjects and no of questions from each subject that will come in RPF Constable Exam. Contenders can have a look on provided exam pattern of RPF and make your preparation accordingly. While going through exam pattern you will get a way to score maximum marks if you follow the pattern carefully.

Sr. No.
Exam Type
Names of the Subjects
Total Marks
Test Duration
1
Written Test
General Intelligence and Reasoning
50
2 Hours
2
50
3
50
4
50
Total
200 Marks
120 Mins.

Download RPF Constable Previous Year Papers PDFs

Applicants can refer our page to get the RPF Constable Previous Year Question Papers/ Model Papers in PDF forms which are provided at free of cost in this single page. We insist the aspirants to improve your confidence level in the exam for which individuals need to practice more and more RPF Constable old papers. In the below section list of RPF Constable Model Papers are listed you can select the suitable link and start solving RPF Constable Last 5 Previous Year Papers through which you will get to know your week subjects or topics and also you will motivated when your answers will go correct. So, have a look on provided PDFs:
RPF Constable Questions and Answers

Question 1: ‘Vijay Stambha’ is situated in

A.    Jaipur
B.    Agra
C.    Delhi
D.   Chittor

Answer: D

Question 2: The ‘Char Minar’ is in

A.    Ahmedabad
B.    Hyderabad
C.    Delhi
D.   Sikri

Answer: B


Question 3: Where is the National Institute of Virology situated?

A.    Pune
B.    Delhi
C.    Kolkata
D.   Madras

Answer: A

Question 4: The ‘satellite freight city’ is being developed near which of the following cities?

A.    New Delhi
B.    Orissa
C.    Gurgaon
D.   Kolkata

Answer: C

From the given alternatives, choose the one which best expresses the given sentence in Indirect/Direct speech.

Question 5: He exclaimed with joy that India had won the Sahara Cup.

A.    He said, “India has won the Sahara Cup”
B.    He said, “India won the Sahara Cup”
C.    He said, “How! India will win the Sahara Cup”
D.   He said, “Hurrah! India has won the Sahara Cup”

Answer: D

Question 6: The little girl said to her mother, “Did the sun rise in the East?”

A.    The little girl said to her mother that the sun rose in the East.
B.    The little girl asked her mother if the sun rose in the East.
C.    The little girl said to her mother if the sun rises in the East.
D.   The little girl asked her mother if the sun is in the East.

Answer: B


Question 7: The man said, “No, I refused to confer guilt.”

A.    The man emphatically refused to confers guilt.
B.    The man refused to confers his guilt.
C.    The man told that he did not confers guilt.
D.   The man was stubborn enough to confer guilt.

Answer: A

Question 8: Nita ordered her servant to bring her cup of tea.

A.    Nita told her servant, “Bring a cup of tea.”
B.    Nita said, “Bring me a cup of tea.”
C.    Nita said to her servant, “Bring me a cup of tea.”
D.   Nita told her servant, “Bring her that cup of tea.”

Answer: C

Question 9: My cousin said, “My room-mate had snored throughout the night.”

A.    My cousin said that her room-mate snored throughout the night.
B.    My cousin told me that her room-mate snored throughout the night.
C.    My cousin complained to me that her room-mate is snoring throughout the night.
D.   My cousin felt that her room-mate may be snoring throughout the night.

Answer: A

Three of the words will be in the same classification, the remaining one will not be. Your answer will be the one word that does NOT belong in the same classification as the others.

Take a Test

Question 10: Which word does NOT belong with the others?

A.    inch
B.    ounce
C.    centimeter
D.   yard

Answer: B

Question 11: Which word does NOT belong with the others?

A.    Tyre
B.    Steering Wheel
C.    Engine
D.   Car

Answer: D

Get Here Latest Updates:

Question 12: Which word does NOT belong with the others?

A.    Street
B.    Freeway
C.    Interstate
D.   Expressway

Answer: A

Question 13: Which word does NOT belong with the others?

A.    heading
B.    body
C.    letter
D.   closing

Answer: C

Question 14: The difference between a two-digit number and the number obtained by interchanging the digits is 36. What is the difference between the sum and the difference of the digits of the number if the ratio between the digits of the number is 1 : 2 ?

A.    4
B.    8
C.    16
D.   None of these

Answer: B


Question 15: A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:

A.    18
B.    24
C.    42
D.   81

Answer: B

Question 16: In a two-digit, if it is known that its unit’s digit exceeds its ten’s digit by 2 and that the product of the given number and the sum of its digits is equal to 144, then the number is:

A.    24
B.    26
C.    42
D.   46

Answer: A


Question 17: The sum of the squares of three numbers is 138, while the sum of their products taken two at a time is 131. Their sum is:

A.    20
B.    30
C.    40
D.   None of these

Answer: A

Question 18: A number consists of two digits. If the digits interchange places and the new number is added to the original number, then the resulting number will be divisible by:

A.    3
B.    5
C.    9
D.   11

Answer: D


Question 19: The sum of the digits of a two-digit number is 15 and the difference between the digits is 3. What is the two-digit number?

A.    69
B.    78
C.    96
D.   Cannot be determined
E.    None of these

Answer: D

Question 20: The product of two numbers is 120 and the sum of their squares is 289. The sum of the number is:

A.    20
B.    23
C.    169
D.   None of these

Answer: B

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Important and Final Note:

Go through Official Link to get RPF Constable Model Question Paper. You can also join us on Facebook or Google + for latest updates. For any query or any suggestions related to this comment us on below provided comment box our team will soon reply towards it. 

Read More Important RRB/Railway Updates

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.