Header Ads

RRC Group D Previous Year Question Paper (Last 5 Years) Model/Exam Papers PDF


RRC Group D Previous Year Question Paper

RRC Group D Previous Year Question Paper: Those candidates who are going to appear in RRC Group D exam and searching for RRC Group D Previous Year Question Paper (Last 5 years), they are at correct place. To prepare well for Railway Recruitment, candidates can check RRC Group D Model Exam Papers PDF which is given below on this page. To crack RRC exam is not an easy task one has to work very hard. For your easiness and to make you aware with question we are proving RRC Group D Previous Year Question Paper.

Candidates who had applied for RRC Group D Recruitment for filling up vacant positions of Group D in different discipline can start preparation with the help of RRC Group D Exam Papers PDF which is given below here. From here contenders can also obtain RRC Group D Solved Sample/Model Paper. Along with RRC Group D Previous Year Question Paper, team members of www.privatejobshub.in have also given the RRC Group D Exam Pattern on this page for your ease. So, candidates can make better preparation for RRC Group D Exam from RRC Group D Previous Year Question Paper.

RRC Group D Previous Year Question Paper

Railway Recruitment Cell (RRC) RRC or Railway Recruitment Board (RRB) is one of the prominent organization which works under the Government of India and Ministry of Indian Railway. Main aim of Railway Recruitment Cell (RRC) RRC or Railway Recruitment Board (RRB) is to provide the employment to the eligible Indians in the Railways of India at different Zones. In RRC or RRB, various regional Zones are included such as Divisions, Juctions and branches of RRB or RRC in India. So candidates who want to get placed for Railway Jobs can prepare well from RRC Group D Previous Year Question Paper which is given below.

PDFs of RRC Group D Last 5 Years Question Paper
RRC Group D Question Papers (General Knowledge)

RRC Group D Previous Year Question Paper:

Ques 1: Brass gets discoloured in air because of the presence of which of the following gases in air?

1.    Oxygen
2.    Hydrogen sulphide
3.    Carbon dioxide
4.    Nitrogen

Answer: 2

Ques 2: Which of the following is a non metal that remains liquid at room temperature?

1.    Phosphorous
2.    Bromine
3.    Chlorine
4.    Helium

Answer: 2

Ques 3: Chlorophyll is a naturally occurring chelate compound in which central metal is

1.    copper
2.    magnesium
3.    iron
4.    calcium

Answer: 2

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Ques 4:  Which of the following is used in pencils?

1.    Graphite
2.    Silicon
3.    Charcoal
4.    Phosphorous

Answer: 1

Ques 5: Which of the following metals forms an amalgam with other metals?

1.    Tin
2.    Mercury
3.    Lead
4.    Zinc

Answer: 2

Ques 6: Bromine is a

1.    black solid
2.    red liquid
3.    colourless gas
4.    highly inflammable gas

Answer: 2

Ques 7: The hardest substance available on earth is

1.    Gold
2.    Iron
3.    Diamond
4.    Platinum

Answer: 3

Ques 8: The variety of coal in which the deposit contains recognisable traces of the original plant material is

1.    bitumen
2.    anthracite
3.    lignite
4.    peat

Answer: 4

Ques 9: Tetraethyl lead is used as

1.    pain killer
2.    fire extinguisher
3.    mosquito repellent
4.    petrol additive

Answer: 4

Ques 10: Which of the following is used as a lubricant?

1.    Graphite
2.    Silica
3.    Iron Oxide
4.    Diamond

Answer: 1     

Ques 11: Grand Central Terminal, Park Avenue, New York is the world's

1.    largest railway station
2.    highest railway station
3.    longest railway station
4.    None of the above

Answer: 1

Ques 12: Entomology is the science that studies

1.    Behavior of human beings
2.    Insects
3.    The origin and history of technical and scientific terms
4.    The formation of rocks

Answer: 2

Ques 13: Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is in the continent of

1.    Asia
2.    Africa
3.    Europe
4.    Australia

Answer: 2

Ques 14: Garampani sanctuary is located at

1.    Junagarh, Gujarat
2.    Diphu, Assam
3.    Kohima, Nagaland
4.    Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Ques 15: For which of the following disciplines is Nobel Prize awarded?

1.    Physics and Chemistry
2.    Physiology or Medicine
3.    Literature, Peace and Economics
4.    All of the above

Answer: 4

Ques 16: Hitler party which came into power in 1933 is known as

1.    Labour Party
2.    Nazi Party
3.    Ku-Klux-Klan
4.    Democratic Party

Answer: 2

Check Complete List: Railway Coaching Centre

Ques 17: Headquarters of UNO are situated at

1.    New York, USA
2.    Hague (Netherlands)
3.    Geneva
4.    Paris

Answer: 1

Ques 18: First International Peace Congress was held in London in

1.    1564 AD
2.    1798 AD
3.    1843 AD
4.    1901 AD

Answer: 3

Ques 19: For seeing objects at the surface of water from a submarine under water, the instrument used is

1.    kaleidoscope
2.    periscope
3.    spectroscope
4.    telescope

Answer: 2

Ques 20: Dr. Zakir Hussain was

1.    the first Muslim president of India
2.    first vice president of India
3.    first president of Indian National Congress
4.    first speaker of Lok Sabha

Answer: 1

Railway Group D Exam Pattern:
  • The RRC RRB Group D Exam is an objective type written test.
  • The RRB RRC Group D Question Paper comes with 4 sections.
  • This Railway Group D RRC Exam is conducted for 100 Marks.
  • The Exam Duration of Railway Recruitment Cell RRB Group D test is 90 Minutes.
Name of Exam
Name of Subject
Time Duration
Written Test
General Knowledge
90 Minutes
Arithmetic Ability
General Intelligence
General Science


Interested can willing candidates can prepare well for Railway Group D Exam with the help of above given RRC Group D Previous Year Question Paper. Candidates can also bookmark this page by using CTRL + D to get up to date information regarding RRC Recruitment Exam, RRC Group D Exam Dates, RRC Group D Result, admit card, etc.

Have a Look On Below Updated Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.