Header Ads

Bihar Board 10th Model Paper 2018 PDF BSEB Matric Sample Papers Download

Edit

Bihar Board 10th Model Paper

Bihar Board 10th Model Paper 2018: Start your preparation with Bihar Board 10th Model Paper!! To get qualified in BSEB Matric Exam with more marks, candidates are advised to  practice through Bihar Board 10th Sample Papers.

With the help of BSEB 10th Model Paper PDF, you will get to know about the structure as well as weightage of the topics asked in Bihar Board 10th Exam. You can also check the links provided below to Bihar Board 10th Model Paper 2018 instantly.

Candidates who are going to appear in Bihar Board Matric can easily get qualified by preparing through Bihar Board 10th Model Paper 2018 PDF. Without wasting more time, comprehend the underneath segment of this page of www.privatejobshub.in as it contains entire details regarding Bihar Board Matric Sample Papers.

Bihar Board 10th Model Paper

Question 1: A ray of light incident perpendicularly ( r) on plane mirror, What will be measure of angle of reflection ?

1.   
2.    45º
3.    90º
4.    135º

Answer:1

Question 2: The real absolute refractive index of air is—

1.    equal to 1
2.    less than 1
3.    greater than 1
4.    zero

Answer:1

Question 3: Minimum distance for clear picture is—     
  
1.    25 cm
2.    25 m
3.    5 cm
4.Infinity 

Answer: 1

Download Here: Bihar Board Syllabus

Question 4: Volt (v) is equal to which of the followings, where C = Coloumb, J = Jule, A = Ampere.

1.    C/J
2.    J/C
3.    J/A
4.    A/J

Answer:2

Question 5: Who inverted “Magnetic effect of electric current”

1.    Farade    
2.    Oersted
3.    Ampere
4.    Bohr

Answer:2

Question 6: Electric supply in house is of—

1.    220 D.C
2.    13 V D.C
3.    220 V A.C
4.    12 V A.C

Answer:2


Question 7: How many principal focus are in lens 

1.    1
2.    2
3.    8
4.    4

Answer:2

Question 8: The alloy of copper and zinc is called ?

1.    Brass
2.    Bronze    
3.    Solder
4.    Steel  
     
Answer:2

Question 9: What is the pH value of acidic solution ?

1.    More than 7
2.    Equal to 7
3.    Less than 7
4.    None of these

Answer:1


Question 10: The general formula of alkane is ?      
      
1.    C n H 2 n + 4
2.    C n H 2 n
3.    C n H 2 n + 2
4.    C n H 2 n – 2

Answer:3

Question 11: Which of the following is an element of group zero ?

1.    Ca
2.    Br
3.    He
4.    Li

Answer: 3

Question 12: What is the valency of Carbon ?

1.    2
2.    4
3.    6
4.    12

Answer: 2


Question 13: In which period has maximum number of element ?

1.    IVth
2.    Vth
3.    VIth
4.    VIIth

Answer:4

Question 14: CHO functional group is called ?

1.    Aldehyde
2.    Ketone    
3.    Acid
4.    Ether

Answer:3

Question 15: In ecosystem flow of energy is    
             
1.    Unidirectional
2.    Bidirectional
3.    Multidirectional
4.    All

Answer:1


Question 16: Plant waste material stored in

1.    Leaves
2.    Bark
3.    Cellular vacuoles
4.    all of above

Answer: 3

Question 17: According to evolutional view we are more similar to

1.    Students of China
2.    Chimpanzees
3.    Spider
4.    Bacteria

Answer: 2

Question 18: Blood vessels which carry pure or oxigenated blood from heart to different body parts are called as—

1.    Arteries
2.    Veins
3.    Auricle
4.    Ventricle

Answer: 1


Question 19: Male and female gamete combine to form—         

1.    Zygote    
2.    Ovum
3.    Sperm
4.    Seed

Answer:1

Question 20: In human being inhaling and exhaling phenomenon is called as—

1.    Respiration
2.    Breathing
3.    Nutrition
4.    Excertion

Answer: 2


Subject Wise Bihar Board  Matric Sample Paper:

For the easiness of candidates, we have provided subject wise Bihar Board 10th Sample Paper on the below provide table. Candidates are advised to download BSEB 10th Model Paper and start their exam preparation accordingly.

Subjects Name
Model Paper In Pdf
Maithili
Persian
 BSEB 10th Social Science Model Paper
Bihar Board 10th  Math Model Paper
Bihar Board 10th English Model Paper
Bihar Board 10th Sanskrit Model Paper
Urdu
Bihar Board 10th Science Model Paper
Arabic
Bihar Board 10th Hindi Model Paper

How to get Bihar Board 10th Model Paper?

Students may go through below given steps to get their model paper from official site of organization.
  • First of all candidates should go to official site that is www.biharboard.ac.in.
  • Go to ‘secondary’ tab available at top menu bar.
  • A further list will appear, Choose ‘Mode Questions Papers’ from it.
  • Select link of the subject for which you want to get question paper.
  • Bihar Board 10th Class Question Paper will display on your computer screen.
  • You may also download it in the pdf format and prepare for your exam.
Get Here:
Bihar School Examination Board:

Bihar School Examination Board came into existence for conducting examinations at the end of the Secondary School stage. Annual Secondary School Exams are organized in the month of February- March and Supplementary School Examination in the month of August – September per year.

This board also organizes departmental examinations like Diploma in Physical Education, Certificate in Physical Education and Teachers Training Examination. So appearing aspirants in the Bihar Board 10th Exam are advised to start preparing from Bihar Board 10th Model Paper 2018 provided above.

Note:

You may get your Bihar Board 10th Model Paper 2017 through this Official Link. Stay in touch with us by adding this page as bookmark to get latest updates time to time.

Candidates may join us on Facebook and Google Plus to get latest updates on your timeline. If you have any suggestion or query related to this information you may ask in comment box and we will try to solve your problem very soon. Students may also get information in their mailbox by subscribing our free mail service.

Take Help From These Preparation Stuff

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.