Header Ads

KEAM Previous Year Question Papers | With Solutions (2010-2018) Solved Paper

Edit

KEAM Previous Year Question Papers

KEAM Previous Year Question Papers: Candidates can use KEAM Previous Year Question Papers to evaluate their preparation for exam. The exam for Paper 1 and Paper 2 was conducted on April 23, and 24, 2018.

So, those who are planning to prepare for KEAM 2018 Exam can download the KEAM Previous Year Question Papers with Solutions (2010-2018) through this page. With the help of KEAM Solved Papers, candidates can score good marks in exam. 

Download KEAM Question Papers With Solutions from here:

Kerala Engineering Agricultural Medical Entrance Examinations is among the one and the major entrance test that is been conducted by this commissionerate. This exam is organized to provide admission to talented students in Professional Degree Courses in state of Kerala.

To get qualified in Kerala Engineering Agricultural Medical, candidates have to prepare from KEAM Previous Question Papers. Download the KEAM Question Papers with Solutions from below section of this page which is prepared by team of www.privatejobshub.in

KEAM Previous Year Question Papers

KEAM Previous Year Question Papers PDF:

KEAM 2018 was conducted on 23rd April 2018 and 24th April 2018 for admission to Medical and Allied Health Science Courses. KEAM Previous Year Question Papers will help the applicants for better preparation of KEAM Exam.

KEAM Solved Question Papers will assist aspiring applicants to have a hold over the type of questions that will come in the KEAM Exam Papers. The KEAM Model Question Papers also assist applicants in polishing the problem solving ability and learn time management.

Previous Year Question Papers of KEAM
KEAM Question Papers PDF
KEAM Physics & Chemistry 2018
KEAM 2018 Question Papers
KEAM (ENGINEERING) ANSWER KEY 2018 MATHEMATICS
Physics
Chemistry
Mathematics
Physics and Chemistry
KEAM Previous Year Question Papers for Mathematics
KEAM Previous Year Question Papers for Physics
KEAM Previous Year Question Papers for Chemistry
KEAM Previous Year Question Papers for Mathematics

KEAM Previous Year Question Papers with Answers:

We have provided most of the important previous year Question answers that will prove to be very helpful in better preparation of exam. Aspirants are advised to practice all the questions as given below for KEAM entrance exam.

Question1: The temperature point at which the change starts on heating the steel is called

1.      lower critical point
2.      upper critical point
3.      point of recalescence
4.      point of decalescence

Answer: 1

Question2: 18/8 stainless steel consists of

1.      18% nickel and 8% chromium
2.      18% chromium and 8% nickel
3.      18% nickel and 18% chromium
4.      8% nickel and 8% chromium

Answer: 2

Question3: The limestone in the charge of a blast furnace decomposes to give lime and carbon dioxide. The lime thus obtained

1.      controls the grade of pig iron
2.      acts as an iron-bearing mineral
3.      supplies heat to reduce ore and melt the iron
4.      forms a slag by combining with impurities

Answer: 4


Question4: Select the wrong statement

1.    An equivalent pipe is treated as an ordinary pipe for all calculations
2.    The length of an equivalent pipe is equal to that of a compound pipe
3.    The discharge through an equivalent pipe is equal to that of a compound pipe
4.    The diameter of an equivalent pipe is equal to that of a compound pipe.

Answer: 4

Question5: The critical depth meter is used to measure

1.      velocity of flow in an open channel
2.      depth of flow in an open channel
3.      hydraulic jump
4.      depth of channel

Answer: 3

Question6: The quiescent collector current IC, and collector to emitter voltage VCE in a CE connection are the values when

1.      ac signal is zero
2.      ac signal is low
3.      ac signal is negative
4.      either (a) or (b)

Answer: 1

Get Here:
Question7: The percentage slip in a reciprocating pump set is given by the % of (where, Q1 = actual discharge Q2 = theoretical discharge)

1.      Q1/Q2
2.      Q2/Q1
3.      Q2-Q1/Q1
4.      Q2-Q2/Q2

Answer: 4

Question8: In distillation columns, the number of bubble caps per tray primarily depends upon the

1.      Allowable liquid velocity
2.      Allowable gas velocity
3.      Allowable gas and liquid velocities
4.      Feed composition

Answer: 3
Question9: Brownian movement is prominent in the particle size range of __________ microns in case of settling of a particle in a fluid.
1.       2 to 3
2.       to 0.10
3.       200 to 300
4.       100 to 1000

Answer: 1

Calculate Score: KEAM Rank Predictor

Question10: How is the enzyme COX-1 important in human health?

1.    It helps to transport carbon dioxide in the blood
2.    It is critical for the biosynthesis of DNA
3.    It is a chemical derivative of aspirin
4.    It catalyzes the production of hormones that maintain the stomach lining

Answer: 4

Question 11: The isomerism which exists between CH3CHCI2 and CH2CI, CH2CI is

1.      chain isomerism
2.      functional group isomerism
3.      positional isomerism
4.      metamerism

Answer: 3

Question 12: The mainchemical constituent of clay is

1.      silicon oxide
2.      aluminium borosilicate
3.      zeolites
4.      aluminium silicate

Answer: 4


Question 13: The mineral containing both magnesium and calcium is

1.      magnesite
2.      calcite
3.      carnallite
4.      dolomite

Answer: 4

Question 14: The method that cannot be used for removing permanent hardness of water is

1.      adding sodium carbonate
2.      distillation
3.      adding caustic soda
4.      boiling

Answer: 4

Question 15: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

1.      120 m
2.      240 m
3.      300 m
4.      None of these

Answer: 2


Question 16: An aeroplane covers a certain distance at a speed of 240 kmph in 5 hours. To cover the same distance in 1 hours, it must travel at a speed of:

1.      300 kmph
2.      360 kmph
3.      600 kmph
4.      720 kmph

Answer: 4

Question 17: A and B invest in a business in the ratio 3 : 2. If 5% of the total profit goes to charity and A's share is Rs. 855, the total profit is:

1.      Rs. 1425
2.      Rs. 1500
3.      Rs. 1537.50
4.      Rs. 1576

Answer: 2

Question 18: A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:

1.      588 apples
2.      600 apples
3.      672 apples
4.      700 apples

Answer: 4

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 19: In the first 10 overs of a cricket game, the run rate was only 3.2. What should be the run rate in the remaining 40 overs to reach the target of 282 runs?

1.      6.25
2.      6.5
3.      6.75
4.      7

Answer: 1

Question 20: A grocer has a sale of Rs. 6435, Rs. 6927, Rs. 6855, Rs. 7230 and Rs. 6562 for 5 consecutive months. How much sale must he have in the sixth month so that he gets an average sale of Rs. 6500?

1.      Rs. 4991
2.      Rs. 5991
3.      Rs. 6001
4.      Rs. 6991

Answer: 1

Note:

Visit this Official Link to for KEAM Previous Year Question Papers. Applicants are advised to check this portal time to time where you will find all the related details regarding KEAM Sample Question Papers.

You can also follow us on Facebook and Google plus to remain updated with all latest career related information. You can also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option for KEAM Last Year’s Question Papers.

Check Here Related Links:


No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.