Header Ads

OJEE Previous Year Question Paper (MCA/M.Tech/Medical) Orissa JEE Sample Papers


OJEE Previous Year Question Paper

OJEE Previous Year Question Paper: The links to download OJEE Previous Year Question Paper is given below. The candidates who are planning to prepare for OJEE Exam they can get the Orissa JEE Sample Papers through this page. With the help of Orissa JEE Previous Year Question Paper, candidates may practice and prepare well for upcoming Orissa JEE 2018. Orissa JEE Question Paper is available for all MBA, M.Tech and Medical etc. All the OJEE Question Paper is based on the OJEE Exam Pattern of particular year.  

At the time of practicing the OJEE Previous Year Paper, the applicant will get an idea of the pattern of exam, nature of questions and difficulty level of the OJEE Entrance Exam. Previous Year Question Paper of OJEE will assist the applicants in building up the speed for the exam. Other details regarding Odisha Joint Entrance Examination Previous Year Question Paper are given below which is provided by team of www.privatejobshub.in

OJEE Previous Year Question Paper

OJEE Previous Year Question Paper PDF

OJEE Previous Year Question Paper For 2015:

Name of Course
OJEE Model Paper PDF
Name of Course
OJEE Previous Year Question Paper
LE Pharm
OJEE MCA Previous Year Question Paper
PGAT Electrical

OJEE Previous Year Question Paper for 2016:

Name of Course
OJEE Solved Papers
Name of Course
OJEE Previous Year Question Paper
B.Sc LE-
OJEE Medical Previous Year Question Paper
Integrated MBA
OJEE M.Tech Previous Year Question Paper
Physics and Chemistry
PGAT Biotechnology

OJEE Question Paper with Answer

Question 1: Siphon will fail to work if

1.    the densities of the liquid in the two vessels are equal
2.    the level of the liquid in the two vessels are at the same height
3.    both its limbs are of unequal length
4.    the temperature of the liquids in the two vessels are the same

Answer: 2

Question 2: Nuclear sizes are expressed in a unit named

1.    Fermi
2.    angstrom
3.    newton
4.    tesla

Answer: 1

Download Updated: OJEE Syllabus

Question 3: Railway tracks are banked on curves

1.    necessary centrifugal force may be obtained from the horizontal component weight of the train
2.    to avoid frictional force between the tracks and wheels
3.    necessary centripetal force may be obtained from the horizontal component of the weight of the train
4.    the train may not fly off in the opposite direction

Answer: 3

Question 4: The metallurgical process in which a metal is obtained in a fused state is called

1.    smelting
2.    roasting
3.    calcinations
4.    froth floatation

Answer: 1

Want help in Preparation? Get Tips: Practice Which Helps In Preparation

Question 5: The items amenable to detection by soft x-rays are

1.    contrabands
2.    lead in bullets
3.    narcotics
4.    genuine coins from counterfeit coins

Answer: 4

Question 6: The material which can be deformed permanently by heat and pressure is called

1.    thermoplastic
2.    thermoset
3.    chemical compound
4.    polymer

Answer: 2

Question 7: The inexpensive and commonly used variety of glass is called soda glass. It is called so because

1.    was used initially for making bottles of soda(carbonated drink)
2.    is made using soda(sodium carbonate)
3.    was initially used for storing sodium carbonate
4.    is made using soda lime

Answer: 2

Question 8: Pine, fir, spruce, cedar, larch and cypress are the famous timber-yielding plants of which several also occur widely in the hilly regions of India. All these belong to

1.    angiosperms
2.    gymnosperms
3.    monocotyledons
4.    dicotyledons

Answer: 2

Question 9: Movement of cell against concentration gradient is called

1.    osmosis
2.    active transport
3.    diffusion
4.    passive transport

Answer: 2

Question 10: Primary phloem develops from

1.    lateral meristem
2.    protoderm
3.    extrastelar cambium
4.    provascular tissue

Answer: 4

Question 11: A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

1.    120 m
2.    240 m
3.    300 m
4.    None of these

Answer: 2

Question 12: A 300 metre long train crosses a platform in 39 seconds while it crosses a signal pole in 18 seconds. What is the length of the platform?

1.    320 m
2.    350 m
3.    650 m
4.    Data inadequate

Answer: 2

Question 13: If 2994 ÷ 14.5 = 172, then 29.94 ÷ 1.45 = ?

1.    0.172
2.    1.72
3.    17.2
4.    172

Answer: 3

Question 14: Pick up the polymineralic rock from the following:

1.    Quartz sand
2.    Pure gypsum
3.    Magnesite
4.    Granite
5.    None of these.

Answer: 4

Question 15: In paramagnetic materials

1.    permanent magnetic dipoles exist but the interaction between neighbouring dipoles is negligible
2.    permanent magnetic dipole do not exist
3.    permanent magnetic dipoles exist and the interaction between neighbouring dipoles is very strong
4.    permanent magnetic dipole moment may or may not exist

Answer: 1

Question 16: The number of kilowatts in 135 milliwatts is

1.    1.35 × 10–4 kW
2.    135 × 10–3 kW
3.    0.0135 kW
4.    0.00135 kW

Answer: 1

Question 17: Read each sentence to find out whether there is any grammatical error in it. The error, if any will be in one part of the sentence. The letter of that part is the answer. If there is no error, the answer is 'D'. (Ignore the errors of punctuation, if any).

(solve as per the direction given above)

1.    You can get
2.    all the information that you want
3.    in this book.
4.    No error.

Answer: 2

Question 18: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4), ... What number should come next?

1.    (1/3)
2.    (1/8)
3.    (2/8)
4.    (1/16)

Answer: 2

Question 19: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Police        2. Punishment 3. Crime
4. Judge        5. Judgement
1.    3, 1, 2, 4, 5
2.    1, 2, 4, 3, 5
3.    5, 4, 3, 2, 1
4.    3, 1, 4, 5, 2

Answer: 4

Question 20: Entomology is the science that studies

1.    Behavior of human beings
2.    Insects
3.    The origin and history of technical and scientific terms
4.    The formation of rocks

Answer: 2

Final Words:

Visit this Official Link to get more OJEE Previous Year Question Paper. Contenders may also subscribe our free email service to get the updated information regarding OJEE Previous Year Question Paper. Applicants can also leave a comment in the box below if you have any suggestion or any other thoughts about OJEE Previous Year Question Paper. You can also bookmark the web portal that is www.privatejobshub.in by pressing Ctrl+D option.

Have a look on Below Links

No comments

Don't Add Comment with Spam Purpose

Powered by Blogger.